樂古Nakuz

標題: .::§ - 十大門派 心得及戰法交流 - §::. [打印本頁]

作者: 恆-    時間: 8-1-2010 21:19
標題: .::§ - 十大門派 心得及戰法交流 - §::.

基於好像沒有這類型的集中帖,我就僭權開了。

所有會員寫的門派特點/戰法等等我會列在一樓,請大家賜教。

因為我只有玩過武當

所以請其他門派的玩家也為此篇努力一下,稍後亦會在此寫寫我玩武當的心得。

一樓將會用作羅列其他樓層的連結,故心得我會放在其他地方。]

亦請版主對所有寫心得的會員進行加分以作鼓勵,分數建議

詳盡心得就20分以上

簡略介紹-5-10分

門派特點/天敵門派打法-15分上

配點/打石-版主你決定吧

--------------------分隔線------------------
作者: 浪跡天涯002    時間: 8-1-2010 21:23
很好
既然身為版主緊係要為個版努力下
我打明教的

明教據眾人所知係個單挑已達到廢既邊緣
但係自從出左45技之後就唔同講法
既可以用45技連打怒打走敵人既怒氣
依家武當同明教玩真係冇乜氣唱(石頭差別除外)
又可以打走峨眉既無敵狀態
所以明教配合埋煉獄火開無中純陽
再點月要敵人食幾秒無中純陽既開技版
取勝機會其實已經大增
作者: o爆咀    時間: 8-1-2010 21:23

我代表的是天龍寺[[onion_51]]

天龍四屬皆通 內外雙持
特色是沒有特色(?
還有全部特色(踢飛

正題了
天龍招牌技能 靜影沉壁可以扣藍
由於是計百份比
無論對什麼等級 對什麼石都能發揮出大傷害
有幾個門派就特別留意:
氣/盾武當(以氣當血 百份比扣藍即百份比扣血
峨嵋(氣需求量極高的門派
逍遙(內攻門派
天山和明教(天山很多人還可以理解 但明教由於要連續出許多技能 部份也蠻要用藍 對付明教要緊在關鍵時刻放

天罡正氣
在抗性時代很吃香的技能
但在打抗時代同樣很吃香的技能
以2/3石來說 在高心法的情況下 這樣就等於上多顆石頭了
節省之餘又實用
在打抗中也會計入 用多幾百藍就可以廢掉人家幾顆打抗石頭 豈不妙哉?

一陽指
這個技能值得留意多些
描述的是加上直接傷害
也就是普通攻擊得出的傷害加上技能的數字
本來還是一個值得利用的技能
但實在太用藍
幾百藍 留來做抗性還有用些
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 21:56
提交九派缺點先[[onion_31]]

but有錯勿插[[onion_20]]

武當- 未學天外飛仙同游刃有餘之前係豆腐

峨嵋- 攻擊技太小...控技月落西山要埋人身出先有效...

明教- 控技太小...外強但內裏十分中乾...特別係對住逍遙更乾...

天山- 一中毒 = 被判死刑...技能命中率特低...

星宿- 太多技能要運氣時間...而且太多技能冷卻時間好長...

天龍- 控技太小...太多垃圾技能...

少林- 控技太小...團隊戰作用先有突出..

逍遙- 打遠攻難取勝...要蠃遠攻特別係峨嵋就要靠十秒一次既溪山行旅放大傷害效果...
作者: o爆咀    時間: 8-1-2010 21:58

明教- 控技太小...外強但內裏十分中乾...特別係對住逍遙 ...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 09:56 PM

武當學左都係豆腐 不過係人見人憎既臭豆腐姐
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:00
o爆咀 發表於 8-1-2010 21:58

你錯la...=_=''

未親身領略過技術武當駁技既快同正確你係唔知驚...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:01
你錯la...=_=''

未親身領略過技術武當駁技既快同正確你係唔知驚...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:00
我放技係依順序咁放..

