樂古Nakuz

標題: 遊戲橘子宣布取得年度巨作《Dragon Nest》台港澳代理權 [打印本頁]

作者: 有可能    時間: 14-4-2010 18:42
標題: 遊戲橘子宣布取得年度巨作《Dragon Nest》台港澳代理權

遊戲橘子今(14 日)正式宣布取得 3D 動作遊戲大作《Dragon Nest》台、港、澳地區代理權
《Dragon Nest》為韓國 Eyedentity Games 開發的首款 3D 動作角色扮演線上遊戲,高自由度的角色操控及磅礡震撼的遊戲畫面,提供玩家媲美家用遊樂器般華麗流暢的爽快打擊感及視聽感官享受,帶來最頂級暢快的動作遊戲新樂趣。

遊戲橘子表示,《Dragon Nest》在韓國、中國及日本玩家期待排行榜中擁有超高人氣,2009 年韓國封測期間更被譽為最具影響力的線上遊戲之一,產品計畫自 2008 年曝光後,立即引發亞洲重量級遊戲大廠爭相代理,先後由韓國 NEXON、日本 NHN 及中國盛大網絡搶下代理權,顯示各界對於《Dragon Nest》的高度期待與肯定。遊戲採免費制方式營運,預計第四季上市。

[youtube]10FoP3QuWxo&playnext_from=TL&videos=3BPGXzN4bYg[/youtube]
[youtube]do-W3LrxOF0&feature=related[/youtube]

◆ 超強爆發力的動作遊戲大作 精緻華麗遊戲畫面震撼玩家視聽感官

《Dragon Nest》以勇士對決上古魔物、保護大陸的古老傳說為故事背景,遊戲中無論是冰雪籠罩的林地、還是高聳入雲的城池、坍塌荒蕪的廢墟,氣勢磅礡的宏偉建築及夢幻般光影效果的山林景緻,完美呈現媲美家用遊樂器般精緻華麗的遊戲畫面;氣勢攝人的超大型首領怪物,加上有如電影般的任務劇情鋪陳,配合特殊音效設定與高度震撼的遊戲音樂,讓玩家在進入遊戲的第一時間,就能體驗高度視聽感官享受。

◆ 全 3D、高自由度角色操控新玩法 體驗刺激流暢的爽快動作打擊快感

《Dragon Nest》以可愛風格的角色造型及 NPC 設定,搭配豐富多樣化的攻擊動作組合及關卡設計,同時滿足玩家角色養成及爽快打擊的雙重樂趣;不同於市面上多數線上遊戲點怪殺怪的戰鬥方式,透過遊戲中高自由度的角色操控設定,玩家將可不選定單一對手,在戰鬥中自由攻擊!

不管是施展大範圍傷害技能或是與怪物進行戰鬥,只須透過簡易的滑鼠與鍵盤靈活操作,就能使出跳砍、暴擊、Combo、滑步閃躲等華麗炫目的動作招式;具有高度 AI 設定的怪物們也不會乖乖就範,並且將伺機閃避、主動攻擊。玩家可以透過與其他玩家一起組隊,體驗刺激流暢的爽快動作遊戲樂趣。

[attach]398847[/attach]

[attach]398851[/attach]
[attach]398853[/attach]
[attach]398852[/attach]

※關於 Eyedenity Games

Eyedentity Games 是由一群具有 10 年以上遊戲開發經驗的韓國開發團隊於 2007 年 4 月所成立的遊戲開發公司,同年於 G★2008 上公開發表首款重量級動作遊戲大作《Dragon Nest》,立即成為業界關注焦點;主力研發成員曾經參與包括《九十九夜》、《熾焰帝國:十字軍東征》等家用遊戲機及線上遊戲《Huxley》製作。

