樂古Nakuz

標題: [老老實實]aoc沒落了 [打印本頁]

作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 3-6-2010 23:18
標題: [老老實實]aoc沒落了

[認真mode]
今日玩幾場兵堡
其中1場 係屈機文明
[雙火+日+拜] vs [3步1馬雅..]
咁對面棄..我都仲可以覺得有原諒既餘地...

但係有次大家文明能力相差唔遠...但係有個抽到維京就即棄...會唔會冇品左d??

---------------------------------
第2點..
相信大家都有留意到..玩aoc既人係明顯少左好多
我上次拉兵堡都拉左我4分鐘 [ 以前我諗1分鐘都唔洗 ]

而且..玩箏堡既人數亦急劇下降
而家開箏堡只會睇到一大堆新手.....
明顯..aoc係沒落左
---------------------------------
第3點..
今日我玩左2場奪堡

奪堡係咩劇相信各位老玩家都知道
我個人認為呢個劇好玩..所以我最近不斷開奪堡

不過令我好不滿既唔係多新手 [始終好耐無人開過]
而係d人不斷咁亂棄... 我知道會有新手的出現所以我好比耐性咁去教佢地..
換來的結果只是 "29 1p開29 map" 跟住棄左

我想講我係無改過任何既野..何來"29"
同時間..我嬴係因為我玩得多過你地..磨練得耐..
咁就叫29 1p?

只可以講aoc 愈來愈多 沒品人士
最後只會令aoc沒落
-------------------------------------------------------------
[/認真mode]

[不認真mode]
我地可以由上面睇到..aoc有新玩家加入..
因為奪堡係舊劇
舊既唔去新既唔黎
所以舊玩家走得多係應該
[/不認真mode]

[小學雞mode]
吹咩..我係鍾意亂棄呀 打我呀??
TT我呀笨
[/小學雞mode]

我睇住你架!!
睇帖唔回帖既你!!!
I am your father !!

回帖既全家身體好 長命百歲 未結婚既搵到個靚仔/女  
作者: 香腸    時間: 3-6-2010 23:39
[老老實實mode]
講真,係個小學雞mode先係重點
你果d野就算唔係小學雞,都一樣會講
我有時俾人激到好行果陣,我都係用我有生以黎最大既能力先come得住唔鬧人
因為我知道玩罵戰絕無意義!它不會扭轉被屈的局面!
我有次玩DOTA,俾個5p話我成日玩BUG,之後玩玩下話都係頂我唔順走左
大佬我俾人屈我成日玩BUG已經唔開心
一係你叫1p踢左我,一係自己走,做乜要玩到中途先話頂我唔順棄(我係果埸都係無玩bug)
所以...係一個你講完野唔駛負責任既情況下
有幾多人真係肯認低威唔串人地?(唔係讚我自己EQ高,但真係好難做到)
[/老老實實mode]
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 3-6-2010 23:45
[認真mode]
大把aoc玩家都咁啦而家..唉
都唔知仲有幾多個正正常常既玩家可以完完整整咁玩完1場..
定係而家【正常】既定義改變左?? 要亂棄玩lag打飛機先叫正常??
[/認真mode]
作者: kobo90    時間: 4-6-2010 00:10
唉,以家有人同你玩都算拾到啦
我玩村途果陣,入親去都有幾個係見過下既=_=
玩黎玩去都係果班人
最衰AOE3 唔爭氣,AOE4又唔出
遲下STARCRAFT2 出埋
AOC真係可能收工
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 4-6-2010 01:29
唉,以家有人同你玩都算拾到啦
我玩村果陣,入親去都有幾個係見過下既=_=
玩黎玩去都係果班人
最衰AOE3 唔 ...
kobo90 發表於 4-6-2010 00:10

aoe3太少人玩..
1.0cde又係冇人玩..
唔通真係由aoc收檔..!?
作者: pk456456    時間: 4-6-2010 06:40
aoc仲有幾多個十年呢~
作者: kenex    時間: 4-6-2010 09:59
我都覺得沒落左,之前對戰區下下都有成10個場拉緊人
但e家,多數得1-3個場拉人= =
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 4-6-2010 10:24
aoc仲有幾多個十年呢~
pk456456 發表於 4-6-2010 06:40