所以只需mouse禁一禁擺右邊的放大技

跟住f1 順手禁哂落去就ok
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:05
我放技係依順序咁放..

所以只需mouse禁一禁擺右邊的放大技

跟住f1 順手禁哂落去就ok
恆- 發表於 8-1-2010 22:01

有技術既武當e家放技係絕對唔會依順序咁放...

你諗下萬一人地隱左再反控你仲點打ar...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:05

明教- 控技太小...外強但內裏十分中乾...特別係對住逍遙 ...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 21:56
武當有三環套月同如封似閉都唔會太tofu了..

話說心法不遠離lv 5等真係好有用..

我劇情任不嬲玩單拖,所以40lv個時差少少瓜柴..多得一招如封似閉封住條友俾呀蕭峰慢慢磨死佢
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:08
武當有三環套月同如封似閉都唔會太tofu了..

話說心法不遠離lv 5等真係好有用..

我劇情任不嬲玩單拖,所以40lv個時差少少瓜柴..多得一招如封似閉封住條友俾呀蕭峰慢慢磨死佢 ...
恆- 發表於 8-1-2010 22:05

三環套月用黎破隱加打近攻先有效...

如封似閉...隻揪出望dum波鐘等回技...同人圍毆人出...正到爆...
作者: 浪跡天涯002    時間: 8-1-2010 22:10

如封似閉...隻揪出望dum波鐘等回技...同人圍毆人出...正到爆...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:08

次次見親你都起校場
呢排既見識應該多左?@_@
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:12
次次見親你都起校場
呢排既見識應該多左?@_@
浪跡天涯002 發表於 8-1-2010 22:10

我收左皮好耐你唔知咩[[onion_18]]
作者: 浪跡天涯002    時間: 8-1-2010 22:12
我收左皮好耐你唔知咩[[onion_18]]
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:12

呢樣就唔多覺

不如你打下天龍派既心得
太離題唔係幾好
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:13
呢樣就唔多覺

不如你打下天龍派既心得
太離題唔係幾好
浪跡天涯002 發表於 8-1-2010 22:12

你係扮唔多覺既[[onion_08]]
作者: 浪跡天涯002    時間: 8-1-2010 22:14
你係扮唔多覺既[[onion_08]]
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:13

都好耐冇同你打=.=
話時話
之前全3都比你打到死死下- -
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:14

囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:08

唔會豆腐的

近攻職黎講 三環射完 梯雲走一次 就已經足夠去出定位符

如封 刷完兩輪技條友未死就出

方便回左 玉女 仙人先

再博運 中左定身..haha
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:17
唔會豆腐的

近攻職黎講 三環射完 梯雲走一次 就已經足夠去出定位符

如封 刷完兩輪技條友未死就出

方便回左 玉女 仙人先

再博運 中左定身..haha ...
恆- 發表於 8-1-2010 22:14

武當宿敵你認為係丏幫定逍遙...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:18
武當宿敵你認為係丏幫定逍遙...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:17
少林

..如果硬要揀兩個

校場打一定係丐幫.
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:19
少林

..如果硬要揀兩個

校場打一定係丐幫.
恆- 發表於 8-1-2010 22:18

係wo...一個血牛一個貧血...
作者: kelvin426    時間: 8-1-2010 22:27
講真 武當真係要識駁技先玩到
慢一步都好易衰...
至於恆弟弟講武當既宿敵係少林 事實上真係
因為爆哂2輪技 佢地都好似仲有成半血咁-.-
不過又唔好睇小武當
武當d技 真係正的...
一個唔小心 其他既門派 就好易冇勁多血-.-
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:28
慢一步都好易衰...
不過又唔好睇小武當
一個唔小心 其他既門派 就好易冇勁多 ...
kelvin426 發表於 8-1-2010 22:27
丫頂你恆弟弟?