作者: 有可能    時間: 14-4-2010 18:42

韓服玩到滿級............終於都等到港台服有代理啦= =
[attach]398831[/attach][attach]398857[/attach][attach]398856[/attach][attach]398858[/attach]
作者: [HK]賢先生    時間: 14-4-2010 18:48
期待-,-
好似好正咁xd
作者: blue﹏晞    時間: 14-4-2010 19:20
唔好好似RO2咁無左影就得
作者: EY3P    時間: 14-4-2010 20:30
香港終於有技術型既格鬥Game出現
作者: 小馬仔    時間: 14-4-2010 21:56
橘子代理T_T
都唔知係好事定係壞事...
不過隻GAME 我都跟左佢大半年 =)
作者: [HK]賢先生    時間: 14-4-2010 22:11
橘子代理T_T
都唔知係好事定係壞事...
不過隻GAME 我都跟左佢大半年 =)
小馬仔 發表於 14-4-2010 21:56
呀橙一定好快出-,-
作者: brian12345    時間: 14-4-2010 22:35
十成九又會比佢拎黎做短線炒作
server唔方好得去邊
大家唔好諗到好似韓國咁順暢
一定delay lag到你hihi
作者: 有可能    時間: 14-4-2010 22:47
十成九又會比佢拎黎做短線炒作
server唔方好得去邊
大家唔好諗到好似韓國咁順暢
一定delay lag到你hihi ...
brian12345 發表於 15-4-2010 00:35

韓國果邊都唔係好順暢.......係果邊龍穴有個大缺點出左名就係ser有問題....一有d咩活動多起人上黎就成個serd玩家就行5步lag1步.....
作者: 小馬仔    時間: 15-4-2010 00:29
AGREE@短線炒作
隻GAME成熟度我覺得未夠
作者: 再次一遊    時間: 15-4-2010 01:04
等左佢好耐...
點知宜家俾橘子代理左
玩之前 要三思.....
作者: brian12345    時間: 15-4-2010 01:19
只可以話 希望愈大 失望愈大
作者: Alex_Ma    時間: 15-4-2010 12:55
我覺得~_~.......橘子都唔係話勁昆錢姐 all打怪沖裝game + sd高達果d 都好昆錢
作者: 黑天使•暗靈    時間: 15-4-2010 14:52
照佢地咁講其實都無乜online game唔昆錢架啦.....
作者: dentistt    時間: 15-4-2010 16:01
gamania 又代理到一隻神game... 希望唔好搞到 衰哂^^"
同時 佢 知名度又提高左 之後 我諗 大game都會 代到 例如 b&s 等等^^
作者: tonykawa    時間: 15-4-2010 17:15
橘子因為食$可能係因為想用多d$ 代理1d正game 好似e個- -

但我想可能多數都唔係- -

奇代個game 希望唔係好食$
作者: d031044    時間: 15-4-2010 18:29
咁正o既一隻game,
而家俾左橘子代理,唉...
作者: shadowa88692    時間: 15-4-2010 20:26
有冇人可以話我知依家nexon係咪封左香港ip
點解我上唔到韓國nexon個網既
我先玩左兩個禮拜
唔好咁啦= =
作者: mui1388ken    時間: 15-4-2010 20:27
Q板MHFO@@?又有D似C9=.="
作者: 驚雲堂堂主    時間: 15-4-2010 20:43
講真

打機用錢冇問題

你唔肯出錢 又點可以求到佢繼續營運落去
作者: 再次一遊    時間: 15-4-2010 21:41
有冇人可以話我知依家nexon係咪封左香港ip
點解我上唔到韓國nexon個網既
我先玩左兩個禮拜
唔好咁啦= = ...
shadowa88692 發表於 15-4-2010 20:26

手段之一...
前日橘子宣佈由佢地代理之後
龍之谷就已經封左hk 同埋其他地幾個地方既ip

由韓版龍之谷人事提供以上情報(不是本人)
作者: 小雲    時間: 16-4-2010 00:34
手乜段姐 代理左 韓國就要封架啦
呢d係簽合約已經協議左架啦= =
作者: 有可能    時間: 16-4-2010 23:16
而家上去要用vpn...........好煩............仲要爆左40金.....................無心情玩韓服啦已經....................
作者: [H]lht00494    時間: 17-4-2010 09:23
如果d人物可以唔好咁卡通化就好lu
希望可以型返d
作者: 冷星魂    時間: 17-4-2010 11:31

