樂古Nakuz

標題: 點評自己個人強化槍械區[點評好 重重有賞!!] [打印本頁]

作者: 倉井影    時間: 4-11-2012 10:18
標題: 點評自己個人強化槍械區[點評好 重重有賞!!]

鑑於一直以來 不少會員不斷來Nakuz開帖 要求點評個人槍械,令不少人感到困擾及煩擾,及 影響到其他帖子在主版出現的機會。

現設置集中討論帖,請將所有關乎 "點評個人強化槍械" 在本帖發表。
請將這些都放在這個帖子討論。

請會員不要再開新主題。
所有要求點評個人槍械(例如, "我呢把槍, 加得好唔好呀? 評論下", "我呢把槍加得好唔好呀?)的帖子 將會被強制關閉。
初犯者會被口頭警告,屢犯者可被最高扣除30樂點,甚至禁言。

客觀討論槍械,則不在此限! 但此類帖子的主題必須寫明是什麼槍械。
例子: "黑色旋風M14強化問題"

因為這是為方便會員 自由討論, 瀏覽 及 搜尋。

格式
圖片**:(必填)
強化了的槍械** :(必填)
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": (可不填)
感想/心得**:(必填)

問題:(可不填, 例如問"我咁樣加得好唔好呀?")

1. 圖片**:
  2. 強化了的槍械** :
  3. 用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件":
  4. 感想/心得**:
  5. 問題:
複製代碼

獎勵活動
歡迎 其他會員 回答及 作出點評,
為鼓勵互動,及 吸引會員,甚至高手 來點評
詢問問題也可獲樂點。
倘若點評及回應內容 充實(夠多字數)
/ 精彩(impression marking,由版主決定)
,版主會重重有賞 給予樂點 作獎勵

如有任何疑問,歡迎來到本帖回覆及查詢。

[感謝會員msn002 的資料提供]
強化槍械的組合及稱號如下:
[attach]952266[/attach]
作者: 馬倫    時間: 4-11-2012 13:55
圖片**:[attach]941026[/attach]
強化了的槍械** :WA2000
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": -
感想/心得**:難得的連發和彈匣.......
問題:強化得好唔好,同埋點先強得最勁
作者: wing33    時間: 4-11-2012 14:11

強化了的槍械.xm2010魔鬼上將

感想/心得:後座加到傷害更好
作者: TonY乂佐助    時間: 4-11-2012 14:37
圖片**:
[attach]941033[/attach]
強化了的槍械** :蛇姬之吻-M95
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 大約2x個一般+2x個精密+1x100%重量
感想/心得**:
還可以吧...
本身只有1後令我好困擾
後來也+得唔錯
問題:
這把可以嗎?
玩戰神一般團死c等
可以點+先係適用於以上的模式
作者: ngtiki    時間: 4-11-2012 14:54
圖片**:[attach]941035[/attach]
強化了的槍械** :AS50G+7
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件":50個精物(兩倍) &60一般
感想/心得**:我鬼火50個都+5到8
問題:我想+8應再+5+好
加在彈?????
作者: john123321    時間: 4-11-2012 15:08
回復 2# 馬倫

把命中、重量加在後座力
作者: anselmyuen    時間: 4-11-2012 15:56
圖片**:
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件":50個精物(兩倍) &60一 ...
ngtiki 發表於 4-11-2012 14:54

建議你唔好再+落去
如果真係要加的話 就+彈量吧^^
我個人心水加法: 3後+3彈+2傷
作者: anselmyuen    時間: 4-11-2012 16:02
圖片**:

強化了的槍械** :蛇姬之吻-M95
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 大約2x個一般+2 ...
TonY乂佐助 發表於 4-11-2012 14:37