你幾歲 報數
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:29
慢一步都好易衰...
不過又唔好睇小武當
一個唔小心 其他既門派 就好易冇勁多 ...
kelvin426 發表於 8-1-2010 22:27

兩次天外飛仙最為關鍵...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:30
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:29
依家時代係玩屬攻的了..

結果武當最高內攻的設定 好像形同垃圾了
作者: kelvin426    時間: 8-1-2010 22:30
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:29

有d武當會咁做 雀-->天馬-->飛仙  咁樣好易比人隱-.- 飛仙會因為咁而唔中 所以識出技係好重要
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:32
依家時代係玩屬攻的了..

結果武當最高內攻的設定 好像形同垃圾了
恆- 發表於 8-1-2010 22:30

出天外飛仙不外乎求麻痹五或六秒而已...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:33
有d武當會咁做 雀-->天馬-->飛仙  咁樣好易比人隱-.- 飛仙會因為咁而唔中 所以識出技係好重要
kelvin426 發表於 8-1-2010 22:30
你刷技 打遠攻職個時近身刷定遠刷

近攻職廢事問 近刷黎博死咩
作者: kelvin426    時間: 8-1-2010 22:35
你刷技 打遠攻職個時近身刷定遠刷

近攻職廢事問 近刷黎博死咩
恆- 發表於 8-1-2010 22:33

-.-我唔係幾明恆弟弟你講咩
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:35
kelvin426 發表於 8-1-2010 22:30

我打過既技術武當...入場死埋我身十秒無敵完隱身...

然後出雀仔...之後飛仙...麻痺中死得...唔中都仲有機打得贏...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:36
-.-我唔係幾明恆弟弟你講咩
kelvin426 發表於 8-1-2010 22:35
頂你個肺,近身刷技博多招真武打人定係點呀
作者: kelvin426    時間: 8-1-2010 22:38
恆- 發表於 8-1-2010 22:36

唔博啦-.- 頂我/.\ 正衰人
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:39
恆- 發表於 8-1-2010 22:36

打近攻埋身刷技出真武博比人反擊...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:40
唔博啦-.- 頂我/.\ 正衰人
kelvin426 發表於 8-1-2010 22:38
我有時無聊會刷技前 如果俾條友博到隱身我會梯雲過去 再出真武打

現形後出三環 <-你話幾咁無聊

拉後 刷輪技先

跟住 再刷第二輪

未死就三環多佢一獲

周街跑跑跳跳一陣

再用如封拖CD
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:42
我有時無聊會刷技前 如果俾條友博到隱身我會梯雲過去 再出真武打

現形後出三環恆- 發表於 8-1-2010 22:40

咁打法一定死硬...=.=''
作者: kelvin426    時間: 8-1-2010 22:42

現形後出三環
恆- 發表於 8-1-2010 22:40

你都幾得閒-.-
不過我對於武當認識太少-.-
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:43
咁打法一定死硬...=.=''
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:42
睇下條友弱智程度

有時無聊係想試下新野的了

而且真武其實都幾痛
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:46
睇下條友弱智程度

而且真武其實都幾痛
恆- 發表於 8-1-2010 22:43

『而且真武其實都幾痛』...=.=''

有幾痛...計直接傷害姐...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:46
打近攻埋身刷技出真武博比人反擊...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:39
咁樣打法串D

至於因為真武範技 唔駛企係俾人普攻插中的距離就可以出到+打中佢 三環後拉開一段小距離刷技係可能的

而且咁樣做串好多
作者: kelvin426    時間: 8-1-2010 22:46
睇下條友弱智程度

而且真武其實都幾痛
恆- 發表於 8-1-2010 22:43

最痛都係天馬-.-
之前我用ck果時-.-屬攻勁低 但係打人都好痛-,-
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:47
最痛都係天馬-.-
之前我用ck果時-.-屬攻勁低 但係打人都好痛-,-
kelvin426 發表於 8-1-2010 22:46
天馬要集氣,要暈人先

