樂古Nakuz

標題: White Christmas. 大揭秘*`-_-v [打印本頁]

作者: Janelle`:3    時間: 6-1-2009 18:04
標題: White Christmas. 大揭秘*`-_-v

-_-v`yoyoooo
雖然遲左少少-_-! 不過都merry christmas`! ((迷:遲好多囉唔該
係星夢貼圖比賽講過話會開po比你地睇some of the version-_-.

比賽圖:
White Christmas`白就夠白-_-但學小芷咁講.冇聖誕氣氛~~`

version1:
最最最最原本既idea`本來想整個故事..
但-_-..要逐頁整太煩.而且淨係1頁張圖都大到~_~
so淨係整左封面同第1頁既1半就放棄-_-

cover.超級無敵的鍾意呢張圖!! 有點外圖風feel-_-v

page one

version 2:
Snowy Christmas
呢張開始就開始接近比賽張圖了`
不過見左邊d花好似唔多關聖誕就改左做鈴鐺`

2`我覺得呢張ok ga-_-.不過好似太紫咁囧

3`好有聖誕feel ge1張-3-`不過d人太過暗咁

4`稍微覺得上面個張太花`同埋隻人太暗`所以去左某d tt既色`同埋加左層彩色既柔光

5`呢個version ge final-_-.不過美中不足的是下面..太花了`

version3:
無聊得制就刪下version2少少tt-_-點知覺得ok.就變左ver.3
同埋去左成張色-.-同擦番少少色出黎又覺得幾岩白色聖誕個topic..

1`刪左tt之後既樣.好鍾意呢張.好有我既style-_-v
誰不知-_-好多人都話太白...同埋d字怪.所以最後改改下變左比賽張圖個look喇囧

比賽原圖:

-_-.呼.原本得兩張圖`po左咁多張! 正xd
今次比賽-_-總覺得揀錯圖黎比賽囧..唉!
如果大家sup me ge-_-就投我1票喇 ((扁
作者: 叛逆Rex′    時間: 6-1-2009 18:27
咁鬼靚-0-"輸硬
作者: 叛逆小魚    時間: 6-1-2009 18:40
唔錯的說
^^+油
作者: Janelle`:3    時間: 6-1-2009 19:19
2# 叛逆Rex′
問題係我交個張-.-唔靚
作者: ﹡烙影°ㄨ    時間: 6-1-2009 19:31
2# 叛逆Rex′
Janelle`:3 發表於 6-1-2009 19:19

志在參與姐.
你都好比心機去整喇
作者: 發癲雞尾    時間: 6-1-2009 21:03
4# Janelle`:3

我覺得已經好靚喇wo 0.0"....
不過如果個題目唔係set左white christmas
我會鍾意第3,4張多d, 因為隻色 a_a...
作者: 叛逆Rex′    時間: 6-1-2009 21:43
2# 叛逆Rex′
Janelle`:3 發表於 6-1-2009 19:19

您攔個張唔系好靚-3-
多謝-_-v..唔知點形容-v-
岩嫁啦~.~自在參與吧=3=交張原圖去比我令獎(講笑 囧rz..)
作者: 發癲雞尾    時間: 6-1-2009 21:47
7# 叛逆Rex′

鼠鼠同我一樣, 發覺交左果張先唔靚 =.=

交左先發覺原先未改果張仲好 -.-....

晏d我都開個post貼一貼原來果張出黎,, 順便呃下分先 a_a...
作者: ‵白羽★希〃    時間: 6-1-2009 22:00
M0use戈張好令... >___<
我原本戈張都吾係甘的-.-
我整戈日...-  -我拖把..係我就黎整完戈陣...
...個拖把壞左... -/\-...電腦山左..我未save...-__-...

戈陣勁dn- -冇咩心情整lu= ="
我交戈張醜死>_____<!!
作者: L0vEs`琪    時間: 6-1-2009 22:27
我鍾意你簽名張banner `!

version1
本書0.0好正 ! 差在有冇多幾頁慢慢睇xd?

version2同3 ..
好有feel, D色好柔望落去舒服 . SO GD !
作者: Janelle`:3    時間: 7-1-2009 01:09
re.衰仔
比心機又如何喎-~-得粒吉!

re.雞尾-_-!
唔靚-_-都冇聖誕feel`但我真係幾鍾意之前d ver. d色靚好多!

