樂古Nakuz

標題: 20個地球未來的預言*其中一個已實現... [打印本頁]

作者: HoNG```    時間: 1-5-2008 17:22
標題: 20個地球未來的預言*其中一個已實現...
各地的科學家的預言 (第一項已實現)

20位世界各地的科學來自:中國、日本、德國、俄羅斯、印度、美國、新加坡、韓國、意大利、新西蘭、歐洲、馬來西亞、台灣、、加拿大、拉美、歐洲、新西蘭、澳大利亞、澳洲...等等

經過重大的考察與嚴格的計算,將得以下 20 項將會發生的預言:

1. 2004年印尼與鄰近地區將會發生9級地震,死傷人數過萬 (已實現)
2. 2008年北京成功舉辦奧運,但可能是最後一次
3. 2009年中國成為全世界最強勁的國家,人口高達二十億
4. 2009年台灣與中國爆發戰爭,最後中國勝利,而台灣即時被列入中國版圖永遠屬於中國
5. 2012年世界上出現第一部機械人
6. 2013年機械人數目每日新增2000個
7. 2019年全球最多機械人國家為中國,第二為日本, 第三為美國
8. 2020年美國人大幅遷移到中國居住
9. 2022年英文被淘汰,中文阿拉伯文等將會成為世界主要語言
10. 2023年世界出現首個人造太陽
11. 2026年中國人發明利用【天梯】登上外太空
12. 2027年美國首都轉去Omaha Nebraska!
13. 2032年地球接收到外太空的Message!告訴地球人將會面對一場《E劫》
14. 2035年俄羅斯科學家發明人類可不用睡覺
15. 2036年新西蘭、歐洲、中國的醫學家發明一顆『強勁藥丸』,病人只要吃下,身體的大病,例如:癌症等等,都會立即消除
16. 2038年人類炸毀月球,並自己造出一顆新的衛星
17. 2042年澳洲會沈下大海中,從此世界上就沒有澳洲這塊陸地
18. 2049年全球出現已滅絕的『天花』,幸好醫學昌明,並無死傷人數
19. 2052年意大利科學家研究人類可穿越過去與未來,但不會影響現況
20. 2053年由機械人統治世界

*感想:E家出現左好多預言...但係又有予盾*真係唔知信邊D好
作者: billytsang    時間: 1-5-2008 18:19
15. 2036年新西蘭、歐洲、中國的醫學家發明一顆『強勁藥丸』,病人只要吃下,身體的大病,例如:癌症等等,都會立即消除
強勁藥丸--好浮誇下
睇到最後...機械人統治世界,如果係真--幾得人驚
作者: 健風∼    時間: 1-5-2008 20:41
我覺得呢d預言係十分非常之假
頭幾個都唔算太假(可能就係因為係頭幾個吧,所以唔好整到咁假住)
但係之後果d有d真係太誇張

2023年世界出現首個人造太陽
2035年俄羅斯科學家發明人類可不用睡覺
2038年人類炸毀月球,並自己造出一顆新的衛星
2052年意大利科學家研究人類可穿越過去與未來,但不會影響現況
以上幾個真係假到冇人有[[onion_26]]
作者: 守衛~朗    時間: 1-5-2008 23:15
原帖由 billytsang 於 1-5-2008 06:19 PM 發表
強勁藥丸--好浮誇下
睇到最後...機械人統治世界,如果係真--幾得人驚

『強勁藥丸』
沒有東西是十完十美的,就算出現,可能會變種,ZOMBIE...
像智能叛變差不多
作者: HoNG```    時間: 2-5-2008 22:57
原帖由 守衛~朗 於 1-5-2008 23:15 發表

『強勁藥丸』
沒有東西是十完十美的,就算出現,可能會變種,ZOMBIE...
像智能叛變差不多

可能好似 魔間傳奇 入面d藥咁...
食到人類同動物都基因變法...