但係出完天馬 未接得切技就會俾人反擊
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:48
『而且真武其實都幾痛』...=.=''

有幾痛...計直接傷害姐...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:46
我記得改左做直接傷害+自己攻擊力

有次自己無石同一個無石EM

係夜西湖無聊打交

一野真武埋去我記得好甘
作者: aska001084    時間: 8-1-2010 22:48
星宿好似無技術可言
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:49
咁樣打法串D

至於因為真武範技 唔駛企係俾人普攻插中的距離就可以出到+打中佢 三環後拉開一段小距離刷技係可能的

而且咁樣做串好多
恆- 發表於 8-1-2010 22:46

計到個範圍好困難...小一米都會死...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:49
星宿好似無技術可言
aska001084 發表於 8-1-2010 22:48
你可能會俾星宿高手串
作者: kelvin426    時間: 8-1-2010 22:49
我記得改左做直接傷害+自己攻擊力

有次自己無石同一個無石EM

係夜西湖無聊打交

一野真武埋去我記得好甘
恆- 發表於 8-1-2010 22:48

恆大爺用武當技術果然一流
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:49
恆大爺用武當技術果然一流
kelvin426 發表於 8-1-2010 22:49
你隻天山森狗依家幾lv
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:50
計到個範圍好困難...小一米都會死...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:49
唔會 平時有用開招範技就知佢個幾條光線係就係個個位

其實出少少都仲係有攻擊判定的-.-
作者: kelvin426    時間: 8-1-2010 22:50
你隻天山森狗依家幾lv
恆- 發表於 8-1-2010 22:49

放左 我用緊峨嵋 隻峨嵋100
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:52
你可能會俾星宿高手串
恆- 發表於 8-1-2010 22:49

星宿其實真係冇乜技術可言 =.='''

都係遠程失明後放一輪技而已...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:54
星宿其實真係冇乜技術可言 =.='''

都係遠程失明後放一輪技而已...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:52
玩陣笑裡藏刀睇下有無得玩野囉..haha
作者: o爆咀    時間: 8-1-2010 22:56
恆- 發表於 8-1-2010 10:54 PM
d血
吸到想死=.=
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 22:57
恆- 發表於 8-1-2010 22:54

同比蚊咬冇分別[[onion_66]]
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 22:58
同比蚊咬冇分別[[onion_66]]
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 22:57
我諗左好耐

可唔可以用斬妖劍斬星宿佬.

會唔會一劍埋佢單
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 23:01
我諗左好耐

會唔會一劍埋佢單
恆- 發表於 8-1-2010 22:58

又未必豆腐到咁 =.=''

始終星宿招含笑半步癲都真係幾癲下...

每三秒就0.5秒封穴...打打下又窒幾屈下...
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 23:03
又未必豆腐到咁 =.=''

始終星宿招含笑半步癲都真係幾癲下...

每三秒就0.5秒封穴...打打下又窒幾屈下...
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 23:01
我決定了

就係個0.5秒到出笑裡藏刀吧!

PS:

星宿招大技天地同壽..

係就係勁,但話只有25%中

事實上,15%都唔知有無呢.

寧願佢改弱 多於要一招極強但唔中的招.
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 23:04
我決定了

恆- 發表於 8-1-2010 23:03

星宿打星宿 = 嫌命長 =_=''
作者: 恆-    時間: 8-1-2010 23:12
星宿打星宿 = 嫌命長 =_=''
囍帖街×。 發表於 8-1-2010 23:04
鬥快吸乾對手的血

競食大賽?
作者: 囍帖街×。    時間: 8-1-2010 23:18
鬥快吸乾對手的血

競食大賽?
恆- 發表於 8-1-2010 23:12

係鬥快扣乾對手既血...-_-''
作者: o爆咀    時間: 9-1-2010 00:05
我諗左好耐

會唔會一劍埋佢單
恆- 發表於 8-1-2010 10:58 PM
因為星宿老妖(真係想爆菊花
作者: 浪跡天涯002    時間: 9-1-2010 08:49
講真星宿呢d我都玩過(借師傅ac
1開波就出45技,之後狂爆技...
必要既時侯用肓技之後用玄冥神掌
最主要我都係靠天地同壽-.-
作者: 近藤休    時間: 9-1-2010 09:07
點解冇丐幫的 [[bao_29]]
作者: o爆咀    時間: 9-1-2010 10:44
我決定了

PS:

星宿招大技天地同壽..

