打印 上一主題 下一主題
收起左側

§4月新番§吸血鬼騎士§吸血鬼與人的浪漫故事

樋野茉理連載於白泉社的人氣少女漫畫「吸血鬼騎士」,以其唯美的人設、懸念的劇情在眾多吸血鬼題材的作品中贏得很多女性讀者的關注。其TV動畫版在較好地還原原作的基礎上、加上豪華的聲優陣容助陣,在今年的4月新番大潮中闖出屬於自己的一片天空。

目前,TV版的「吸血鬼騎士」已預定於2008年6月30日在テレビ東京電視台播出其第一季的最終話(#13)「深紅の鎖」,而第二季則預定於今年的10月份再度與大家見面了。
回復 支持 反對

回復 151# 的帖子

其實比你早個幾月之前已經知道~睇番之前D POST啦
回復 支持 反對

咁快就完結...30號[[tyjp-4-5]]
回復 支持 反對

嗨~各位~第一次係到吹水- -"....
見到吸騎既封面...已經比佢既畫風吸引住...
而且個主題好特別...唔似其他動漫...一味sell萌....
最大既主因....就係零實在太帥了~完全被他迷倒==(儘管自己都係男...)
而家睇緊動畫最後兩集...
睇完就開始努力刨漫(剛才睇左少少...才發現動畫走樣問題真係頗嚴重....)

回復 支持 反對

動畫走樣是一個大問題
其實主要原因可能係少女漫畫身材畫得比細緻
當動畫化時就雖然用電腦畫~人手畫面點都好過電腦畫啦-,-"
就會形成走樣既情況...我覺得會係呢個原因
回復 支持 反對

原來優姬 係 樞個妹 黎嫁~~
樞同優姬既 母親為了封印優姬,而死亡
回復 支持 反對

回復 156# 的帖子

好3X幾話漫畫講左好耐了
回復 支持 反對

睇左漫畫一部份後.(而家睇到32話...)
發覺第1季最尾刪左好多野...當樞殺左閑後...
零就比人關住(我既零大人啊~~!!)....
好多野都冇交代清楚....好想知第2季佢點補番d劇情- -"....
回復 支持 反對

漫畫最新講到優姬把棍變左"連"刀=,="
回復 支持 反對