我想呢隻都係被佢地做短線投資搵銀.......橙子出名商城制,例外的係aion,不過收月費得來,外掛都多
佢地代理多game,可是浪費左唔少好遊戲
作者: 小馬仔    時間: 18-4-2010 19:02
一次過RE 晒上面所有問題

Blade & Soul 一定唔係橘子代理

唔想咁Q版就等Blade & Soul
2011先韓國測試, 有排都未到@@"

有技術就可以唔使花任何$$
無技術就要, 所以都係睇你識唔識玩既姐
作者: 月明    時間: 19-4-2010 19:34
爤橙~~看來都沒有好事出現
= =好game都比佢整壞~
作者: abc76345    時間: 19-4-2010 19:37
感覺上隻game好似
最終幻想....<---ps  game
作者: jasonloi    時間: 20-4-2010 00:40
到時一定試玩...
不過唔知點解硬係覺得隻game唔會長命得去邊= =
作者: Zagko    時間: 21-4-2010 23:28
~_~正呀
我諗住玩呢個
作者: 黑天使•暗靈    時間: 25-4-2010 01:59
我想呢隻都係被佢地做短線投資搵銀.......橙子出名商城制,例外的係aion,不過收月費得來,外掛都多
佢地代理 ...
冷星魂 發表於 17-4-2010 11:31

而家十隻八隻都係架啦
月費game d人就唔比$$玩(因為有免費game)
免費game就自然有商城,如果人地唔係咁
真係比筆$$代理一隻game之後完全唔使你比$玩咩
人地公司要人力物力都要好多$
人地始終唔係開善堂,如果玩得好既可以用遊戲幣黎收點野lo.....
間間遊戲公司代理完game都會比唔同既人話浪費好game浪費好game咁= =
其實好多都係玩家浪費好game
你諗人地捉外掛捉得唔好,不過做外掛既係咩野人?用外掛又係咩野人?
隻game多bug係唔係真係代理公司既問題?上報bug都算玩家既責任
人地內測封測呢d就係想比你地有得玩之外亦可以搵bug
(知有bug唔修復就真係有問題= =不過好少見d咁既情況)
代理公司代理愈黎愈多game就自然要汁一D game
因為搵唔到錢既game繼續開ser都要成本,咁只會一直虧損洛去
而家代理公司都有D要汁,因為根本無盈利可圖
有d公司都開始作出節約措施,所以希望大家唔好再話人地公司呃錢
D比你地話呃錢既大公司明明而家已經有好多game都搵唔到錢
不過佢地就係唔想某d玩家唔可以繼續玩隻game所以蝕錢都繼續開ser
咁點唔比間公司蝕錢?未就係做你地所講既「呃錢」行為lo....
其實佢地既呃錢行為都係為返不同既玩家同公司本身既營運著想
作者: 豆丁123    時間: 25-4-2010 17:04
幾時公測0.0
作者: StuPiD﹏HeI    時間: 25-4-2010 21:04
唉-,-又係爛橙代理-,-

btw, 好似幾好玩
作者: 有可能    時間: 26-4-2010 19:47

[attach]401898[/attach][attach]401899[/attach][attach]401900[/attach][attach]401897[/attach]最近又玩返,咁煩要用vpn玩都抵呀XD
作者: [HK]賢先生    時間: 27-4-2010 00:16
做咩要等到Q4先出- -
Q3唔得咩- -
作者: 豆丁123    時間: 27-4-2010 00:18
大約點玩0.0,不如錄條片出來XD
作者: 有可能    時間: 27-4-2010 19:45
大約點玩0.0,不如錄條片出來XD
豆丁123 發表於 27-4-2010 02:18

我有片但youtube突然上傳唔到....是但搵條比你先...我後補
韓服目前最強boss-三頭地獄犬,祭司角度:http://www.youtube.com/watch?v=48AeW5OAlQs
作者: 小雲    時間: 28-4-2010 17:36
佢地代理 ...
冷星魂 發表於 17-4-2010 11:31

aion是nc台灣自己代理的

橘子是協助而已

不是它們營運=[

找清楚資料吧

龍穴不嬲行商城制

韓國都係咁

點會特登改月費= =?
作者: chch123    時間: 28-4-2010 21:57
龍穴....記得好耐之前睇過相關新聞...
之後突然間冇左消息.....果時仲以為隻game會胎死腹中....