係就係勁,但話只有25%中

事實上,15%都唔知有無呢.

寧願佢改弱 多於要一招極強但唔中的招. ...
恆- 發表於 8-1-2010 11:03 PM
哂氣= =
寧願普攻打多兩下仲實際
作者: uelung    時間: 10-1-2010 10:52

54# 恆-
天地同壽宜家已改成必中,而且有30%3連擊,爆埋擊可以扣8倍咁多wor...
作者: 浪跡天涯002    時間: 10-1-2010 11:05
54# 恆-
天地同壽宜家已改成必中,而且有30%3連擊,爆埋擊可以扣8倍咁多wor...
uelung 發表於 10-1-2010 10:52

天地同壽爆中可以秒對手
唔中都扣到一定既血
對不?
作者: o爆咀    時間: 10-1-2010 12:59
天地同壽爆中可以秒對手
唔中都扣到一定既血
對不?
浪跡天涯002 發表於 10-1-2010 11:05 AM

唔係必中咩
作者: 浪跡天涯002    時間: 10-1-2010 14:37
唔係必中咩
o爆咀 發表於 10-1-2010 12:59

必中...
但唔係必定爆擊= =
必定爆擊既話係致命的
作者: bbchan102966    時間: 11-1-2010 22:00
歡迎大家可以去
http://nakuz.com/bbs/viewthread. ... &extra=page%3D1
睇下小弟剛剛寫既東東
旦仲未寫哂
望各位見諒
作者: 見死不救    時間: 14-1-2010 08:46
好似有少少離題...可以講下各派既pk心得嗎...例如消遙[[onion_60]]
作者: poxp    時間: 14-1-2010 19:58
點解冇丐幫o既...
作者: 浪跡天涯002    時間: 16-1-2010 16:38
逍遙我既意見係:先畫地,放八陣桃花果d,如果打近攻既爆如陣飛走再係咁打
逍遙其實戰略改變空間頗大,所以呢樣野留番比大家探討(逃
丐幫:一開始同敵人正常打交,去到激戰時期開冰履之前先開龍戰(免得開左冰履比人控)再開無狗
武當:等恆上黎打啦
作者: deredlo662    時間: 16-1-2010 20:23

丏幫呢??
作者: 你的24小時    時間: 17-1-2010 02:35
睇晒all
都無講過丐ge
作者: 榤奇    時間: 26-1-2010 18:55
丐幫主要是自己要弄清哪個技能要連擊點

不然發不出技能可糗大 ...

丐幫, 靠的是閃避和直接傷害

上毒狀態緊記常開

天下無狗自己把握時機

建議履冰霜至還是用在千里橫行上吧

在天下無狗上使用了雖然是高攻擊, 可又浪費了減速效果 (-100%速度變成定身)

最後
飛龍在天要善用, 一邊打一邊放, 總傷害蠻高的
作者: o爆咀    時間: 26-1-2010 18:55
丐幫主要是自己要弄清哪個技能要連擊點

不然發不出技能可糗大 ...

