收起左側

拳術討論區

回復 #135 goodman28 的帖子

請問一下拳哪招昏得最久,最易昏????

答: 應該是 闖少林 。
回復 支持 反對

原帖由 f414789 於 2007-3-23 10:31 發表
我想問如封暈唔暈到人????
如果少林同華山,who會暈得勁d???
咁你地同刀手打(用華山打)who輸

HELLO... f414789,

你好!

1) 如封似閉 一招,是不要有暈人技能的。

2) 其實暈人方面,真的是依靠你本身的Lv去計算的。
我覺得,闖少林 與 華山 比較,可以是少林會易暈D。

3) 剛好,我昨晚同本幫戰友 [ 電信X ]比武,他是4XLv的,
而在下只有38Lv,他一開波就用華山大力從高斬落黎,嘩!.............
當場滿頭星星,我被暈左,他再接住又出華山,一下一下咁打我.................
我是無反擊之力下,暈死左。

第二場,我採用另一戰術,盡量接近他身邊,先出懾心,後出少林.........
結果是,對方比我懾了心,攻擊力大減,不幸我也是被暈中,但已經5覺得痛了,
他用晒了 3-4招 華山,殺我5死,就到佢死了??
(點解出得3招咁少??有數計的,金鐘 / 40放脾功 / 3-4 下華山,都用完晒MP啦!)
之後,當然我暈完後第一件事就用吐納補血,過千HP,但都好痛下,因為無護和對人高攻,
咁咪要補多一下,就得啦!之後......不用說了,任我點打到得了。

第三場,我試一開始就用少林試暈,當然對手也是手華山想暈我,
結果是我先暈他,之後就出破魂,後接野球+少林輪住出,被我暈死了。

結論: 暈人技,好在乎 人物 Lv 的 等級。

[ 本帖最後由  於 2007-3-23 12:11 編輯 ]
回復 支持 反對

回復 #148 將軍抽居 的帖子

我回來了,有無掛住我呢??

@@" ............. 點解POST我張,死屍相上來呢??

真醜死人了,咁多次攻城最接近象徵物的一次。

看來,40Lv後一定要學飛先得,現在彈彈下咁入去,真係唔方便!

本人目標40LV前5招拳真,最新進度資料:
野球 ---> 完【真】
少林 ---> 完【真】
如封 ---> 完 .... 待真中!
分根 ---> 11層 90%
摧心 ---> 9 層 90% ............這招真的讓我有求死的念頭,好鬼難練呀!

PS-: 如封/分根,假如真埋的話,我都未諗到用邊招配摧心一起練!!

[ 本帖最後由  於 2007-3-30 17:38 編輯 ]
回復 支持 反對

原帖由 千人斬-拔刀齊 於 2007-4-4 09:44 發表
hi 大家好
我本人如封似閉 無咩用 請明少解釋一下@@"
還有拳手要學破魂嗎?我覺得-攻就可以
請大家俾d意見^^"thx

Hello! ..... 大家好,千人斬-拔刀齊 你也好,

好耐無見大家了,最近的 雙經 大家應該有不少進脹啦,是嗎??

有好多人也會覺得如封似閉無乜用,點解??
原因他們覺得攻低囉!..............:lol

其實,如封這招好有用處,[將軍抽居]已經解釋過,得確原全是對的。
<< 如封似閉出招快,真左用mp好少(88mp)..用人pk暈左人之後狂出呢招,呢招都應該可以用黎升lv >>

各外功職業,也需學[破魂],因為當你上到高LV時,打高LV怪,一般會用[破魂]來秒怪。
反而,減攻,可學可不學,在乎你個人點玩法,因為你目的是要盡快殺怪,不是令你覺得無咁痛的打怪。
請細心想一下!!

就是如此了!

希望你盡快升級,加油,努力!
回復 支持 反對

原帖由 墨香新手 於 2007-4-11 15:45 發表

halo明少.好耐冇見你回覆好掛住你XD..我之前個拳俾惡名搞到爆裝降技而唔玩走去玩法師.個法師玩得好開心.同差唔多lv p勝率極高..但係依家復活節日日咁玩個法師都覺得悶悶地.依家我開番個拳黎玩啦..叫拳皇·權. ...

各位拳手們,

各有各精彩,點玩點配都得,最緊要努力,玩得開開心心就得了。

我就來悶死嫁啦,因為我的武功技快全部完事了,點算好。...........

雲起,快D出多一行5格學武啦!............
回復 支持 反對

原帖由 0粉刷 於 2007-4-22 12:37 發表
其實明智傑係邊到升LV多   我想C下5真拳手

回: 0粉刷,你好!

本人,還欠一招,我稱為[摧心睡眠],還未達12層修真。
這招使用後,不出 10分鐘,會令我有想睡眠的強烈感覺。

至於,我在那兒 LV up 一事,我好隨便的,邊處都得。
只要有 技點 賺到的地方,我也可以去。

在 40 LV前,修5真後,才是我爆升LV的時候,
還有我也要與我幫戰友,互相拉近級數,這樣才會比較開心。
回復 支持 反對

原帖由 LYM 於 2007-4-23 17:45 發表

乜拳招野打5下既咩?
我見其他暗弓槍果D(穿雲,心驚)連擊都係得4下,拳有5下咁多- -?

回:LYM,你好!

摧心睡眠,這一招是出 5 下的。
不妨用 數千大元,買本書來學下,玩下你就知道他的威力了。

不出 數分鐘 ,就會令你睡眠,好過食安眠藥。
回復 支持 反對

原帖由 0粉刷 於 2007-4-26 12:26 發表
我成日都見到尊武門既人係莫1同黃河升lv  但係未見過你=0=

回: 0粉刷,你好。

未見過我??

你在遊戲內叫什麼名??

我極至少在 黃河灣 玩,因為都無 秘級 出的。
同時間我覺得D怪太梳了,細個時3x頭玩過一輪,之後都無去了。

莫1/F,這裡是個不錯的地方,D怪密而多,有雙經時,必選之地。;P

最近我常在龍洞做任賺錢,有綠就來找下我啦!!

打到悶悶地,咪去洞庭打下怪,這2地是我最近常出現的地方。
回復 支持 反對

原帖由 faizero 於 2007-4-28 01:47 發表

那招吹生入夢
是否威力真的如傳聞中那魔強?
真了後要多小魔力?
威力可以詳盡的講解一下?

回:faizero,你好!

你將"摧心裂肺" 改名為 ----> 吹 生 入 夢
好好笑的....改得比我貼切。

因為我不是帶重力量的拳手,
所以,還是等待有關 "力量型" 拳手作答了吧。

但據我在 11層的威力所見,
爆擊率會比其他招高少少,還有用一次MP,就有5下的打怪,也是不錯的招來。
真技 與 11層的,所用 MP 一樣!

回復 支持 反對

原帖由 將軍抽居 於 2007-4-28 09:49 發表
我只係知道摧心係拳最高攻果招,,真左之後用112mp

咁,有無覺得 爆擊率 ,相比其餘拳招高呢??
回復 支持 反對