後坐力加幾多其實當中既分別唔會好大 所以唔洗甘著重後坐力

你E+個把其實都唔算太差 所以唔需要太擔心^^

個人心水加法:
傷+2 重量+3 彈+3
作者: 想點?!×.×    時間: 4-11-2012 16:06

圖片**:[attach]941056[/attach]
強化了的槍械** :蛇姬之吻-m95
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 大約100個一般.大約10個精密.大約1個初始
感想/心得**:好開心一強化就強化到幸運星~
問題:因為是單發,需要用初始或等一後出後座初始時才用嗎?後座好像是沒用的~最多是個切武連發時偏差了一點
作者: anselmyuen    時間: 4-11-2012 16:10
回復 2# 馬倫

恭喜[奇兵]稱號~~!
彈+連發就唔洗再搞架啦xD

如果想打人方面提升就+1傷(普通Wa2000 1槍打唔死一條友)

想向遠距離發展就+2後坐力 因爲本身Wa2000遠距離既彈道都幾散下
作者: TonY乂佐助    時間: 4-11-2012 16:10
回復 6# ngtiki

2個重量真係冇乜用...
最建議2傷3後3彈
你果把金的已比普通輕了
2重黎真係冇咩用
好多人都唔洗as50+到8
我見人+6~+7都照用
效果都唔錯
你果把都算唔錯了
起碼有3後2傷
反正你果把+到8都唔會有轉變(外型)
作者: 馬倫    時間: 4-11-2012 17:23
圖片**:[attach]941065[/attach]
強化了的槍械** :M14
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": $80貨
感想/心得**:今日即升,彈道悲劇,如同DNA,$80貨色係咁上下
問題:升得悲唔悲劇
作者: LymWKai    時間: 4-11-2012 17:50
我都想擺d我強化既槍d相同大家分享 可惜....唔識整上黎==...
作者: chipmunk123    時間: 4-11-2012 18:49
今晚諗好之後,聽日可能放圖上來。
作者: 倉井影    時間: 4-11-2012 18:58
已處理。
作者: TonY乂佐助    時間: 4-11-2012 19:41
圖片**:
[attach]941093[/attach]
強化了的槍械** :帕克‧黑爾-M82
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 約1x個一般,2x個精密
感想/心得**:
我就覺得幾好用
命中算幾準
又唔算重
問題:
但我想問下如果用黎玩一般團死,c(1p1),魔隱
咁應該咩數值最好?
會唔會太低傷?
作者: 勁人buk    時間: 4-11-2012 21:17
回復 17# TonY乂佐助

基本上狙擊槍(不計連狙)加連發系冇用

同埋帕克10粒彈系好夠用,建議唔好加彈

把槍原本既後助力都唔差,+2點應該足夠

傷害既話建議要+1點就得了,至於重量最好+爆佢

,把狙槍輕既話盲追好容易爆頭,玩1p1都要輕,

魔隱既話+左命中同傷害就好易殺到
作者: vIrGo千    時間: 4-11-2012 21:34

回復 2# 馬倫

3連發同3彈匣有無用完美強化零件咖?真係好難得 我覺得命中個點加在傷害/重量比較好=]
作者: vIrGo千    時間: 4-11-2012 21:37
回復 3# wing33

重狙加連發不太有用(有極少..)你連發加到3格..如果3格都在彈就好好=]
作者: 馬倫    時間: 4-11-2012 21:44
回復 19# vIrGo千

之前有兩連發係一般強化,每日送5個既活動升番黎
作者: vIrGo千    時間: 4-11-2012 21:49
回復 4# wing33

我應認為你連發同命中果3格加在重量同彈匣就完美
作者: vIrGo千    時間: 4-11-2012 21:50
回復 5# TonY乂佐助

兩格後座加在彈匣就完美=]
作者: 血映雪    時間: 4-11-2012 22:01
強化了的槍械.xm2010魔鬼上將
wing33 發表於 4-11-2012 14:11