aoc幾時過左10年呀= =
作者: 伍大少    時間: 4-6-2010 13:39
玩劇梗係啦,玩綠亞好正常無依d事發生
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 4-6-2010 15:21
玩綠亞無人棄既咩....
作者: towin    時間: 4-6-2010 15:45
樓主 我都係新手 想搵人教我玩劇好耐 得閒教下我ok?
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 4-6-2010 17:03
求人不如求己
我只係會教d [ 完全無人識 ] 既劇
作者: sssora    時間: 4-6-2010 17:31
玩綠亞無人棄既咩....
衰仔包@阿鋒 發表於 4-6-2010 15:21

真係冇乜
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 4-6-2010 18:06
真係冇乜
sssora 發表於 4-6-2010 17:31

無計..我真係1向都唔玩綠亞= =
作者: archeuk324    時間: 4-6-2010 18:06
真係冇乜
sssora 發表於 4-6-2010 09:31

6r都有人棄
但係棄果d都會認左輸先棄
即係講句gg先走
真係冇咩人亂棄
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 4-6-2010 18:42
總好過玩兵堡d人1開波就棄.....
作者: ken021315    時間: 4-6-2010 23:14
aoc根本已經沒落左= = 我今日同小龍玩左幾場國王堡,次次都有1,2個人棄 真係勁想小佢地

ps:大家知唔知我係邊個呢? 11
作者: 感恩    時間: 4-6-2010 23:35
一早沒落了吧

兵堡記錄是, 拉七場沒有一場是真的4V4
死鬥後帝香港又唔HIT, 台灣日日都有人玩。

所以冇得講, 一早轉左圍內玩。
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 4-6-2010 23:43
aoc根本已經沒落左= = 我今日同小龍玩左幾場國王堡,次次都有1,2個人棄 真係勁想小佢地

ps:大家知唔知我係 ...
ken021315 發表於 4-6-2010 23:14

殺已秒...你是格仔餅

一早沒落了吧

兵堡記錄是, 拉七場沒有一場是真的4V4
死鬥後帝香港又唔HIT, 台灣日日都有人玩。

所以冇得 ...
感恩 發表於 4-6-2010 23:35

10場都未必有1場4V4....
作者: tommytomy    時間: 5-6-2010 00:46
隻game玩黎玩去都係咁
又冇更新
唔沒落至奇
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 5-6-2010 13:02
回上
兵堡都好耐無更新...
玩黎玩去都係咁...

都仲有人玩啦
作者: nomygf    時間: 5-6-2010 15:18

「aoc沒落」由05年開始講, 結果到依家重未沒落 ;P
AOC沒落? 尚早啊,
不過你只是指香港的話, 或者已經沒落了吧
作者: hk24399    時間: 5-6-2010 21:46
e家 考試嗎= =
我估去到7月頭8月 會有返300人==
我記得上舞10月11月 有300人@@
唔知今個暑假有冇200人呢-.-
e家上..200人都唔過...
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 6-6-2010 03:03
我唔認為係咁= =
因為4月個陣我就覺...少左好多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多多人

以前都會有400 ~ 500人架...
而家200都冇x_x
暑假230左右啦我估
作者: Hitler    時間: 6-6-2010 12:15
我是玩兵堡的,
抽到維京就棄既人我都見唔少,
不過唔覺得近排多左
一向都係咁上下
唔會因為咁令aoc沒落
作者: [S]k_snc    時間: 6-6-2010 13:40
兵堡棄場都唔係今日發生既事0.0

我諗一日仲有人玩都唔算沒落..
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 6-6-2010 14:39
問題係玩aoc既人數係好明顯急劇下降....
作者: gOodLucKysTar    時間: 6-6-2010 17:48
三年前都有人咁講
但係呢排睇返人數同3年前冇咩分別 ,, 甚至仲多過三年前
作者: gOodLucKysTar    時間: 6-6-2010 17:49
回復 10# 衰仔包@阿鋒

唔夠打先棄

乜家下回覆都要驗證咁gag既
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 6-6-2010 19:07
回復  衰仔包@阿鋒