不過橘子代理又真係冇咩信心 (個人感覺=.=)

一直都想玩D 動作類3D的ONLINE GAME
可惜人物走可愛風格 同 好似限左人物 (有d唔岩我喜好)
如果唔係仲吸引>"<
作者: tonykawa    時間: 29-4-2010 18:21
係入room??好似彩虹??
作者: 0toe0    時間: 29-4-2010 18:28
請問這隻game幾時出?
作者: 有可能    時間: 29-4-2010 21:17
係入room??好似彩虹??
tonykawa 發表於 29-4-2010 20:21

唔係入房,有城有郊區,同隊友入副本玩
其實依家好多韓國既遊戲,特別係新一類既動作型mmorpg例如c9,瑪奇英雄傳都係入副本玩,可能香港既玩家會有d唔慣,我就好鍾意,因為唔洗比人搶怪,打到裝備又唔會比d唔3唔4既人汁左,唔會比變態外掛大範圍搶怪,又可以加強團隊合作性
作者: 豆丁123    時間: 29-4-2010 22:50
用滑鼠玩定鍵盤玩-.-?
作者: c500    時間: 29-4-2010 23:23
好想玩由其係個個魔師好似好勁,而且弓手招技好靚> <
作者: 黑天使•暗靈    時間: 30-4-2010 16:15
我覺得有朝一日會發展到唔使次次都要入地圖(副本除外)
即係通街打怪,不過都係玩技術既,我覺得咁幾正
作者: pk1408pk    時間: 30-4-2010 22:03
睇落去好好玩,但係黑橙1定係gum屈人$
作者: 有可能    時間: 1-5-2010 09:38
用滑鼠玩定鍵盤玩-.-?
豆丁123 發表於 30-4-2010 00:50

滑鼠控制方向,左鍵普攻,右鍵特攻,鍵盤控制移動,發動技能 ,可以使用電腦手制遊玩
作者: 有可能    時間: 1-5-2010 09:39
請問這隻game幾時出?
0toe0 發表於 29-4-2010 20:28

大約係冬季封測,實際日期未定
作者: 魔鬼小子    時間: 1-5-2010 18:23
我好想玩-.-
作者: 愛哭水瓶座    時間: 2-5-2010 15:45
大約係冬季封測,實際日期未定
有可能 發表於 2010-5-1 09 begin_of_the_skype_highlighting              2010-5-1 09      end_of_the_skype_highlighting:39

希望係暑假-3
作者: c500    時間: 2-5-2010 19:38
原來魔師係元素同空間,好想偷偷地去日本ser點知玩唔到- -"
作者: drftyghujiok    時間: 2-5-2010 21:53
咩正game都比個食錢代理晒,我估又會有好多人破產
作者: 豆丁123    時間: 5-5-2010 22:42
香港有咩好代理==
作者: dentistt    時間: 6-5-2010 13:49
意味著又要比佢 食$= ="
作者: patrick5    時間: 6-5-2010 14:39
橘子代理...
现在的超時空戰記(一月公测的game)都做不好...(你們來看看就明了)
一定不好得去哪...
作者: iceninja05    時間: 6-5-2010 19:31
唔錯,控制視點類似gunz,不過睇輸睇影片feel到,職業會限制性別,好彩我係想玩swordmaster姐@@
作者: 654852    時間: 8-5-2010 23:37
原來係韓國變左做N年前產物
作者: 走地豬    時間: 9-5-2010 16:01
作者: Iblis。╮    時間: 9-5-2010 17:16
正野一定要支持=__=v

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615wsw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2