其實重型狙擊槍唔多需要強化連發性能...
畢竟重狙一槍一上膛根本就冇連發可言...
而且用重狙都係玩快速換槍...
所以你強化連發可以話係浪費晒...
如果你枝魔鬼上將強化咗三格彈匣就會好勁啦..
作者: vIrGo千    時間: 4-11-2012 22:05
回復 6# ngtiki

唔錯WO 加下彈匣仲好
作者: vIrGo千    時間: 4-11-2012 22:06
回復 10# 想點?!×.×

好令...幸運星 有無用完美強化?
作者: wing33    時間: 4-11-2012 22:09
圖片**:
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件":50個精物(兩倍) &60一 ...
ngtiki 發表於 4-11-2012 14:54

我想要呢把啊
作者: wing33    時間: 4-11-2012 22:12
圖片**:
強化了的槍械** :M14
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": $80貨
感想/心得**:今日 ...
馬倫 發表於 4-11-2012 17:23

悲劇n
作者: vIrGo千    時間: 4-11-2012 22:18
回復 13# 馬倫

傷害可以唔洗加 加在後座比較好
作者: vIrGo千    時間: 4-11-2012 22:20

連發同彈匣 3格 在傷害的話 可以玩魔隱o既.....
作者: TonY乂佐助    時間: 4-11-2012 23:07
圖片**:
[attach]941152[/attach]
強化了的槍械** :魯格
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 5x個一般,1x個精密
感想/心得**:
射得幾快
11彈
傷就一般
問題:
有d較散
同埋傷害好似唔多夠
主打一般團死災魔隱
+咩=最適合以上模式
作者: ngtiki    時間: 5-11-2012 07:08
回復 31# TonY乂佐助

可惜沒加命中和德一格傷害
作者: ngtiki    時間: 5-11-2012 07:10

加高D攻把槍打C就一流
個人建議加3傷
作者: 倉井影    時間: 5-11-2012 08:51
已處理。
作者: ZoMble乂幻月    時間: 5-11-2012 13:39
圖片**:
強化了的槍械** :蛇姬之吻-m95
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 大約100個一般. ...
想點?!×.× 發表於 4-11-2012 04:06 PM

重狙加5粒彈可以話毫無用處= =
    後座得果1,重量都冇,初始化啦~
作者: Peter9104    時間: 5-11-2012 14:32
圖片**:[attach]941240[/attach]
強化了的槍械** :連環殺陣 - AS50
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 20個一般, 60個精密, 0個初始
感想/心得**:打C頭一下1000, 手感都唔錯~ 盲狙好爽~
問題:把野強得好唔好??
作者: ZoMble乂幻月    時間: 5-11-2012 15:04
圖片**:
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 20個一般, 60 ...
Peter9104 發表於 5-11-2012 02:32 PM

後坐得果1格..
作者: Peter9104    時間: 5-11-2012 17:56
後坐得果1格..
ZoMble乂幻月 發表於 5-11-2012 15:04

其實係唔係張重量個2格加去後座?
作者: ZoMble乂幻月    時間: 5-11-2012 18:31
其實係唔係張重量個2格加去後座?
Peter9104 發表於 5-11-2012 05:56 PM

加後座好D
作者: leolai123    時間: 5-11-2012 20:48
圖片**:
[attach]941365[/attach][attach]941372[/attach]

強化了的槍械** :AS50,M14
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 50個精密2倍(計埋M14)
感想/心得**:AS50打屍一下頭1000幾,M14 3槍死1個人 打頭188血
問題:AS50加彈同加多1後會好D M14 唔知~
作者: jacky94228    時間: 5-11-2012 21:08

[attach]941374[/attach]

用了大約多少"大約45個一般+1x個精密+2x100%
感想/心得**:難得重洗了3次有3後座力和2彈匣.......
問題:玩屍3 /團死勁唔勁?
作者: jeffliu321    時間: 5-11-2012 21:24
回復 41# jacky94228