唔夠打先棄

乜家下回覆都要驗證咁gag既
gOodLucKysTar 發表於 6-6-2010 17:49

乜你回覆咁gag既?
我都冇叫人驗證
乜你咁gag既?
作者: climbw58446    時間: 6-6-2010 22:20
其實大家話沒落沒落
都係因為大家中意衣隻game姐
不如大家都幫手將衣隻game宣傳
推介比朋友玩
錦先會越尼越多人玩

我雖然玩得廢..
但都會推薦比朋友
我果級
從一個沒人玩
到衣家有10幾個人玩

各位高手都要多多幫助新手-.-
唔好一開始就鬧人29..
錦樣新手先生存到下去..
作者: pk456456    時間: 6-6-2010 22:45
回復 28# gOodLucKysTar

3年前早上人數最少果陣都好似多過e+最多人果陣時波
搞gag?
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 6-6-2010 23:02
而家多極都係2XX
未見過數字有300
作者: gOodLucKysTar    時間: 6-6-2010 23:03
回復 32# pk456456
3年前又係平均上線人數300幾 ,, 依家又係300幾 ,, 你解釋俾我聽點叫小左 ?
作者: gOodLucKysTar    時間: 6-6-2010 23:05
乜你回覆咁gag既?
我都冇叫人驗證
乜你咁gag既?
衰仔包@阿鋒 發表於 6-6-2010 19:07

你依家係對人唔係對事

我講要驗證係講個論壇回覆要打驗證碼而唔係講你 ,, 幾時有講過你驗證 ?
作者: pk456456    時間: 6-6-2010 23:10
回復 34# gOodLucKysTar

玩左幾多年aoc呀-.-
三年前邊有得睇幾人數xD
作者: gOodLucKysTar    時間: 6-6-2010 23:17
回復 36# pk456456

我玩左AOC最小6年了 ,, 果時仲係Sky-C
果時邊有進化論 ,, 村逃呢d劇 .. 得箏堡 ,, 兵堡 ,, 綠亞 ,, 等等幾種
作者: pk456456    時間: 6-6-2010 23:26
回復 37# gOodLucKysTar

sorry
睇漏眼了
但可以解釋一下為什麼三年前有5百多人你說現在比以前多嗎?
請參考網址
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 740&extra=page%3D14
作者: gOodLucKysTar    時間: 7-6-2010 00:24
回復 38# pk456456
我話甚至o者 ,, 冇話肯定比以前多同埋無時無刻都比以前多
只係我想講 ,, 3年前既在線人數同依家比其實唔差得好遠

不過小左人玩亦無可厚非 ,, 玩家既質素(實力/品行)都已經冇以前咁高
實力比較高既玩家一尾經常串D弱既玩家
邊有新手去接受呢隻遊戲o者 ?
好彩呢隻GAME有得改名 ,, 改完名可以扮咩事都冇繼續玩
如果俾某D人串兩串連名都冇得改既話 ,, 依家可能已經冇人玩Lu

我3年前果陣都已經放棄AOC了 ,, 呢排返黎睇返見到仲有唔少人玩都已經覺得好驚訝
所以想多D人玩返呢隻GAME只可以改善下玩家既品行先 ,, 起碼可以Keep到D老玩家先
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 7-6-2010 01:08
你依家係對人唔係對事

我講要驗證係講個論壇回覆要打驗證碼而唔係講你 ,, 幾時有講過你驗證 ? ...
gOodLucKysTar 發表於 6-6-2010 23:05

咁請問同主題有咩關係?? 假如文不對題..請扣分

回復  pk456456
我話甚至o者 ,, 冇話肯定比以前多同埋無時無刻都比以前多
只係我想講 ,, 3年前既在線人數 ...
gOodLucKysTar 發表於 7-6-2010 00:24

原來你9年前就玩aoc...失覺哂
不過點解多佢1倍都仲叫差唔多呢....