作者: klovemandy    時間: 3-5-2008 09:21
每日新增2000個機械人= =""
地球開始資源短缺,,有咁多料比人做機械人??
還有,,我不明白機械人量產化會有咩用,,
唔通佢想玩智能叛變??
作者: 森林小妖    時間: 3-5-2008 11:03
乜唔係一早已經出現左機械人啦咩= ="日本之前狂整..

仲有,炸左月亮?冇可能既事啦-_-"你係太空點炸野?!

最後,更冇乜可能澳洲會沉先,要沉都係日本個島仔沉先啦= ="

科學家都話過日本將於未來短時間內沉沒..
作者: to123ko123    時間: 3-5-2008 11:09
網上一早俾人踢爆左[[m491]]

7. 2019年全球最多機械人國家為中國,第二為日本, 第三為美國
作者: HoNG```    時間: 3-5-2008 14:25
原帖由 to123ko123 於 3-5-2008 11:09 發表
網上一早俾人踢爆左[[m491]]

係咩...真係唔知*sor
作者: to123ko123    時間: 3-5-2008 14:31
原帖由 HoNG``` 於 3-5-2008 14:25 發表

係咩...真係唔知*sor

好似姐"

9. 2022年英文被淘汰,中文阿拉伯文等將會成為世界主要語言

你認為有可能嗎-_-!?
作者: klovemandy    時間: 4-5-2008 06:38
原帖由 森林小妖 於 3-5-2008 11:03 發表
乜唔係一早已經出現左機械人啦咩= ="日本之前狂整..

仲有,炸左月亮?冇可能既事啦-_-"你係太空點炸野?!

最後,更冇乜可能澳洲會沉先,要沉都係日本個島仔沉先啦= ="

科學家都話過日本將於未來短時間內沉沒..

點解無可能,,,美國都炸左個即將墜落既衛星啦,,
不過個時個衛星還在太空
作者: 333222    時間: 4-5-2008 10:13
2. 2008年北京成功舉辦奧運,但可能是最後一次

好矛盾= =             因為最後一次所以最勁     定因為最勁所以最後一次= =??
作者: to123ko123    時間: 4-5-2008 11:36
呢篇文好耐之前網上流傳咁[[m650]]
作者: ☆EL帝王ξ〞    時間: 4-5-2008 14:19
有d唔係幾信,,但最後果個唔係無可能嫁bor..
作者: to123ko123    時間: 4-5-2008 14:26
係有可能的
作者: HoNG```    時間: 5-5-2008 19:22
原帖由 to123ko123 於 4-5-2008 14:26 發表
係有可能的

周埋呢個都有可能
4. 2009年台灣與中國爆發戰爭,最後中國勝利,而台灣即時被列入中國版圖永遠屬於中國
作者: to123ko123    時間: 6-5-2008 17:03
原帖由 HoNG``` 於 5-5-2008 19:22 發表

周埋呢個都有可能

中國不嬲都會嬴"就算佢唔講"係人都知[[m31]]
作者: 搞搞野    時間: 6-5-2008 18:01
有45年裝備自己= =
到53歲同機械人隻揪-,-
作者: to123ko123    時間: 6-5-2008 18:17
原帖由 搞搞野 於 6-5-2008 18:01 發表
有45年裝備自己= =
到53歲同機械人隻揪-,-

你睇科幻片太多~_~"
作者: 搞搞野    時間: 6-5-2008 23:26
標題: 回復 19# 的帖子
你睇科技片太少~_~"
冇危機感,咁戰事一觸即發 你會不知所惜
作者: to123ko123    時間: 7-5-2008 17:11
原帖由 搞搞野 於 6-5-2008 23:26 發表
你睇科技片太少~_~"
冇危機感,咁戰事一觸即發 你會不知所惜

別討論了"會俾人扣分~_~"