re.rex`
ys-.-! 我都覺`
如果e+改到既話x_x我咪改番做原圖囉! xd

re.雞尾again`
-_-睇左你個po`辛酸史..ha~
整合成圖不嬲慘-.-so我唔想再整`
我整完又未必靚-.-何必`

re.希希
-_-你指比賽個張.....? 不是吧.?!
又真係幾陰公喎-.-....
我係邊整邊save-.-so彈左咁多version
-.-不過你個陣有冇時間cap張圖出黎呀?

re.琪
wow`l0ng time no see u in nk!
-_-a`張ban..隻塵係隻online game影出黎`

ver.1`我都有同感\[]/!
可惜..-.-.....整1頁都煩到想死`
而且呢-.-本野入面d紙好淺色`質地又好平滑`
好難做到cover個個外國風效果~︵~!
有冇建議去整整?

ver.2&3
-_-yaya`ver.2有聖誕feel d`
ver.3就隻色靚`可惜....llll
我用左張簡直差到無比敵既圖去參賽-.-!
作者: 冰月~    時間: 7-1-2009 01:49
這是什麼喔,看不懂高級野
作者: Janelle`:3    時間: 7-1-2009 01:57
12# 冰月~
-.-吼..叔叔點會睇唔明.3歲小路仔野黎~
作者: 冰月~    時間: 7-1-2009 02:12
諷刺文叔-。-?
3歲野我都睇唔到囧
那我連3歲都。。。。Orz
作者: 發癲雞尾    時間: 7-1-2009 02:32
諷刺文叔-。-?
3歲野我都睇唔到囧
那我連3歲都。。。。Orz
冰月~ 發表於 7-1-2009 02:12

文神你太老了... 唔會明而家後生仔女d野架喇...
作者: 冰月~    時間: 7-1-2009 02:36
還是早點拎養老金等退休
作者: 驟雨☆∼    時間: 7-1-2009 18:30
其實我都係搞掂哂全張圖先發現我自己無視左"白色"依兩個字 -  -
作者: Janelle`:3    時間: 7-1-2009 23:07
17# 驟雨☆∼
-.-我係係聖誕吹水帖比人提醒左.要多謝雞尾(?!)
不過-_-我張圖得個白字囉唉
作者: ‵白羽★希〃    時間: 8-1-2009 16:56
我係埋尾戈陣...佢就山左機..- -
戈陣-_-嬲到爆粗甘滯 =.="|||||
= =我係張圖整完戈陣自睇到白色2粒字- -
之後....就拿拿林改 -_-....

=.=我交戈張圖...-  -算啦..已經吾期望有獎拎- -
對手太強了....=xxxxxxxx=...
作者: 日餅瞄王    時間: 8-1-2009 20:48
有關今次比賽打左段小小既意見出黎,有讚賞有批評,
不介意我言詞直接可以參考一下。
不過在看下面的意見前........鼠鼠造的圖太讚了!!是專業級水準吧!!

就我個人意見,不是圖中有棵聖誕樹,有個小雪人,
就能夠談得上是張以聖誕為主題的貼圖。
而其中我認為以3*問題最為嚴重,
整體構圖不錯,唯欠缺個人創意。
雖然圖中以聖誕樹作為背影再加上雪花圖案襯托感覺不俗,
但除此以外這張作品給我的感覺和平日看到還沒甚麼兩樣,
若作品"板圖"能夠擴大並加以修飾,定能使畫片更豐富吸引!
而另一張問題較明確的就是4*,
喧賓奪主不在話下,
這到底是聖誕貼圖還是聖誕還是聖誕短文(?)...
不看文字的話根本沒法想像圖片想表達的意思吧,
這完完全全末殺了造圖的一番心血。
不過無可置疑創意分可是十足的!
說到公最吸引我視線的,
非2*那對溫馨的情侶莫屬了!
先說畫功實在非常好,風格完全是討人喜歡的那個類型!
圖中情侶的衣著經過悉心設計,增強了全圖聖誕氣氛。
經過處理的背景與圖中主角配合得非常好。
但說到底還是犯下了這次比賽的通病,
好一句"成雙成對"就好像要成了這張作品的主題。
要說到構圖,7*可算是做得最不錯的一張作品,
背景與圖片兩則的佈置配合得相當好,
加上種種的效果就更為這張作品添上一份華麗!
可是圖中的雪人卻感覺畫蛇添足了...
你為甚麼偏要站在那個地方呢..."
5*小鼠的作品就個人的審美眼光最得歡心@@
還未仔開始細看,那銀白的構圖立刻就我吸引住。
比起色彩蠙紛的聖誕我還是獨愛那銀白色的聖誕。
這張作品擁有那份漸漸透出來的浪漫感覺,
不是星夢那"俗氣的招牌示愛動作"能夠媲美。
其他都不多說了。
作者: 小婷∮    時間: 8-1-2009 22:03
>3<耶 鼠鼠
張張擺哂出黎 囧 不過好靚 :$
我條仔sd條link比我我先知你開左po
佢話你整圖好勁XDDD