的確evo係nakuz開左無耐個陣出...
所以sky-c時期係冇
但係村逃就唔同....sky-c個陣我已經玩緊
作者: gOodLucKysTar    時間: 7-6-2010 16:35
回復 40# 衰仔包@阿鋒
離題都要睇程度 ,, 唔知你多D定我多D ,, 我亦唔想為呢D野討論

既然大約500:300你都可以形容為1倍 ,, 咁我形容為差唔多亦有咩問題 ?
有D人覺得平均在線500叫多 ,, 有D覺得10000先叫多
大家個見解唔同 ,, 跟本冇得傾

既然你要用在線人數去比較AOC既末落既話 ,, 我最多只好這樣回覆來滿足你 : 喔 ,, aoc真的沒落了

不過 ,, AOC這遊戲不是只有Nakuz這個平台 ..
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 7-6-2010 17:25
我都話...而家根本冇300

你搵次cap圖比我睇..破300
我真係好少睇到有
2xx--500 都唔算1倍既話

咁aoc真係沒落了
連人既質素都變得參差
作者: 小刃:- )    時間: 13-6-2010 20:04
奪堡真係好好玩,我玩過一次就好鐘意,但奈何冇咩人玩...都有1年mo玩過了,
樓主你多數星期幾?幾點開場架?我見到實入架!
作者: 神乂怒火    時間: 13-6-2010 23:22
奪堡真係好好玩,我玩過一次就好鐘意,但奈何冇咩人玩...都有1年mo玩過了,
樓主你多數星期幾?幾點開場架?我見 ...
小刃:- ) 發表於 13-6-2010 08:04 PM

刃哥仔 [001]
你呢一年去左玩信長? ==
作者: merlinwizar1    時間: 14-6-2010 13:49
樓主,無新手何來有神手ar...多新手不嘗是一件壞事,on the other hand,it means AOC有人玩
作者: 小刃:- )    時間: 14-6-2010 16:43
刃哥仔 [001]
你呢一年去左玩信長? ==
神乂怒火 發表於 13-6-2010 23:22

去左讀書:-D
作者: tommytomy    時間: 15-6-2010 11:16
回上
兵堡都好耐無更新...
玩黎玩去都係咁...

都仲有人玩啦
衰仔包@阿鋒 發表於 5-6-2010 13:02

你又做咩討論aoc沒落呢??矛盾
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 15-6-2010 16:42
你又做咩討論aoc沒落呢??矛盾
tommytomy 發表於 15-6-2010 11:16

沒有矛盾之處...
有人玩不代表多人玩

--------------------------------------------------------------------

連版主都覺得aoc小學雞人數增加了

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3885089&extra=page%3D1
作者: climbw58446    時間: 16-6-2010 09:26
樓主,無新手何來有神手ar...多新手不嘗是一件壞事,on the other hand,it means AOC有人玩 ...
merlinwizar1 發表於 14-6-2010 13:49

同意..
我就係一個好例子.
雖然我廢
起馬我肯練.肯學
將aoc傳到下一代-v-

沒有矛盾之處...
有人玩不代表多人玩
--------------------------------------------------------- ...
衰仔包@阿鋒 發表於 15-6-2010 16:42

小學雞玩未必係壞事
起馬仲有人玩呀
小學雞大大下就會變正常架喇-v-
比d機會+時間人.
錦仲好喇-v-
作者: blackgray2000    時間: 17-6-2010 06:09
仔細一看這裡的語言我看不懂...不過說真的 兵堡打到底才算有品阿
作者: qazlll456    時間: 17-6-2010 15:58
回復 1# 衰仔包@阿鋒

我曾經試過700人
兩頁也動
誰看過
作者: ◎海神》    時間: 19-6-2010 16:24
作者: 樂古之王    時間: 19-6-2010 17:30
aoc玩完了
作者: dmk    時間: 19-6-2010 22:52