其實第一個實現左既預言"係咪作者改左!?
作者: §膠浩§    時間: 7-5-2008 20:05
炸左月球...冇左潮汐,潮汐主要受月球引力影響
地球自轉快好多.冇左同月球互相牽引,地球會轉快左,可能一日唔駛24個鐘,得個十零個鐘都未定,咁會點?嘩!天氣都變埋呀!好多生物既生理時鐘要重新調校過
地球公轉速度會快左,冇左同月球互相牽引.地球會行快左,一年唔駛365日,四季時間縮短,影響所有生物既生活秩序
仲有...到晚上我地咪會熱死...你放夠月球落去都要幾日時間啦,仲有,果個新既月球唔會做到地球既衛星啦,引力都唔知夠唔阿 -.-
作者: 迅雷先鋒    時間: 17-4-2009 17:46
1.實現左
2.未知之數
3.事實證明冇可能
4.E+關系咁好我諗都冇乜機會
5.呢部機械人有乜特別/定義呢,講機械人E+有好多
6.可能啦
7.中國就唔出奇,生產力太強,不過品質就...
8.原因何在?
9.我都好想係咁
10.好似已經準備造
11.Gundam 00?
其他都好遠下,而且非常天馬行空,無法估計

19.咁之前果個自稱來自2036年既人係乜事?重有係咪即係話的確有平行世界既存在?
作者: 無聲無息    時間: 19-4-2009 11:38
中台關係已進入五十年來的最好的時間

你認為會爆發戰爭嗎
作者: Siu龍乂    時間: 20-4-2009 08:31
我覺得好假!! 你邊到搵出黎假!![[onion_46]]
作者: 將軍抽車    時間: 20-4-2009 14:22
有大量預言都講到中國好勁
2009年中國人口達20億?  邊有可能升得今快
現在:2009年4月20日
中國人口:約12~13億以內
未來半年會暴升7億人口 !?
人類大舉遷入中國就說得過去,但因咩事會?
作者: kElvIN~    時間: 22-4-2009 01:27
機械人統治= =
不如講埋gundam既出現吧-.-
作者: 小混混=江    時間: 25-5-2009 11:51
我覺得呢d預言係十分非常之假
頭幾個都唔算太假(可能就係因為係頭幾個吧,所以唔好整到咁假住)
但係之後果d有d真係太誇張

2023年世界出現首個人造太陽
2035年俄羅斯科學家發明人類可不用睡覺
2038年人類炸毀月球,並 ...
健風∼ 發表於 1-5-2008 20:41

我都同意=.=""
作者: tart    時間: 25-5-2009 22:06
impossible just a joke
作者: Crossbone-X1    時間: 25-5-2009 23:05
炸左月球...冇左潮汐,潮汐主要受月球引力影響
地球自轉快好多.冇左同月球互相牽引,地球會轉快左,可能一日唔駛24個鐘,得個十零個鐘都未定,咁會點?嘩!天氣都變埋呀!好多生物既生理時鐘要重新調校過
地球公轉速度會快左 ...
§膠浩§ 發表於 7-5-2008 20:05

炸月球ge主要問題唔係呢樣
主要問題係地球ge自轉軸會變
點解地球有而家呢個自轉軸係因為有月球
到時乜都唔駛計
2個字 即死
作者: 天堂@呀昆    時間: 29-5-2009 12:26
= ="炸左月球就有d離譜既~~
機械人統治地球我就相信~~
作者: kelever    時間: 29-5-2009 21:50
如果出現呢個20. 2053年由機械人統治世界
我一定用19. 2052年意大利科學家研究人類可穿越過去與未來,但不會影響現況
返返去住
作者: 咖啡    時間: 3-6-2009 10:47
姐係為機賊人賣命??
作者: 泥膠    時間: 6-6-2009 19:14
第9我覺得冇咩可能- -
咁我地依家學英文做咩...加上中文好似係最難學既語言
幾萬個字    每個可能有n個意思(n>1)
咁仲有詞語呢....每個詞語又可能有n個意思(n>1)
相信一定難過英文- -
最有可能都係last果個
作者: -終場ソ使者-    時間: 6-6-2009 21:07
大佬,09年就完了- -
作者: aesdedse    時間: 7-6-2009 07:35
好似姐"