屍3還算ok
但團死就唔系好得 建議+2傷
作者: xdkeung0401    時間: 5-11-2012 23:15
[attach]941385[/attach]
強化槍枝:黃金魯格
感想:金格命中同彈匣真係要強
          用起上黎比沒強化準好多
-------------------------------------------------------[attach]941386[/attach]
強化槍枝:閃靈獵手
感想:遠距離攻擊依然係令人無言
         但係加埋擴大呢樣野就神槍一把
------------------------------------------------------
[attach]941387[/attach]

強化槍枝:M95
感想:加爆彈好似沒乜用,平均一場可以有5次reload
         5/50=10次reload~~10/50=5次reload
         減少reload係好~但係後座大
         無法快速上膛又係窺
---------------------------------------------------------
[attach]941388[/attach]
強化槍枝: m82
感想:加到重量好開心~但係連發就.......
         基本上呢把野我會re連發落傷害
---------------------------------------------------------
[attach]941389[/attach]

強化槍枝:m14
感想:呢把係我咁多把強化之中~呢把野可以
         話係強到神呀~開擴大團死bot場
         渣住呢把野一掃可以有4kill以上
----------------------------------------------------------
[attach]941390[/attach]
強化槍枝:wa2000
感想:呢把野原先係強左彈~但係今次更新re左
         感覺想呢把野加連發已經玩曬
-----------------------------------------------------------
其實我依家等緊出re連發果舊野
用黎re M82同stg
作者: 倉井影    時間: 9-11-2012 02:06
          用起上黎比沒強化準好多
-------------- ...
xdkeung0401 發表於 5-11-2012 23:15

哇, 把把都有稱號, 好勁啊
睇得出你好有心機升..   
你既m95,m14好正..
m95 彈+3,後+3, 呢個組合係最平均
m14 一般團死應該好屈吧?
閃0 +5傷都好正, 係咪好彈c的?
作者: 想點?!×.×    時間: 9-11-2012 12:05
          用起上黎比沒強化準好多
-------------- ...
xdkeung0401 發表於 5-11-2012 23:15

點解唔po埋stg?..戈把冇放心機落去加整?
作者: TonY乂佐助    時間: 9-11-2012 17:02
回復 40# leolai123

你把as50其實真係一般般...
雖然有+4後座
但你有+2連發...
就算我有+5後座
我把as50有+1連發都會飄
[attach]941989[/attach]
as50 d把槍我唔太建議+連發
因為會變得更飄
作者: 9576998123    時間: 9-11-2012 21:24
回復 13# 馬倫

5算,連發3已經可能同雷神減少少連發差5多
把槍幾飄,後座+多少少真係屈,but通常5會用到這槍,除非你挽9槍
加油!希望你強化得更好!
作者: ivancho716    時間: 9-11-2012 22:20
回復 10# 想點?!×.×

把野加得幾好因為蛇機換彈果時好鬼慢,你一換彈就有10彈,真係幾正
如果你想搏下既話 再將傷害+2 咁就PERFECT
作者: 想點?!×.×    時間: 9-11-2012 23:36
回復  想點?!×.×

把野加得幾好因為蛇機換彈果時好鬼慢,你一換彈就有10彈,真係幾正
如果 ...
ivancho716 發表於 9-11-2012 22:20

我等把聖誕既.....用CC睇下+咩
作者: szesiulong    時間: 10-11-2012 17:47
點解唔po埋stg?..戈把冇放心機落去加整?
想點?!×.× 發表於 9-11-2012 12:05

如果想彈c既程度高d既話
可以選擇+後座力
因為後座力會增加子彈既密度
參考資料:
http://tw.meetgee.com/bf/gongluestation/Topic/View.aspx?ID=2036669
打c最理想既加法就系:
後座首選.連發次選.最後可以選擇加彈夾以增加續航力
如果+5傷害既話用黎打一般/團死系好好好好屈
btw
加傷害打c系冇加成
作者: 想點?!×.×    時間: 10-11-2012 19:14
如果想彈c既程度高d既話
可以選擇+後座力
因為後座力會增加子彈既密度
參考資料:

打c最理想既加法就系: ...
szesiulong 發表於 10-11-2012 17:47

後座力會增加子彈既密度是講散彈
作者: szesiulong    時間: 10-11-2012 19:49
後座力會增加子彈既密度是講散彈
想點?!×.× 發表於 10-11-2012 19:14

我在說閃靈
作者: jacky94228    時間: 10-11-2012 19:57
希望各位可靠訴我魯格建議加什麼?(強化)
作者: 想點?!×.×    時間: 10-11-2012 20:00
我在說閃靈
szesiulong 發表於 10-11-2012 19:49

why not直接+命中?..
作者: szesiulong    時間: 10-11-2012 20:36
why not直接+命中?..
想點?!×.× 發表於 10-11-2012 20:00

你覺得散彈可以+命中嗎?
作者: szesiulong    時間: 10-11-2012 20:37
希望各位可靠訴我魯格建議加什麼?(強化)
jacky94228 發表於 10-11-2012 19:57

加命中傷害彈夾
首選命中(由於魯格命中一向較其他手槍低)
次選傷害
有多既可以架彈夾增加續航力.以備不時之需
作者: 想點?!×.×    時間: 11-11-2012 00:54
加命中傷害彈夾
首選命中(由於魯格命中一向較其他手槍低)
次選傷害
有多既可以架彈夾增加續航力.以備 ...
szesiulong 發表於 10-11-2012 20:37

我認同   見D人主武冇彈成日拎副武亂射
作者: jacky94228    時間: 11-11-2012 13:19

強化了的槍械** :魯格 傷害+2 ,命中+3 後座力+2,彈匣+1
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 5x個一般,1x個精密
感想/心得**:
D彈好集中 但彈速慢
問題:
主打團死屍3
適合唔適合以上模式

圖片稍後補上
作者: 想點?!×.×    時間: 11-11-2012 13:28
強化了的槍械** :魯格 傷害+2 ,命中+3 後座力+2,彈匣+1
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 5 ...
jacky94228 發表於 11-11-2012 13:19

50戈一般=.=...u用爽唔爽先?
作者: szesiulong    時間: 11-11-2012 14:01
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 5 ...
jacky94228 發表於 11-11-2012 13:19

連發不足是手槍的致命傷
作者: jacky94228    時間: 11-11-2012 14:04
50戈一般=.=...u用爽唔爽先?

一般
作者: 想點?!×.×    時間: 11-11-2012 14:06
一般
jacky94228 發表於 11-11-2012 14:04

u覺得差咁D咩??隼繩?速成?定彈數?。。
作者: jacky94228    時間: 11-11-2012 15:22
u覺得差咁D咩??隼繩?速成?定彈數?

枝魯格適合唔適合 打團死屍3
作者: 想點?!×.×    時間: 11-11-2012 17:37
jacky94228 發表於 11-11-2012 15:22

我覺得玩屍 副武通常走佬用..多彈唔一定好..似雙持 夜鷹咁..多彈但飄~
作者: 血映雪    時間: 12-11-2012 12:45
jacky94228 發表於 11-11-2012 15:22

除咗銀製魯格之外...
另外兩枝魯格都唔係For打殭屍用...
魯格本身彈匣容量唔大...
而且攻擊力又唔高...
所以絕對唔適合打殭屍...
如果用咗魯格就會浪費咗輔助武器嘅Quota...