玩家品質問題
新手如是,老手如是
部分老手態度令人側目,簡單來說極像網路黑社會
同時又有童子軍,aoc沒落雙剎

加上aoc製劇已經毫無創意
平日一個月都冇一個新劇.
但一些新意念一出,抄襲版本百出.
同時,更令人費解的是一些品質差劣的抄襲作品卻異常受到注目
作者: merlinwizar1    時間: 19-6-2010 22:53
玩家品質問題
新手如是,老手如是
部分老手態度令人側目,簡單來說極像網路黑社會
同時又有童子軍,aoc沒落雙 ...
dmk 發表於 19-6-2010 22:52

how about using the word "Internet Nazism"?
作者: XXjapanXX    時間: 20-6-2010 14:39
aoc最好玩係6亞
其他我覺得mama地=.=
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 22-6-2010 01:10
唔係咁多人接受到綠亞個種感覺= =
e.g. 我
作者: ~lover~    時間: 22-6-2010 12:29
認真
我想學奪堡
不過搵唔到教學 又冇人開 係唔係樓主教先
而家有好多野都係禁新禁29
新手真係好難學
有時睇完教學都唔一定識打
作者: 伍大少    時間: 22-6-2010 13:33
唔係咁多人接受到綠亞個種感覺= =
e.g. 我
衰仔包@阿鋒 發表於 22-6-2010 01:10

隨機地圖難學難精,唔係咁多人肯花功夫慢慢打到勁
但當你打到有一定實力o既時候,就會知道當中樂趣,但係可能要花年幾兩年時間先做到
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 22-6-2010 15:39
我而家習慣左1開波就有激戰XD
所以唔玩綠亞....
作者: johnnylin_ktmc    時間: 23-6-2010 07:49
如果將AOC同WARCRAFT 比

我會覺得AOC需要的技術更高  而且6AR六都係最好玩的圖
作者: 內輪佐助    時間: 23-6-2010 14:49
依家d人真係同以前冇得比
作者: bc768009    時間: 23-6-2010 21:35
AOc呢隻GAME= =我小學玩到我出左黎返工-.-"
-.-而家都仲有人玩都不錯了   你想下幾多新GAME出左
WAR3呢D都算   BC2<---正野           中世紀2丫        
咩拿破倫果D  比著你  你會玩邊D=.=
但係AOC  6亞到左而家都未悶!!!我都仲覺得好正
作者: manya    時間: 24-6-2010 11:24

我aoc只係個新手
入人地埸(綠亞)...次次都被人用29問候
咩事?
開埸冇耐...只係分比較低...又黎29?
講真....咁樣好難有新血加入
個個都做過新手.....
實有人勁..有人廢
做得冇你咁好就29...29..29

自己一個玩飽佢吧~
作者: RAUL07    時間: 24-6-2010 12:08
雖然我經常整好多劇情出黎,但係我玩劇情是非常廢的...連自己的文明2也未贏過...
我非常喜歡玩6ar,我6ar都算一個中手來的,有時都會1617分升城
6ar真係好刺激,每一場都有不同結果,而且我非常享受過程,
出奇不爾的突襲,這時考考玩家的反應,有經驗的能擋住,再反擊,沒經驗的就慘了,會亂晒
我經常輸,但總會贏到一兩次的,輸反而令我增加經驗!
至於aoc沒落依個事實係無辦法改變的,隨機地圖係aoc最大特點,劇情是其次
說真,第一次玩aoc時應該大部分玩家都是玩隨機地圖吧!
現在看到劇區也準備嘗試推行模組,希望成功吧!
最後希望aoc永不沒落
作者: 147augustus    時間: 30-6-2010 22:49
現在仲有人玩點解要講沒落呢?我個人鐘意玩村逃同箏堡,綠亞就真係咪搞,入新手場都俾人話29根本無得學,又唔想拖累人地,只能唔玩,睇紀錄係學到16,17分城,但之後點打同電腦玩又試唔到,所以新手想玩綠亞真係好難><我都現在都唔鐘意玩綠亞,唔想俾人罵29+唔想拖累人@@
作者: 伍大少    時間: 1-7-2010 00:18
現在仲有人玩點解要講沒落呢?我個人鐘意玩村逃同箏堡,綠亞就真係咪搞,入新手場都俾人話29根本無得學,又唔想 ...
147augustus 發表於 30-6-2010 22:49

升城的確是一個幾艱辛的過程,加油吧,多d人拎肉,先keep住出村,目標係11分前有28人口  做到依樣先再搞預備上城資源的動作
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 1-7-2010 00:53
現在仲有人玩點解要講沒落呢?我個人鐘意玩村逃同箏堡,綠亞就真係咪搞,入新手場都俾人話29根本無得學,又唔想 ...
147augustus 發表於 30-6-2010 22:49

