樂古Nakuz

標題: [IIDX, RB] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第五彈 [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 20-6-2012 18:54
標題: [IIDX, RB] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第五彈

Lincle Link 第五彈
beatmamiaIIDX x REFLECBEAT
每側又多五曲交互移植,
連同第一彈和HAERETICUS,每邊合共13首。

※ 活動於 IIDX20 tricoro 與 RB colette 仍然進行中

左方的就是IIDX的五首新移植曲,全部來自RB,
當中包括Castle on the moonTITANS RETURNquaver等等的樂曲。

右方的就是RB的五首新移植曲,當然是來自IIDX的,
包括了LL第三彈時的焦點boss曲天空の夜明け,還有那碟到要命的灼熱

另外,
假若大家還未解禁Lincle Link第一彈的樂曲,(不論是IIDX側還是RB側)
也可以連同上述五曲一起解禁。

至於解禁方法,
每位玩家將會多了兩條經驗值條,一條是IIDX,另一條是RB,
玩家無論在IIDX或者RB遊玩後,都可以同時提升兩邊的經驗值,
不過於IIDX遊玩後,RB的經驗值會升得比較多;相反,於RB遊玩後,IIDX的經驗值會升得比較多。

而該時候出現的寶箱,會影響經驗值的升幅,
由升得最少去到升得最多,順次為銅、銀、金寶箱。
假若玩家每天都玩RB和IIDX各一鋪或以上,
連續數天這樣做,就越有機會得到最貴重的寶箱。
已知第一天有10%機率得到銀,90%得到銅,0%得到金寶箱;
連續兩天有25%為銀,75%為銅,0%為金;
連續三天就會有10%機率出現金寶箱,30%為銀,60%為銅。(之後日子一樣)
銀寶箱的經驗值升幅為銅的2倍;而金寶箱就是銅的3.5倍。

升到指定等級後就能解禁新歌
(當中包括第一彈的連動曲)

IIDX側:
LV2Thunderbolt
LV5ビューティフルレシート
Wuv U
LV10Sakura Reflection
LV17Survival Games
LV25SPECIAL SUMMER CAMPAIGN!
Flip Flap
LV35THE FALLEN
LV45Broken
LV50Castle on the Moon
LV75TITANS RETURN
LV99quaver♪

RB側:
LV2中華急行
LV5Why did you go away
The Sampling Paradise
LV10Turii ~Panta rhei~
LV17reunion
LV25Second Heaven
waxing and wanding
LV35Anisakis
LV45Bad Maniacs
LV50EXUSIA
LV75灼熱Beach Side Bunny
LV99天空の夜明け

而兩方都升到LV99之後,
LV99+LV99HAERETICUS

詳細網址:
http://p.eagate.573.jp/game/bemani/linclelink/p/part5/index.html

========================================

第一至第四彈回顧:

[IIDX, Rb] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第一彈
- RB其中七首曲(包括Broken、Sakura Reflection、雷龍等)移植至IIDX
- IIDX其中七首曲(包括Bad Maniacs、reunion、中華急行等)移植至RB

[IIDX, jubeat] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第二彈
- 陽炎同步收錄到IIDX Lincle與jubeat copious
- jubeat其中三曲(Snow Goose、遠東夜鳥、I'm so Happy)移植至IIDX
- 遊玩jubeat可獲得dellar(IIDX購物用) / 遊玩IIDX可獲得AP(jubeat拎歌用)

[IIDX, jubeat] BEMANI連動曲活動 - Lincle Link 第三彈
- WONDER WALKER與yellow head joe同步收錄到IIDX與jubeat

[IIDX, RB] BEMANI連動曲活動 - Lincle Link 第四彈
- [已完]IIDX與RB兩側各玩三鋪後可參加抽獎
作者: 六神綱    時間: 20-6-2012 19:46

Rb側的LV表示會唔會怪怪的,還是這是甚麼新設定來的?

還有方便的話,可以POST一下相關移植曲的片段嗎?
P.S.都唔知道已經拎左的曲可唔可以跳級=,=?
作者: jimmg12    時間: 20-6-2012 19:58
正啵....

有天空夜明....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 20-6-2012 20:21
Rb側的LV表示會唔會怪怪的,還是這是甚麼新設定來的?