其實咩模式都主要係玩主武器...
尤其係團死呢種人打人嘅模式...
輔助武器唔多出場...
魯格一槍射頭又殺唔死人...
射身又淨係扣嗰少少...
真係高不成低不就...
所以我擺咗枝魯格入雪櫃好耐啦...
作者: 想點?!×.×    時間: 12-11-2012 17:44
除咗銀製魯格之外...
另外兩枝魯格都唔係For打殭屍用...
魯格本身彈匣容量唔大...
而且攻擊力又唔高...
...
血映雪 發表於 12-11-2012 12:45

之前我都試過活動中把銀魯30日..感覺都冇咁好..
作者: 漢堡製漢堡    時間: 12-11-2012 18:16
感想/心得**:難得重洗了3次有3後座力和2彈匣.......
問題: ...
jacky94228 發表於 5-11-2012 21:08

as50吾多需要 +重量    後助全+就一定最好
作者: 漢堡製漢堡    時間: 12-11-2012 18:18

魯格點+都係低攻   要暴君先有得一槍有甲爆頭
作者: 漢堡製漢堡    時間: 12-11-2012 18:19
圖片**:
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 20個一般, 60 ...
Peter9104 發表於 5-11-2012 14:32

as50真係吾洗+重量     後助同彈匣先important
作者: 想點?!×.×    時間: 12-11-2012 18:21
as50真係吾洗+重量     後助同彈匣先important
漢堡製漢堡 發表於 12-11-2012 18:19

as50加重量黎遊擊
作者: 漢堡製漢堡    時間: 12-11-2012 18:22
as50加重量黎遊擊
想點?!×.× 發表於 12-11-2012 18:21

點遊呀????????會飄到.......
作者: 想點?!×.×    時間: 12-11-2012 19:25
點遊呀????????會飄到.......
漢堡製漢堡 發表於 12-11-2012 18:22

所以我先加個表情..as50根本勁難遊擊
而要遊戲都要配金褐拉距再射
因此基本上加重量都冇用

as50係連發
但後座大
所以需要點射,以確保準確
而as50需要加既係連發同後座
連發愈高,後座愈大,情況就好似火神咁~
高連發~低命中~晒彈匣
後座唔洗講喇掛-0-
後座愈高,愈少後座
作者: ZoMble乂幻月    時間: 12-11-2012 19:32
因此基本上加重量都冇用

as5 ...
想點?!×.× 發表於 12-11-2012 07:25 PM

首先用手槍拉開距離,再企係到射就ok
作者: 想點?!×.×    時間: 12-11-2012 19:38
首先用手槍拉開距離,再企係到射就ok
ZoMble乂幻月 發表於 12-11-2012 19:32

[youtube]PPrg6BdVc6I[/youtube]呢個?用as50遊擊~
作者: hadixi    時間: 12-11-2012 19:39
圖片**:[attach]942593[/attach]
強化了的槍械** :as50
用了大約多少"一般強化50個" "精密強化20個" "初始零件": 0
感想/心得**:認真,加得好廢,都係9加...彈得個6粒><'
問題:係唔係加得好廢?
作者: 想點?!×.×    時間: 12-11-2012 19:49
圖片**:
強化了的槍械** :as50
用了大約多少"一般強化50個" "精密強化20個" "初始零件": 0
感想/心得**: ...
hadixi 發表於 12-11-2012 19:39

重量真係冇用..我都似你咁
覺得加彈先係王道!
所以我都有把+6蛇姬幸運星...
不過諗真D..
多彈又有咩用?..
莫非你真係成日打空炮?
作者: Peter9104    時間: 12-11-2012 20:02
漢堡製漢堡 發表於 12-11-2012 18:19

嗯嗯系既係既!!
作者: hadixi    時間: 12-11-2012 20:23
重量真係冇用..我都似你咁
覺得加彈先係王道!
所以我都有把+6蛇姬幸運星...
不過諗真D..
多彈又有咩用?. ...
想點?!×.× 發表於 12-11-2012 19:49

我枝m95加曬重量.
我D槍全部都有1個特點**
就係永遠彈藥唔會去+2,永遠都+1
作者: 想點?!×.×    時間: 12-11-2012 20:48
我枝m95加曬重量.
我D槍全部都有1個特點**
就係永遠彈藥唔會去+2,永遠都+1 ...
hadixi 發表於 12-11-2012 20:23