你認為有可能嗎-_-!?
to123ko123 發表於 3-5-2008 14:31

咁姐係一定要學英文啦 [[onion_50]]
作者: 我是外星人    時間: 9-6-2009 13:43
唔好睇咁多未來戰士啦
睇得多可能會壞腦架
作者: georgewong2006    時間: 9-6-2009 19:11
1個實現左姐.唔可以代表d咩
作者: `S!uK=]]    時間: 11-6-2009 23:45
睇下中國09年打吾打台灣先啦
作者: 小寧    時間: 12-6-2009 09:18
d科技發展得會唔會太快?
作者: 傻濱    時間: 13-6-2009 22:14
天梯
上天堂嫁???
有咩用
作者: 小夜*    時間: 16-6-2009 19:18
好誇= =
今年都過左一半
我就放長雙眼睇埋戈半年會吾會發生~"~
作者: 〄鬼〒鬼〄    時間: 22-6-2009 21:11
2022年英文被淘汰,中文阿拉伯文等將會成為世界主要語言
@_@到時吾洗讀英文,正~_~
去邊到做野都吾洗驚@@又多公司請吾洗咩要求,哈哈~!~
作者: 小月-3-    時間: 24-6-2009 16:00
仲有幾個月=]冇可能凸變n億個人出黎掛
仲假-_-吾通戰爭一個原子彈玩完
作者: ~恐懼~    時間: 24-6-2009 20:33
作者: a5f5g6h66j55    時間: 26-6-2009 02:41
[[onion_35]]而家中國先得個13億人口....半年就到20億?
狂生仔咩?
作者: 泥膠    時間: 1-7-2009 12:23
1.     馬後炮還是有人講過??請post      
2.                    鬼知咩- -我又預言下    依家冇人會過150歲
3. 呢幾個月上到20億我登報自殺比你睇^^中國已有法例限制每家生一個(冇記錯仲係)加上大地震??死幾多
4. 我唔信中國依家會打台灣  台灣那隻狗~_~歸順了中國
5. 19XX年出現左啦
6. 日本依家都唔止啦- -笑
7. 下....咪玩啦   有人會統計- -?  什麼叫機械人    範圍太廣了
8. 上幾項都話到時咁多機械人都夠科技上太空住啦   仲洗住中國??
9. 第4頁講左
10. 人造太陽只有癲佬先會整
11. 2026年中國人發明利用高達00的【天梯】登上外太空
12. 唔識英文   果到邊到- -
13. 地球人日日都話自己收到外星訊息架啦
14. 發明=發現?- -唔好當我地唔識中文~_~
15. 沒有什麼藥是無敵的
16. 那你先炸自己的性器官再造多個吧....月球被炸中國仲唔發癲?- -
17. 2042年各地會沈下大海中就信   就咁一塊叫人點信   日本沈沒- -?睇電影吧
18. 咪玩啦  如果有返天花就實有人死架啦   
19. 世上再沒有乞丐的年代?
20. 世界??幾十年去到全宇宙- -?講笑搵第二樣   又錯詞語嗎??   機械人統治人類就話有人信姐- -

ZZZZZZZ太多錯野了
作者: B.V.H.    時間: 14-7-2009 22:45
我地睇下09年中國人口有無可能上到廿億就知真定假(應該可能性都幾低下...)
作者: o爆咀    時間: 17-7-2009 19:36
2038年人類炸毀月球,並自己造出一顆新的衛星
炸左佢= =咪有好多細細粒嘅石落係地球,到個陣唔洗機械人,人就死哂啦= =
作者: amhang    時間: 17-7-2009 22:36
d野好主幫中國= =
作者: 志華    時間: 19-7-2009 20:53