還有方便的話,可以POST一下相關移植曲的片段嗎?
P.S. ...
六神綱 發表於 2012/6/20 19:46

目前不清楚
你當係倒滿幾多次就會有果首歌之類吧

因為官網寫的是「グラスレベル」(glass level)
所以我才寫lv而已
作者: [H]mel    時間: 20-6-2012 20:33

step up d舊歌未解完又黎新歌......
碟歌,青龍,final boss...
感覺IIDX的歌好吸引(?)

有冇人想競猜下RB個5首歌去到IIDX個genre係咩?

==============================

話時話個個sampling paradise其實就係lincle的第一首boss曲?
作者: 六神綱    時間: 20-6-2012 21:12

不過iidx的final boss(以呢度黎講)竟然係dj TAKA,這是繼quaver♪的第二次

雖然未計隱藏BOSS呢個名為「苦草」的曲(學TAG咁樣的水仙百合?)

你問我隱藏BOSS?當然就係DJ YOSHITAKA的作品吧
作者: Torchic╳小火雞    時間: 20-6-2012 22:55
有冇人想競猜下RB個5首歌去到IIDX個genre係咩?

==============================

話時話個個sampling paradise其實就係lincle的第一首boss曲?
[H]mel 發表於 2012/6/20 20:33

←對genre唔熟

=================================

強慾呢...應該咁講
當初Lincle Kingdom第一個boss就係呢首

順帶一提啦 雖然都應該有人知道了
Mamonis其實就是kors k

所以 對照返兩邊既曲list
kors k有兩首 (包括「Mamonis」)
Ryu☆有兩首 (以「青龍」名義)
dj TAKA有兩首(以「Risk Junk」和「Cuvelia」名義,上面都有說了)
L.E.D.有兩首 (其實我反而想了解後面加「G」之後有什麼分別)

計算剩下的兩個artist(DJ Mass MAD Izm*和Lucky Vacuum(DJ Yoshitaka))
整個第五彈的十首樂曲 其實只有6位artist出現阿
作者: Leaf~A    時間: 20-6-2012 23:15
姐系遲下系Rb可以一次開返晒之前出個d IIDX移植曲?
作者: 六神綱    時間: 20-6-2012 23:27
Leaf~A 發表於 20-6-2012 23:15

換言之,唔需要再透過STEP-UP MODE就可以解決好幾首曲例如Second Heaven , Bad Maniacs, reunion

不過對曾經在STEP UP MODE博殺的我,這不是一個好消息=.=
btw,度胸兄弟包括L.E.D.同埋wac, wac即係who?應該話,有咩其他佢的作品可以參考一下
作者: Torchic╳小火雞    時間: 21-6-2012 00:06

wacさん呢...
據說IIDX的某些鋼琴曲也是來自他的
例如蠍火跟大犬
另外IIDX13的時候(那時是玩四聖獸的)也是用玄武的名義提供boss曲
(朱雀是DJ Yoshitaka;白虎是Tatsh;青龍...不說了;最終boss金獅子就是dj TAKA)
朱雀跟玄武合作的卑弥呼也是很受歡迎的

如果說回大家較熟悉的RB/jubeat
(其實所顯示的artist名可能是wac本人,可能是vocal的名字)
就例如有...ポップミュージック論(pop'n music論)
幻想リフレクト(幻想Reflect)
少年リップルズ(少年Ripples) (wac真的很喜歡用遊戲名/版本名作歌名)
キルト (artist名為Des-Sana+wpt9
   也就是Des-ROW、wac、PON、TOMOSUKE和96共同合作,再由Sana主唱的作品)

其餘其實自己上wiki都找到一大堆
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E8%84%87%E7%94%B0%E6%BD%A4

Leaf~A 發表於 2012/6/20 23:15

唔可以話「一次開返晒」
不過最起碼 你以後都唔駛為左去開RB歌 而專登走去玩IIDX
作者: Leaf~A    時間: 21-6-2012 00:52
不過最起碼 你以後都唔駛為左去開RB歌 而專登走去玩IIDX

對我黎講係天大既喜訊-v-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 21-6-2012 01:13
所以今次都算有返d良心