有冇試過初始?初左都係咁?
作者: hadixi    時間: 12-11-2012 20:53
有冇試過初始?初左都係咁?
想點?!×.× 發表於 12-11-2012 20:48

無呀- -無$$初始,
作者: jacky94228    時間: 12-11-2012 21:31
因此基本上加重量都冇用

as5 ...
想點?!×.× 發表於 12-11-2012 07:25 PM

as50根本難遊擊
首先用金紅定屍,然後用連環打一吓,再拉開距離開鏡打
最後再補上一個手榴彈 (這玩法只限於2傷害 4後座力 1連發 1彈匣 的連環)

以下2段是連環殺陣-AS50 游擊 影片

http://www.youtube.com/watch?v=UzLjGbX8exw

http://www.youtube.com/watch?v=jV-OIpfcKlc
作者: 想點?!×.×    時間: 13-11-2012 08:58
as50根本難遊擊
首先用金紅定屍,然後用連環打一吓,再拉開距離開鏡打
最後再補上一個手榴彈 (這玩法只 ...
jacky94228 發表於 12-11-2012 21:31

補唔補榴彈都冇所謂..反正你都唔知屍得番幾多血..而且射一槍都多個榴彈一下
(榴彈200~600)
睇位榴彈位置及敵人位置與及護甲
而我唔明點解會限左係+8as50
你分享既片鍛當中
有條片係有人拎+6下as50黎遊擊..
因此..我唔覺得會局限係+8as50..
有技術
連m95都可以遊擊
作者: 想點?!×.×    時間: 13-11-2012 09:00
問題: ...
jacky94228 發表於 5-11-2012 21:08

等用重量初始會爽好多..將重量加落連發/命中可節省點射時間
同時更加準確
作者: 血映雪    時間: 13-11-2012 22:42
這玩法只限於2傷害 4後座力 1連發 1彈匣 的連環
jacky94228 發表於 12-11-2012 21:31

我淨係強化咗一次後助力都咁玩到...
照樣玩得好好...
其實係在乎槍法而已...

先用金蠍慢慢射...
拖長同殭屍嘅距離...
由於狙擊槍冇準星...
所以要用手槍準星嚟輔助...
用金蠍射嘅時候準星要Lock死喺隻屍身上面...
然後即刻換番連環殺陣開鏡射...

如果隻殭屍體型較大...
即係達叔或者雷比亞嗰種...
就可以試吓快速瞄頭Headshot佢...
畢竟連環殺陣爆頭會扣千幾兩千...
而且達叔同雷比亞個頭幾明顯...
博得過...
作者: 血映雪    時間: 13-11-2012 22:53
多彈又有咩用?..
莫非你真係成日打空炮?
想點?!×.× 發表於 12-11-2012 19:49

其實彈匣容量會影響到作戰心理...
當你枝蛇姬射剩兩發子彈...
多數人自然會有換彈嘅準備...
而趕住換彈或者揾時間換彈都會令人緊張少少...
會比較容易亂陣腳...

換言之用蛇姬射三槍就要戰戰兢兢咁睇準時機換彈...
咁樣會大大降低心理素質...

如果你加咗彈匣容量...
你就可以遲啲先要揾位換彈...
冇咁驚冇彈...
作者: long199671    時間: 14-11-2012 10:37

作者: 血映雪    時間: 14-11-2012 15:36
問題:有陣時玩遊擊,會唔夠彈+2連發+1後座力
轉換就+3彈匣會唔會比較好??
long199671 發表於 14-11-2012 10:37

你要先問自己槍法好唔好...
如果唔好...
咁就要保持住依家兩格連發...
因為高連發可以令你Miss咗之後馬上補番槍...
假如你連發初始化...
咁你Miss咗就難以補中...
作者: 想點?!×.×    時間: 15-11-2012 11:59
強化了的槍械** :深淵惡魔-KSG12用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 用20個一般強化 .  ...
long199671 發表於 14-11-2012 10:37

高傷可以增加震壓力,姐係可以令定屍力更加強
此外,你連發同後座都高,而係話你把槍D子彈都算集中,而且高連發仲可以幫你一次能應付幾隻屍

因此,我覺得你只要練好多你既射術~多D按r

相信你既技術一定更上一層樓相信我啦@@

你把槍好勁嫁喇!