我個時都60水,都唔知會唔會比d機械人統治-0-''
作者: ckyanson    時間: 20-7-2009 14:34
人類炸毀月球,並自己造出一顆新的衛星
世界出現首個人造太陽   2個幾乎一樣  但做咩
世界出現首個人造太陽比人類炸毀月球,並自己造出一顆新的衛星 快了幾year  既
作者: KEI    時間: 20-7-2009 22:18
好多個講法,有d又話2012就末日= =
都唔知邊個先真
作者: 煦军4    時間: 12-8-2009 17:02
作者: 煦军4    時間: 12-8-2009 17:03
作者: 绫恒清    時間: 18-10-2009 21:30
作者: ken]    時間: 21-11-2009 11:10
最後戈條 比機械人 ......
有冇可能-0-
人係發明者
作者: iPork    時間: 23-11-2009 16:41
4.
喂!E家差唔多年尾,連中、台出現不和嘅消息都冇,仲話爆發戰爭???唔好玩la!!!
作者: manya    時間: 28-11-2009 11:32

這是我的夢想[[onion_61]]
作者: benny1    時間: 29-11-2009 18:39
傻仔先信, E D 馬後炮
作者: §小雷§    時間: 2-12-2009 22:22
短短幾十年改變可以咁大-.-?講都冇人信...
我想問下,第16果度,人類好地地做咩炸左月球--無聊得濟呀==
作者: xangaxanga1    時間: 4-12-2009 22:01
馬後炮 + 幻想預言
BAM
作者: 笑我狂    時間: 10-12-2009 17:32
unbelievable
作者: joshuaeye    時間: 24-12-2009 21:59
唔好打香港
沒人破到紀錄
作者: [H]ting連環龍    時間: 10-1-2010 16:56
已經錯左
作者: hkopenf037040    時間: 10-1-2010 22:03
網上留言小心d好-,-
違反人類生理需求
粒藥點知你咩病?
16. 2038年人類炸毀月球,並自己造出一顆新的衛星
用意何在? 經費何來?
19. 2052年意大利科學家研究人類可穿越過去與未來,但不會影響現況
人類成為霸主?
人類時光穿越到過去系咪會冇事?
作者: 血色乂薔薇    時間: 12-4-2010 19:29
第15..係真就好..
作者: 乂死神張乂    時間: 15-4-2010 18:20
網上留言小心d好-,-
1 ...
hkopenf037040 發表於 10-1-2010 22:03

串得好好:handshake
作者: 極樂kaka    時間: 8-5-2010 07:27
世界有6十幾e人`緊有d人講10件事出黎會中既`中左米話自己係囉`
作者: nicholas1c16    時間: 19-5-2010 16:26
作者: like抽筋    時間: 8-6-2010 21:57
家下2010,
都錯左幾個=_=
作者: ckyanson    時間: 22-6-2010 18:53
2053年由機械人統治世界
電視咩 好假
作者: 傻仔業~~    時間: 30-6-2010 16:20

(5. 2012年世界上出現第一部機械人)
FAIL 日本早就已經發明左機械人
作者: 星仔bb    時間: 2-7-2010 14:26
4. 2009年台灣與中國爆發戰爭,最後中國勝利,而台灣即時被列入中國版圖永遠屬於中  e2個都唔中啦-.-
作者: 影雪1559    時間: 3-7-2010 19:19
預言有點係假好多5好的宗教想你死
同預言成真我地真係死左都5想d天災真係故5到
所以5好怕
作者: benny1    時間: 13-7-2010 10:19
預言全是假,中了,也是馬後炮,
作者: 艾洛峰    時間: 18-1-2011 18:54
機械人統治世界- -:
e個囧左
作者: KaiWeNG    時間: 20-1-2011 10:37
5. 2012年世界上出現第一部機械人

神早出現左
作者: 暗戀未遂    時間: 24-3-2011 10:20
好似已經證實左系假噶lo
作者: 說謊蛋糕    時間: 11-4-2011 20:06
1-5is cry

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615wsw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2