雖然都係呃緊你錢
要你狂煲機開歌(一睇天空夜明...
作者: kingson2    時間: 24-6-2012 18:22
我之前IIDX→Rb 連動果幾首歌已解哂 而家係米向lv.50果首進發?
作者: 六神綱    時間: 24-6-2012 18:23
我之前IIDX→Rb 連動果幾首歌已解哂 而家係米向lv.50果首進發?
kingson2 發表於 24-6-2012 18:22

印象中有D新IIDX的移植曲係50LV之前就解到

理論上係由頭開始打的
作者: kingson2    時間: 24-6-2012 18:26
下-_- 但我Rb果度 咩why did you go away果d舊lincle link既歌開哂-.-
所以先諗緊 我個杯到時會點樣(?)
作者: [H]mel    時間: 24-6-2012 20:43
下-_- 但我Rb果度 咩why did you go away果d舊lincle link既歌開哂-.-
所以先諗緊 我個杯到時會點樣(?) ...
kingson2 發表於 24-6-2012 18:26

比個例子:
當杯子去到lv5個陣,會解禁why did you go away同埋The Sampling Paradise
如果你之前解左why did you go away ge話,咁就得The Sampling Paradise一首歌解禁

大致上係咁
作者: kingson2    時間: 25-6-2012 12:11
比個例子:
當杯子去到lv5個陣,會解禁why did you go away同埋The Sampling Paradise
如果你之前解左why  ...
[H]mel 發表於 24-6-2012 08:43 PM

我係沙龍見過您好多次-.-
您打機都仲係差好多.. 有興趣可以請教
作者: Torchic╳小火雞    時間: 25-6-2012 20:29
我係沙龍見過您好多次-.-
您打機都仲係差好多.. 有興趣可以請教
kingson2 發表於 2012/6/25 12:11

咁我想問咩叫做「唔差」

===============================

回題
其實K社有講到
呢次Lincle Link裡面 一個快速開曲既方法

K社話
只要每日都玩一鋪IIDX同RB(當然可以玩多過一鋪既)
連續幾日咁樣做就會越升越快
作者: 六神綱    時間: 25-6-2012 21:17
咁我想問咩叫做「唔差」

===============================

回題
其實K社有講到
呢次Lincle Link裡面 一 ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-6-2012 20:29

請問呢個係K社網站提到的嗎?同埋冇解釋到原因?

如果係咁,我唔介意剩係玩一鋪IIDX的standard mode
作者: Torchic╳小火雞    時間: 25-6-2012 22:31
按照台灣某p字頭的bbs的說法
他說只要連續兩天兩機台都有玩可拿寶箱直接grade up

咦 咁可能唔係我所講「連續幾日」而係「連續兩日」

嘛 總之關鍵的內容如下: (右邊寶箱上的文字)

取自Lincle Link第五彈的介紹網站
"グレードアップ"可以解作"Grade Up"
而每日プレー就是"每日play"的意思吧(我不懂日文

另外網站底部還有一句的
「※宝箱のグレードアップには、AM7:00-AM7:00を1日とした連続した日を両機種プレーすることが必要です。」
作者: 六神綱    時間: 26-6-2012 11:31
按照台灣某p字頭的bbs的說法

咦 咁可能唔係我所講「連續幾日」而係「連續兩日」

嘛 總之關鍵的內容如下: ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-6-2012 22:31

照咁睇理論上當荃金開門的時候,Rb同IIDX早已update吧

應該可以帶來第一手的資料吧XD
作者: Torchic╳小火雞    時間: 26-6-2012 19:39
理論上每次開機都會自動check更新
除非日本拖延亞洲其他地方既更新時間 如果唔係就應該聽朝有

我應該唔玩RB
不過我等睇灼熱個譜
作者: [H]mel    時間: 26-6-2012 20:21
不過我等睇灼熱個譜
Torchic╳小火雞 發表於 26-6-2012 19:39

灼熱響IIDX係碟歌
響rb莫非係.....
top歌?(拖走
作者: 六神綱    時間: 26-6-2012 21:38
灼熱響IIDX係碟歌
響rb莫非係.....
top歌?(拖走
[H]mel 發表於 26-6-2012 20:21