作者: Janelle`:3    時間: 8-1-2009 23:13

20# 日餅瞄王
-_-...你太過獎喇~心機之作黎姐
"比起色彩繽紛既聖誕我還是獨愛那銀白色的聖誕"
個topic..你定的嗎-_-xd?
不過-3-你d審美眼光.觀察力都好強-[]-..
可以比到咁多意見-...-lll
ps.見到你咁講-_-都對我張比賽圖有番少少自信~3~xd

re.小婷`
yaya`等左你好耐>3<!
原來係我唔記得比條link你-_-囧"
唔係張張都擺晒出黎ga-_-.here1定冇15張xd
-_-.全是心機之作xdd
講到勁既話-.-就唔會邊整邊問你覺得點喇
因為我份人面對2選1/n選1既野都會勁煩-.-完全做唔到決定~
作者: 日餅瞄王    時間: 9-1-2009 01:37

只是單憑個人感覺選出那一見鐘情的圖@@
作者: 小婷∮    時間: 9-1-2009 09:10
20# 日餅瞄王
-_-...你太過獎喇~心機之作黎姐
"比起色彩繽紛既聖誕我還是獨愛那銀白色的聖誕"
個topic..你定的嗎-_-xd?
不過-3-你d審美眼光.觀察力都好強-[]-..
可以比到咁多意見-...-lll
ps.見到你咁講-_-都對我張 ...
Janelle`:3 發表於 8-1-2009 23:13

傻妹 你問我覺得點果陣張圖已經整得好靚啦
你又唔係逐步整逐步問我

作者: ●火之龍仔仔●    時間: 9-1-2009 13:59
點整嫁.__.好靚~點整合成
作者: Janelle`:3    時間: 9-1-2009 16:39
23# 日餅瞄王
thx u sup me -3-v

re.小婷`
嘻嘻~不過之後個d version呢-[]-
真係整完1次就問你xddd

re.火龍`
thx`-.-用n多張texture去整
冇合成的-_-太煩
作者: 小婷∮    時間: 9-1-2009 21:31
23# 日餅瞄王
thx u sup me -3-v

re.小婷`
嘻嘻~不過之後個d version呢-[]-
真係整完1次就問你xddd

re.火龍`
thx`-.-用n多張texture去整
冇合成的-_-太煩
Janelle`:3 發表於 9-1-2009 16:39

果d點同:$
色調好大影響咖嘛@3@

作者: 。SuperSYin。    時間: 10-1-2009 12:09
我覺得v1 最好 ..
就算淨係用一頁 都好夠 ..
作者: Janelle`:3    時間: 10-1-2009 12:49
27# 小婷∮
咁又係xdddd

re.小妍
-[]-;但..要白色聖誕...
用個張唔多貼題咁.."
雖則我都勁鍾意個張>_<
作者: 小庭*    時間: 13-1-2009 01:59
圖可豐富d ma,,
依家得返聖誕樹同人..
其它就係tt..空虛左
作者: ‵白羽★希〃    時間: 13-1-2009 15:07
我都好鍾意v1戈張-__-..
真係好令令...

之前整過差吾多款的  不過洗機冇晒-0-..
到左而家我仲未搵返晒整圖既素材>""<
作者: Janelle`:3    時間: 13-1-2009 17:44

30# 小庭*
其實-.-...張圖原本係我無聊整下
點知整下整下就覺得0k-.-then交左..
我本來-.-係有噹噹咖.太紅色唔要之嘛

re.希希
v1`我係凸燈整黎比賽咖(本來)
但-.-...要整個故仔出黎就煩嘛
又唔襯白色聖誕呢個主題..所以咪/__\
作者: siu芷    時間: 13-1-2009 19:52
V1果個-0-
D字好似好淺色-0-...(甩色了囧!?)
作者: Janelle`:3    時間: 13-1-2009 20:15
re.小芷
睇落舊d囧?
其實係-.-我用左內發光.so咁樣
唔用勁怪-   -..
作者: 杯面仔    時間: 19-1-2009 13:18
喂 好睇波!!
加油啦.....

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615wsw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2