箏堡都少左好多高手.....
沒落係指...玩家質素...人數  各方面都下降
作者: 西門    時間: 1-7-2010 17:48
沒落是事實, 有質素的player 一早已轉投其他遊戲, 仍然留在nakuz 的大概也心知肚明

來吧, 加入Starcraft 2 行列吧
作者: aoc初心者    時間: 1-7-2010 20:19
沒落是事實, 有質素的player 一早已轉投其他遊戲, 仍然留在nakuz 的大概也心知肚明

來吧, 加入Starcraft 2 ...
西門 發表於 1-7-2010 17:48

即是現在還玩 aoc 的 ,
都是沒質素的 player o.o?
作者: p445hkk20001    時間: 1-7-2010 21:19

沒落就一定會,只係時間的問題 凡事有起必有終
太陽都計左幾時會玩完啦....(當消耗洗所有氫)
e家aoc  又難吸引到新人玩
不過有個解決方法既
唯有叫microsoft出開隻新既aoc
畫面汁汁佢,保留16個文族,再加多幾個文族、加多d兵
加強劇情的效果,方便玩家。
再宣傳
我敢保證 aoc一定會恢復返以前的光輝歲月
作者: RZero    時間: 1-7-2010 21:36
aoc初心者 發表於 1-7-2010 20:19

老老實實
其他劇我唔知
但係而家evo我自己已經搵唔到一個真真正正嘅高手
而家d所謂"高手"同以前真真正正嘅高手差太遠
例子, 我好記得每一次同丁玩, 做丁對家嗰種無力感
又好記得同陞打民兵戰嘅被凌辱感
都好記得同皮旦同場嘅恐懼感- -

不過而家我搵唔返上面呢d感覺
作者: aoc初心者    時間: 1-7-2010 21:58
回復 72# RZero

之前 d 高手真係咁勁 o.o?
可惜我冇咩同佢地打過 -0-
不過我玩左咁耐 evo 都冇見過咩高手 ....
玩圍 ge 高手就見得多 o.o

RZero 你係唔係想搵 d 識玩 ge 人玩 evo ?
如果係 ge 話可以 搵我玩 ,
my msn : aocnewhand@hotmail.com
不過我只會玩 2@4 o.o ....
作者: RZero    時間: 1-7-2010 22:16
回復  RZero

之前 d 高手真係咁勁 o.o?
可惜我冇咩同佢地打過 -0-
不過我玩左咁耐 evo 都冇見過咩高手 .. ...
aoc初心者 發表於 1-7-2010 21:58

我玩左evo都差不多3年了....

你淨係玩2@4?
哈哈, 我淨係玩ffa xd

2@4有陰影
所以我唔會玩2@4
作者: aoc初心者    時間: 1-7-2010 22:28
回復 74# RZero

-0-
  FFA太悶 o.o ....
∵ 場場都要曬時間送兵 等爆塔....
  唔係比人圍就係去圍人 ....
  再唔係入錯場比人 2 個識 ge 玩圍 ,
∴ 與其係咁玩 .... 不如玩 2@4 好過 ....
  最少都可以配下兵 .... 唔使慢慢等爆塔 o.o
作者: 無題    時間: 1-7-2010 22:40
講真都係= =最多得2XX人
作者: H冷.月.柒.狐    時間: 2-7-2010 01:39

玩aoc由小學玩起 6年級先開始玩爭堡個仲係爭堡56,58 61之類          後來開始玩下村逃 記得個時先岩岩有兵堡

記得個時仲有樂堡呢樣野
作者: 亂世之奸雄    時間: 2-7-2010 10:38
老老實實
其他劇我唔知
但係而家evo我自己已經搵唔到一個真真正正嘅高手
而家d所謂"高手"同以前真真正正 ...
RZero 發表於 1-7-2010 21:36

我突然覺得自己好老;P
作者: RZero    時間: 2-7-2010 11:08
我突然覺得自己好老
亂世之奸雄 發表於 2-7-2010 10:38

29奸雄
你n年都唔出黎一次- -
作者: 亂世之奸雄    時間: 2-7-2010 11:12
29奸雄
你n年都唔出黎一次- -
RZero 發表於 2-7-2010 11:08