STELLA WIND已經夠屈了,莫非今次又有所突破?

btw,何解個首「天空の夜明け」咁引人注目的

就好似好多人都玩過咁...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 26-6-2012 22:12

LL第3彈既時候推出左WONDER WALKER
而解禁方法就係天空夜明SPA FC(呢度當然講緊IIDX)

當然 雖然大家都知WW亦都可以靠傳導而解禁
但係一開頭全世界都冇人有WW 又點樣傳
所以d神手就走去煲天空夜明 然後就成了焦點曲了
作者: 六神綱    時間: 27-6-2012 08:31

Rb新曲的Lv(來自wiki)
VALLIS-NERIA 5/8/10+
waxing and wanding 3/7/10
The Sampling Paradise 3/7/10
KIMONO♥PRINCESS 3/7/9
黒髪乱れし修羅となりて 3/7/9
Express Emotion 3/6/8
ЁVOLUTIΦN 3/6/8

早上8:30剩係見到咁多所以今日就要走去驗證一下
作者: Leaf~A    時間: 27-6-2012 10:05

人在VZ
已確認Rb update

打Rb系開IIDX歌快
打IIDX系開Rb歌快
好似我咁唔識玩IIDX開Rb既歌真系有排,,,,
作者: 六神綱    時間: 27-6-2012 14:48
人在VZ

打Rb系開IIDX歌快
打IIDX系開Rb歌快
好似我咁唔識玩IIDX開Rb既歌真系有排,,,, ...
Leaf~A 發表於 27-6-2012 10:05

所以呢...K社你係勁的,就算UPDATE左都要玩開Rb的人衝去玩IIDX先有機會早d開歌

睇黎我真係要玩下STANDARD MODE,STEP UP MODE已經俾我爆左就是呢...
作者: Leaf~A    時間: 27-6-2012 15:02
努力step up中
IIDX好難玩的説,...
作者: 六神綱    時間: 27-6-2012 15:13
努力step up中
IIDX好難玩的説,...
Leaf~A 發表於 27-6-2012 15:02

你加油吧,IIDX係難學難精的

話說我目前玩LV5都算係極限,玩WONDER WALKER同埋Thunder bolt都仲過到
但一上到LV6就已經....最近的DIAVOLO好似得7萬幾分
p.s.基於STEP-UP MODE早爆了的關係,依家玩STANDARD MODE

有冇人可以教我點轉難度,仲有一開始選地區是甚麼東東?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-6-2012 16:58
人在VZ

打Rb系開IIDX歌快
打IIDX系開Rb歌快

好似我咁唔識玩IIDX開Rb既歌真系有排,,,, ...
Leaf~A 發表於 2012/6/27 10:05

係呢點確認左係事實黎

所以我開RB歌會快d...但係明明我唔玩RB
有冇人可以教我點轉難度,仲有一開始選地區是甚麼東東?

六神綱 發表於 2012/6/27 15:13

個mon下面係咪有4個掣既
其中兩個掣係打直排既
你咁下面果個掣就得

另外一開始選地點果個...正常既初心者應該係得三個地方
一個係dellar賺多d但係經驗值賺少d
一個係經驗值賺多d但係dellar賺少d(未知同RB開歌有冇關係
一個係兩邊一半一半

我見堆玩開IIDX既玩家 好快就係RB開晒果五首歌
有人話打八十幾鋪IIDX就得 有人甚至十幾鋪

不過係IIDX開果五首歌就有排打
作者: Leaf~A    時間: 27-6-2012 18:08
80*6=480
消錢呢...
話説成班人跟機自己一個step up很突出...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-6-2012 18:18

你想點玩就點玩架啦 人地點對你都冇乎
反正你入左錢 你又唔係「毀滅緊果部機」
作者: 六神綱    時間: 27-6-2012 19:02
係呢點確認左係事實黎

其中兩個掣係打直 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27-6-2012 16:58

4個掣係指有得較大聲或者調整速度的那個?