丐幫, 靠的是閃避和直接傷害

上毒狀態緊記常開

天下無狗自己把握時機

建議履冰霜至還是用在千里橫行上吧

在天下無狗上使用了雖然是高攻擊,  ...
榤奇 發表於 26-1-2010 06:55 PM
聽說有個群體拖慢的
作者: 浪風    時間: 26-1-2010 19:22

明教中乾lo !  Orz  睇下點玩姐 又係單屬 又係最高攻外攻門派 武當比人拉左去 掃怒 睇你地係5係真係 (游刃有餘) 講到其他人都好似5識打人 得你打咁[[bao_27]]    當然啦 打逍遙 明教真係好吃力 對住其他門派  都5係好似你咁講咁蝕 [[bao_40]]
作者: 榤奇    時間: 26-1-2010 19:36
聽說有個群體拖慢的
o爆咀 發表於 26-1-2010 18:55

新技能那個 ... ? (滿頭問號

天下無狗一向是群攻 及 減速50%
作者: laiyingchun999    時間: 26-1-2010 20:31
我係南ser 105LV少林 個名唔講[[onion_09 我通常同d近攻派打(唔包括天山) 我係用拈花指 金剛伏魔圈 無限... 一拍... 大力... 暗器投擲 暗器打月(我果招係減人攻)  拈花指 金剛伏魔圈完左之後用金剛不壞體完左之後再用敬禮如來 之後有技就出 (唔用如來神掌 到最後唔夠用金剛不壞體先用) (拈花指同金剛伏魔圈一起用先至完整 如果又係到最後時刻有技就出) 不喜勿插[[onion_20]]不過我成日錦用都win[[onion_09]]
作者: 浪跡天涯002    時間: 28-1-2010 21:58
樓上連帖了
系統問題自del吧

丐幫其實好好善用3招封技便可盡封10幾秒了
個人玩丐幫會開頭跟人玩平斬
丐幫血厚,等敵人使出絕技後便潛龍-->龍戰--->見龍---->冰履--->無狗或千里
然後不停出技~

枚場跟很多個少林打
少林的禮敬+金剛簡直是招牌動作
但最好要待敵人的封技用盡後才用
因為我用武當打少林果時我用如封hea左佢果兩招狀態
跟住佢就...
作者: suki1031    時間: 29-1-2010 17:37
我覺得星宿幾好玩丫...雖然PK會比較弱D...但係打怪必定係最好既....
作者: 秋夜思    時間: 29-1-2010 22:26
我玩的門派是峨嵋

首先,我覺得峨嵋pk時候要便用滅絕式,為什麼呢?因可扣別人的血氣上限
除外也可以用斬情訣,再用西子捧心,可以節省1.5秒

如果面對外攻門派,當然便要狂走,當血量不滿,就可以用清心普神咒補下,
以85lv心法來算,每使用一次可以增加自己的血上限11%,但是緊記峨嵋的氣(mp)是要很多的

其後,九陰神爪也是1種偏強的技能,每秒便會扣對方的血,以85lv心法算,大約414血,30秒便扣萬2血

其實峨嵋是要需要花很多金錢的門派,若玩家不太願意花費的話,就別選峨嵋派了!
作者: 俊人君子    時間: 30-1-2010 11:48
其實天龍派真的是要用很多的[付出]
我身為天龍派也......
但其實他也很厲害的.
他的靜影沉壁可以扣藍,對內功門派有很大的影響,再加上如果的外功攻高也可以打掉他.
但也絕不可以看小他.
他的萬 朝宗是他的王牌絕招,也可能是全門派之中,直接傷害傷得最厲害的一個門派.
一陽指也不甘示弱的.
他的少澤和商陽劍就不用說了....
只要你可以加他任何部點(定力可以不用加太多,但也很有用,因為天龍用藍的招也用得比較厲害的)
作者: x峰〞    時間: 30-1-2010 20:10