因為成功成為已故人士A_A
作者: RZero    時間: 2-7-2010 11:14
因為成功成為已故人士A_A
亂世之奸雄 發表於 2-7-2010 11:12

以前m群堆人得返我有玩evo囉咩事 - -
間唔中都見到虎開場嘅
作者: 亂世之奸雄    時間: 2-7-2010 11:17
以前m群堆人得返我有玩evo囉咩事 - -
間唔中都見到虎開場嘅
RZero 發表於 2-7-2010 11:14

打機撞到幾個EVO識既人;P
作者: 西門    時間: 2-7-2010 15:43
aoc初心者 發表於 1-7-2010 20:19

不是指技術方面,  而是指心智方面

技術是前人留下來再加以繼承及改良,
如果你話搵而家既既高手同以前既高手相比, 一定係而家既win

以前17分上城已經係好勁, 而家 16分上城都話你廢
作者: RAUL07    時間: 2-7-2010 16:22
不是指技術方面,  而是指心智方面

技術是前人留下來再加以繼承及改良,
如果你話搵而家既既高手同 ...
西門 發表於 2-7-2010 15:43

非常同意!
依家玩6ar既同之前個d爭好遠= =
係就係快,15分上城,但係唔會即時攻,龜左一隊先過黎,
依家d人只追求快,係就係15分上城,但係經濟一定差到死,你唔亂佢先,你就會死- -
講真,16分上城,依家都會俾人話慢- -
而且我發覺依家的城市擴張得無咁勁,以前自己個城會係好大範圍,依家,好細><
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 3-7-2010 21:14
奸雄上水仲唔幫我貼圖區加分!!!!!
死仔~!

我打開慢熱架wor....升城好慢
作者: 我要咀咀    時間: 4-7-2010 00:13
只是時間的問題
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 9-7-2010 06:11
時間快慢其實分別唔大..你唔會慢到2x min掛..?
作者: arho123    時間: 9-7-2010 13:22
AOC是真的沒落了... 硬入狗要T 也沒人知道要用語音lag 死他..(茶
作者: wwt9547861    時間: 11-7-2010 01:05
冇錯..少左好多人玩
作者: gordonl9706    時間: 12-7-2010 19:34
係個小學雞mode先係重點
作者: pkzone    時間: 16-7-2010 13:40
綠亞小左人玩
作者: [S]聖騎士    時間: 18-7-2010 08:29
過左幾年沒玩,最近開玩返
發覺少了很多人開場
,而且以前不時玩的箏堡都冇人開
感覺上aoc好像走上了沒落的路上
不過有熱心人仕的刻情開發,
這個game還支持了這麼多年,
其實幾難得.....
作者: RZero    時間: 18-7-2010 21:47
咁比面呀
可憐的小皮旦 發表於 18-7-2010 21:28

皮旦神
好多年冇見你蒲頭
作者: ~骷髏仔~    時間: 19-7-2010 08:45
希望 Mod 可以救番 AOC 啦 ._.
作者: yttleekt    時間: 19-7-2010 12:02
aoc出左成十幾年,依加都仲有禁多人玩,算係咁架喇
作者: 八神仔    時間: 19-7-2010 17:02
人少
咪講笑
而家d fd遼番我玩再加上我去網吧都有幾多人玩緊
作者: 亂世之奸雄    時間: 20-7-2010 02:11
皮旦神
好多年冇見你蒲頭
RZero 發表於 18-7-2010 21:47

EVO > 信長 > 跑ONLINE > ???
作者: singstarwing    時間: 21-7-2010 08:41
向祖先致敬!!!
特意附上三支香
作者: RZero    時間: 21-7-2010 09:10
兩年啦
BTW我仲記得係F3下學期係kyo SER2 見到你走場
可憐的小皮旦 發表於 21-7-2010 00:57

我講過嗰次係hand機- -
幾時復出?
作者: 衰仔包@阿鋒    時間: 21-7-2010 23:11
你2個mode都係因為你唔玩= =

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615wsw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2