咁其實3個地方應該邊個好D呢?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-6-2012 19:11
係果堆
大聲制既下面

另外果三個地方...
假如你純粹係想幫RB開歌 去邊度都得

如果真係想知果三個地方既分別...我上左wiki搵資料
Phase1 初期ダンジョン †

迷いの森
        「一度入ったら出られない迷路の森、敵が多く経験値が沢山稼げそうだ」
        経験値が多めに取得できるが、DELLARは少なめ。
    仄暗い沼
        「ほとんど光が差さない沼地、レアな敵に遭遇することも・・」
        レアな敵キャラの出現率が高い。DELLAR/経験値も平均して多く取れる。
    呪いの山
        「まがまがしい気配を放つ山、デラーを多くもつ敵も多い」
        DELLARが多めに取得できるが、経験値は少なめ。

我猜你看漢字 都應該明白是什麼意思了

順帶一提
DELLAR就係用黎比你買野
例如服裝 臉孔 武器 甚至是遊戲界面的按鍵效果、note顏色等等...
作者: 六神綱    時間: 27-6-2012 20:26
係呢點確認左係事實黎

其中兩個掣係打直 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27-6-2012 16:58

講係咁講,但係今日nico已經有人上載左五首新歌的片

尤其以個兩首10+最變態,一首係灼熱Beach Side Bunny,另一首係天空の夜明け

量子淚目www.真係天外有天,人外有人
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-6-2012 20:29
10同10+真係越出越難
作者: hosum2007    時間: 27-6-2012 20:34
個5首最易好似係Waxing and wanding

好多8分位...
作者: [H]mel    時間: 27-6-2012 21:47
講係咁講,但係今日nico已經有人上載左五首新歌的片

尤其以個兩首10+最變態,一首係灼熱Beach Side Bunny, ...
六神綱 發表於 27-6-2012 20:26

灼熱Beach Side Bunny d top note唔夠多,硬係差咁d,雖然佢d top note比其他歌算係多...
不過天空の夜明け好屈機- -,果然量子海這種傳導曲係唔夠final boss曲咁難(?)

p.s.今日玩左2次苦草,都死得好慘阿wwwwwwwwww
作者: 六神綱    時間: 27-6-2012 22:49
灼熱Beach Side Bunny d top note唔夠多,硬係差咁d,雖然佢d top note比其他歌算係多...
不過天空の ...
[H]mel 發表於 27-6-2012 21:47

個首苦草...初見76.2%,然後最勁都係76.8%,最慘的係同一日兩次平呢個紀錄

剩係加多幾十分,SO SAD....維持在17xx的分數

p.s.那高密度的三連拍有冇人諗過交叉手去禁呢?還是發狂似的一隻手指禁禁禁

btw,真有興趣望望WIKI點樣大執D資料
作者: bennyyam0614    時間: 28-6-2012 10:12
wacさん呢...
據說IIDX的某些鋼琴曲也是來自他的
例如蠍火跟大犬
另外IIDX13的時候(那時是玩四聖獸的)也是 ...
Torchic╳小火雞 發表於 21-6-2012 00:06

總之扼錢就是了
辛辛苦苦打iidx開既歌依家開放哂

btw 我想問下你d簽名係邊度整出黎
作者: Leaf~A    時間: 28-6-2012 12:54
回復 40# 六神綱

我尋日係VZ睇D勁人打呢隻歌,好幾個煲呢隻歌最高個個係85%,佢其他LV10+都AAA+ FC的了
相信呢隻難度唔比量子低
作者: 六神綱    時間: 28-6-2012 13:17

今日主力係IIDX,依家IIDX係17LV,而Rb的係14LV

最後開寶箱剩係開過兩次銀色,其餘銅色,一次金色都冇

我發覺我現時的實力只足夠應付LV5的曲,去到LV6就好大機會會大炒

所以會唔會將速度較高一點會好禁一點呢?依家的速度係1.0

btw,今日Rb開左The Sampling Paradise,初見81.1%,以LV10黎講又唔算難得過份

基本上玩多幾次的話應該可以堆高個分
p.s. 我發現荃金部IIDX機左面中間粒黑制冇左彈性,禁落去唔曉彈番出黎,麻煩了,明明我慣玩的係左面有DISC的
作者: hosum2007    時間: 28-6-2012 15:19
岩岩係BEMANI WIKI 度見到...

呢次連動仲有一首歌係仲未知幾多lv 先開到....