豆腐你都未必羸啊
唔羸豆腐, 那你又是捨??
武當控技唔差  技能唔算得上廢  好多都大派用埸
就算個幾萬血對個13萬血(門派免問, 忘了) 我都見過有人羸
武當我見過可以好似逍遙咁閃黎閃去 你見過咩??
有D叻到玩血祭(我指非校埸) 氣''血用得準既武當  見得多嗎??
雀仔>>放大>>天馬 只係1個程序,, 但擺位用法可以唔同
你咪因為武當血低就睇少啦  個個門派都有缺點架啦
又係例牌句子:識玩就好好好......勁, 唔識玩就好好好......廢。武當就是咁極端

ps;;;
最憎你呢D單方面想法既垃圾
作者: timmy296701    時間: 7-2-2010 11:28
本人王SER 冇當小垃圾一名
係到打一打
呢排打天山多
想係到打下不喜勿插
首先行埋角落 用逍遙新手技
等佢中左用暈技 放大技 行遠少少用天馬 THEN飛仙 2技 3環 THEN用如封回多次2技 THEN 重複多次 唔夠打都冇計
作者: 浪跡天涯002    時間: 7-2-2010 11:32
本人王SER 冇當小垃圾一名
係到打一打
呢排打天山多
想係到打下不喜勿插
首先行埋角落 用逍遙新手技
等佢中左用暈技 放大技 行遠少少用天馬 THEN飛仙 2技 3環 THEN用如封回多次2技 THEN 重複多次 唔夠打都冇計 ...
timmy296701 發表於 7-2-2010 11:28

亂下先..
冰介你仲有玩王服-0-?
作者: timmy296701    時間: 7-2-2010 14:48
亂下先..
冰介你仲有玩王服-0-?
浪跡天涯002 發表於 7-2-2010 11:32
邊個係冰介??[[bao_24]]
作者: MrSatan    時間: 7-2-2010 23:06
我代表的是天龍寺[[onion_51]]

天龍四屬皆通 內外雙持
特色是沒有特色(?
還有全部特色(踢飛

正題了
天龍招牌技能 靜影沉壁可以扣藍
由於是計百份比
無論對什麼等級 對什麼石都能發揮出大傷害
有幾個門派就特別留意 ...
o爆咀 發表於 8-1-2010 21:23

天罡正氣仲有一個用處  就係對住用戰神套ge用家永遠都5會減到負抗
雪擁藍關升到100心法,30%封穴5秒 (哩招都幾煩下)
作者: hihicame    時間: 13-2-2010 14:28

本人有玩明教
也有玩武當
因而對武當也有不深不淺的認識
讓我來說說我的心得
武當小血高攻常人也知道
但如何才能在有限血量的情況下打倒對手?
先說說加點:
基本上有3種加法
有人見意加靈氣(很多人也這樣加的)
但也有人見意加血(但我不會這樣做)
同時也會有當身法武當(這個只是看看大家想玩什麼類形的武當)

見意加石方法:
靈武當:內攻石靈氣石
血武當:血石體力石
身法武當:命中閃避&會心
(當然有玄攻和冰攻更好)
武當打架的心得:
武當封人的技有很多::
如:攬雀尾(昏睡)如封似閉(封印)&玉女穿梭(定身)&天外飛仙(麻痹)
這幾種技能也能令到對手手忙腳亂,對擾敵有很大的幫助
再者武當有技能氣盾,可以擋著敵人55%的攻擊
(如敵人傷受你1000血 這樣只會扣掉你的450血)
而mp就會扣去550
所以因這招技能保住了武當小血的缺點
所以我覺得真的不錯

說回打架方法:
當剛開始時,應先和對手保持距離

首先用白鶴亮翅,放大自己的攻擊
再用天馬飛瀑,再用仙人指路
再用玉女穿梭,好運的話對手會進入定身狀態
現在可再放65技,扣掉對手大陪份的血
信相對方打了這麼久,一定能埋到你身邊
就可用2儀劍,慢地扣他血
這時正好可以用梯雲縱,馬上閃開,這時後就可以使用60怒技把技能冷卻除消,再把天外飛仙和其他技能用多一次,多方相信也命不久以了

當然, 武當技能使用方法千變萬化,本人所說的未必能對付你的敵人,但也很希望能幫到大家~

原全本人原作....也看過了部份相關的攻略貼.~
有咩打錯左~回覆返比我知~我用全力修改~
作者: x-ways    時間: 14-2-2010 21:21
丐幫可以點勁?宿敵係邊個派?
作者: 榤奇    時間: 16-2-2010 00:03
丐幫可以點勁?宿敵係邊個派?
x-ways 發表於 14-2-2010 21:21

丐幫可以很強
在乎你能否玩得起...