暴君仲要後座低

比我都想整把咁樣既。。
作者: long199671    時間: 15-11-2012 17:37
回復 88# 想點?!×.×

多謝你既意見
作者: 想點?!×.×    時間: 15-11-2012 18:11
回復 89# long199671

唔洗客氣
作者: 血映雪    時間: 20-11-2012 17:02
M14強化彈匣淨係加一粒彈...
大家覺唔覺得太少?
我覺得一次強化加三粒會好啲...

我有朋友有枝幸運星M14...
佢話枝槍好運吉...
作者: ZoMble乂幻月    時間: 22-11-2012 18:22
此外,你連發同後座都高,而係話你把槍D子彈都算集中, ...
想點?!×.× 發表於 15-11-2012 11:59 AM

高傷可以增加震壓力,姐係可以令定屍力更加強<-真係咩
作者: 血映雪    時間: 22-11-2012 22:14
ZoMble乂幻月 發表於 22-11-2012 18:22

好多人以為攻擊力強化咗就會加強制動力...
其實無從考究...
作者: 血映雪    時間: 23-11-2012 12:34
呢個?用as50遊擊~
想點?!×.× 發表於 12-11-2012 19:38

似係手槍遊擊多啲...
作者: xdkeung0401    時間: 24-11-2012 06:47
圖片**:[attach]944647[/attach]
            [attach]944648[/attach]
強化了的槍械** :wa2000/金wa2000
感想/心得**:wa2000用黎打人用~金wa2000用黎打屍用

問題:1+1=?
作者: 檸檬乂茶    時間: 24-11-2012 12:02
回復 20# vIrGo千
    小弟曾被黑旋+8迅疾秒,我當時不夠他連發快,小弟建議 後坐+3 連+3 傷+1 命中+1
作者: 血映雪    時間: 24-11-2012 14:22
回復  vIrGo千
小弟建議 後坐+3 連+3 傷+1 命中+1 ...
檸檬乂茶 發表於 24-11-2012 12:02

咁小學雞肯定會話係狗槍...
不過都肯定係强化到完美水平...
作者: TrUelLoVe    時間: 24-11-2012 16:15
圖片**:

強化了的槍械** :wa2000/金wa2000
感想/心得**:wa2000用黎打人用~金wa2000用黎打 ...
xdkeung0401 發表於 24-11-2012 06:47

其實我個人認為
金wa2000可以咁加:5後座,2連,1傷 (camp水可轉1傷到1連)=5後座,三連
wa2000可以咁加:3後座,3連,2傷/3後座,2連,2傷,1命中

最後: 1+1=我唔知架,我一歲架咋
作者: 想點?!×.×    時間: 24-11-2012 19:26
其實我個人認為
金wa2000可以咁加:5後座,2連,1傷 (camp水可轉1傷到1連)=5後座,三連
wa2000可以咁加:3 ...
TrUelLoVe 發表於 24-11-2012 16:15

橫岡Wa好似好垃圾,.,.
作者: szesiulong    時間: 25-11-2012 00:15
ZoMble乂幻月 發表於 22-11-2012 18:22

講過無數次
打c傷害冇加成後座力先至系增加定屍力
作者: ZoMble乂幻月    時間: 25-11-2012 14:02
講過無數次
打c傷害冇加成後座力先至系增加定屍力
szesiulong 發表於 25-11-2012 12:15 AM

咁你又點知後座力增加定屍力- -

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615wsw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2