∞        ECCENTRIC        HAERETICUS        D.J.Amuro Vs MAX MAXIMIZER

呢首會唔會有可能成為第2首冥...?
作者: 六神綱    時間: 28-6-2012 19:12
岩岩係BEMANI WIKI 度見到...

呢次連動仲有一首歌係仲未知幾多lv 先開到....

∞        ECCENTRIC        ...
hosum2007 發表於 28-6-2012 15:19

唔係幾睇得明,剩係知道兩個artists

D.J.Amuro Vs MAX MAXIMIZER

前面那人好似未見過,後面...緊係記得,以前玩Rb玩到苦手的曲的作者
作者: [H]mel    時間: 28-6-2012 21:44
唔係幾睇得明,剩係知道兩個artists

前面那人好似未見過,後面...緊係記得 ...
六神綱 發表於 28-6-2012 19:12

D.J.Amuro,真身係DJ TAKA(我個頭像)
MAX MAXIMIZER ....你冇估錯,就係deadlock的作者,據說真身係Qrispy(?!)
作者: hosum2007    時間: 28-6-2012 21:52
樓上講左..

我話可能會變成第2個冥既原因係因為ARTIST...

冥- D.J. Amuro vs Killer

HAERETICUS - D.J.Amuro Vs MAX MAXIMIZER

雖然個genre  唔同..  但個組合...   

個人認為Killer 同MAX MAXIMIZER 呢2個名義既style 差唔多...

D.J.Amuro Vs MAX MAXIMIZER 呢個組合有可能會創作出類似冥既作品....
作者: Leaf~A    時間: 28-6-2012 22:15

今日再去VZ玩Rb同IIDX
Rb LV34, IIDX LV51
最後玩IIDX有條友跟機,啤住晒
唔知佢想點就冇再玩了
後來我玩Jubeat佢又冇lala行埋黎啤住晒,條友真係傻傻地

大假已完,睇黎有排都唔會開得晒D歌了..
作者: 六神綱    時間: 28-6-2012 22:46

[youtube]4RR8_zOi7X8[/youtube]

的確好有DEADLOCK個種FEEL

睇黎天空夜明都要淚目www

據講Basic lv6,Medium 破紀錄lv9

越睇越似原先DEADLOCK的譜面的加強版
結論:新Lv10+越出越變態,相信未來第三代出LV11同12的機會都唔細
我唔明,點解D人可以開歌開得咁_快的?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 29-6-2012 00:02
總之扼錢就是了
辛辛苦苦打iidx開既歌依家開放哂

btw 我想問下你d簽名係邊度整出黎 ...
bennyyam0614 發表於 2012/6/28 10:12

http://g2ex.sakura.ne.jp/appendix/ap03.htm
呢度
自己入data就行了

==================================

前面那人好似未見過,後面...緊係記得 ...
六神綱 發表於 2012/6/28 19:12

前面是dj TAKA無誤 通常係IIDX先會用到既名義
不過佢一用到D.J.Amuro名義既時候 果首歌都係好變態架啦
例如有A、AA、F、冥
上到Another都係有12架啦(而且冥係12上位

MAX MAXIMIZER是Qrispy (因為曲風完全不同才會用第二個名義吧?)
目前只出過死鎖跟最新的那首HAERETICUS(都是RB的最強曲之二就是了)
換言之就是RB最強 vs IIDX最強了吧(茶
作者: 六神綱    時間: 29-6-2012 10:10
呢度
自己入data就行了

==================================

前面是dj TAKA無誤 通常係IIDX先會用到既 ...
Torchic╳小火雞 發表於 29-6-2012 00:02

講真,[Lucky vacuum=DJ YOSHITAKA]我問頭都唔係好信,因為風格又好似唔同

所以,ARTIST咁多別名真係好鬼難分
作者: hosum2007    時間: 29-6-2012 10:22
講真,[Lucky vacuum=DJ YOSHITAKA]我問頭都唔係好信,因為風格又好似唔同

所以,ARTIST咁多別名真係好鬼難 ...
六神綱 發表於 29-6-2012 10:10

其實d artist  出親d歌都有佢自己d 風格
   就算genre 唔同  個風格都會係度....