高身法的丐幫令人頭疼
畢竟丐幫 有攻擊 有控制 有加速 有上毒

丐幫... 宿敵大概是星宿派吧, 因為星宿派有毒抗
作者: 傻o豬仔v    時間: 17-2-2010 01:09

要靠技術
作者: x峰〞    時間: 20-2-2010 12:51
本人有玩明教
也有玩武當
因而對武當也有不深不淺的認識
讓我來說說我的心得
武當小血高攻常人也知道
但如 ...
hihicame 發表於 13-2-2010 14:28

對啊,, 天外若中麻卑5秒可空出時間出天馬
此外對外功,  可以3環套月, 梯閃遠, 亦可空出時間再出天馬(此為外功有加速 所以要用梯閃, 否則不夠時間)
或者如距離不近, 出完3環可直出天馬
之後再梯閃遠, 再出天馬(可能距離被拉近  自己汁生)
之後例牌暈人, 天馬, 冷卻 重複...
其實擺位可自己選擇, 幾時出邊招, 愈層出不窮, 愈令對手難汁生
因為我覺得太多人熟識武當技
當2儀劍攻擊力不高, 天外5分鐘CD(太耐)
武當本身控技都0k 唔算少 唔算廢, so控技融合天馬就係最佳拍擋。
以上為個人認為, 可惜要好熟習, 時間要較得好準
因為有時未必天馬回得次  所以自己睇時間做人
只限校埸, 野外.. 哈, 睇你屬性高唔高, 否則死緊. 野外難用技術打人
作者: 小良r    時間: 20-2-2010 22:08
hi hi~

作者: 小良r    時間: 20-2-2010 22:09
hi hi~

作者: QQ45    時間: 3-3-2010 17:50
峨嵋可唔可以屈明x機/丐幫
作者: QQ45    時間: 3-3-2010 17:50
種有問題!!!99lv丐幫點升lv打咩怪
作者: QQ45    時間: 3-3-2010 17:51
丐幫/少林點換裝
作者: 榤奇    時間: 3-3-2010 19:06
丐幫/少林點換裝
QQ45 發表於 3-3-2010 17:51

幾級
峨嵋可唔可以屈明x機/丐幫
QQ45 發表於 3-3-2010 17:50

可以
作者: 塚愛妹妹    時間: 4-3-2010 19:10
講下武當先a_a
武當a_a冇得打既門派得a_a 少林a_a 峨嵋a_a(峨嵋:如果你係有技術既話加上2方唔出寵 武當先會打得死)
武當會打到大家平手既有 逍遙 丐幫 星宿      我打架黎講
  武當殺得easy既有 天山 天龍
  一開波 天山技/攬雀尾 之後 天馬飛瀑 天外飛仙 仙人指路 玉女穿梭 梯雲縱 真武七截陣 三環套月
游刃有餘  三環套月 兩儀劍 ( 用完開忍身 攬雀尾) 天馬飛瀑 天外飛仙  仙人指路 玉女穿梭   a_a咁樣打
作者: 木風    時間: 5-3-2010 21:31
我而家 玩會唔會遲??但係 我個FD 比左個 逍遙 85LV AC 我玩...
我想開個 黎玩 邊個好??
作者: 榤奇    時間: 5-3-2010 23:33
隨便吧

自己看哪個順眼的?
作者: 木風    時間: 6-3-2010 00:04
定係 玩熟D隻Game
再玩新派??

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615wsw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2