但有d 就真係...好難分清楚
作者: Torchic╳小火雞    時間: 29-6-2012 16:39
有d的確好難分清楚(茶
初初d人話雷龍就係龍星
但係我覺得應該冇咁簡單

點知真係就係咁簡單(茶
作者: 六神綱    時間: 30-6-2012 17:20
有d的確好難分清楚(茶
初初d人話雷龍就係龍星
但係我覺得應該冇咁簡單

點知真係就係咁簡單(茶 ...
Torchic╳小火雞 發表於 29-6-2012 16:39

總之凡係同龍有關的都係佢本人吧...(茶

即係除左雷龍之外仲有青龍呢,而我熟悉的都係大路的名字

例如 DJ YOSHITAKA , dj TAKA, 猫叉Master+,96,Mutsuhiko Izumi,
kors k,Ryu☆,L.E.D.,Tatsh,Sota Fujimori,jun,Y&Co.,S-C-U,Domir等等

講開又講,有冇網站會介紹呢D ARTIST,仲有佢地的別號呢?
作者: Torchic╳小火雞    時間: 30-6-2012 19:01
不愧是中原龍太郎

說起貓叉
聽說有加號跟沒有加號也是同一個人
而分別就在於其中一個是走鄉村風格 好似係(至於邊個打邊個我就不清楚了

==========================

其實我都係上開wiki或者nico大百科搵返黎

==========================

好了 離題一下
FLOWER自從於去年APPEND FESTIVAL於RB跟jubeat同時收錄之後
於今年的APPEND TRAVEL再移植到DDR跟SDVX
IIDX20做LT的時候 亦有消息指FLOWER將會移植到IIDX

今日有消息指FLOWER又會移植到pop'n 21

結論:FLOWER還差GFDM就全制霸了
作者: 會唔會係咁    時間: 10-7-2012 21:19
雷龍其實是L.E.D+龍星

雷= L.E.D
龍= 龍星
作者: Torchic╳小火雞    時間: 10-7-2012 22:10
你咁講又真係有d道理
我又冇諗過雷龍同青龍既分別 就在於個雷字係代表L.E.D.
作者: 會唔會係咁    時間: 10-7-2012 23:38
哈哈雷龍的確是L.E.D+龍星嘛

青龍係龍星既另一種曲風黎
通常都會有聲系度叫 :lol
作者: Leaf~A    時間: 11-7-2012 00:06
回復 58# 會唔會係咁

HAHA睇完樓上個頭像我笑了
作者: 六神綱    時間: 11-7-2012 13:37
哈哈雷龍的確是L.E.D+龍星嘛

青龍係龍星既另一種曲風黎
通常都會有聲系度叫  ...
會唔會係咁 發表於 10-7-2012 23:38

上面個頭像我都笑左;P
依家IIDX CUP去到89LV,RB 箱去到95LV

最衰今早已經被人長佔IIDX,搞到我剩係玩到幾鋪
作者: 會唔會係咁    時間: 11-7-2012 22:31
回復  會唔會係咁

HAHA睇完樓上個頭像我笑了
Leaf~A 發表於 11-7-2012 00:06

哈哈多謝:victory:
作者: 會唔會係咁    時間: 11-7-2012 22:31
上面個頭像我都笑左
依家IIDX CUP去到89LV,RB 箱去到95LV

最衰今早已經被人長佔IIDX,搞到我剩係玩到幾 ...
六神綱 發表於 11-7-2012 13:37

XD 我開得好慢呀
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-7-2012 14:56
XD 我開得好慢呀
會唔會係咁 發表於 2012/7/11 22:31

其實開得快唔快都係睇錢同時間je
不過我冇錢所以我放棄了

另外不要連帖 拜託
下次用編輯功能吧 每個帖下面的
作者: 會唔會係咁    時間: 13-7-2012 00:50
回復 63# Torchic╳小火雞

Hmm... 其實我係唔識呢樣野...
我諗住升到50lv就算
開到Exusia剛剛好
因為之前我之前第1彈只開左第二天堂
作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-7-2012 01:23
我本來係想開過膝襪姬
點知順便就開埋果幾首第一彈既歌(反正都係step-up)

不過我RB除左第二天堂同reunion之外 其餘果幾首都未玩過

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615wsw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2