收起左側

法師討論區

哈哈!
大家有無官網,

6 月份內

內功昇華,奮力一擊,領悟真技,在面對高級怪物時也可輕鬆自如!

萬眾期待呀!:lol  :lol  :lol
回復 支持 反對

原帖由 拍拖傷人 於 2007-6-2 16:55 發表

請問應該係你個lv 果時先全心
定係一開始就全心??
另外,我見到有個post 話全心係未出真技前好難升,係咪呢?
不過冇問題,反正都就考試,用黎輕鬆下姐

回: 拍拖傷人,你好!

是我在 38lv 後,再lv up時,配全心!

由新手一直開始配全心的話,是好難升級的,
一定要配比較好的暗,幫助你升級and賺技點,
原因我都有個全心脈的新角,極度難練難升,
令我回想起之前"拳手"的我,叫苦連天,少血,內功攻擊力唔夠。
正常全心人仕,自己練自己打的話,上到16lv時,最少要有內功招數到 8-9 層,才是合理。

希望可解答到你的問題啦!

原帖由 benbbvv 於 2007-6-3 18:36 發表

破魂同金鐘果d唔係扣血既技有無真呀咁@@?

回: benbbvv,你好!

破魂應該唔會有,效果出。
金鐘 / 吐納,就會有真技之 "華麗" 放果!

原帖由 NiGhT 於 2007-6-4 08:05 發表

我諗冇喇!~

木同土 我覺得唔會有

回: NIGHT,你好!

所以內功,金/木/水/火/土,一定有真出的效果。
因為我看過有關之 內功 真技 短片。

回復 支持 反對

原帖由 拍拖傷人 於 2007-6-4 14:14 發表
應該升邊招呢??
火2定火3??

回:拍拖傷人,你好!

最主要是看你本身想玩 火 還是 水 ,還是 金 了。

當然你問 火 2 定 火 3 的話,我答你一定是 火 1 + 2 +3 都要升。
回復 支持 反對

原帖由 拍拖傷人 於 2007-6-4 16:47 發表
我主要應該是玩火的
但若我想多修可以嗎?主火,副金/水
金/水之間哪比較好??

當然可以副修其餘的內功啦!不要浪費帶心脈的你威力哦!
至於,修水 OR 金,好在乎你自己需要D咩!
金3可有,暈人效果!
水3可有,定身效果!
各有各用處,在乎於你想要D咩!

原帖由 youlovesogood 於 2007-6-4 19:18 發表
請問火1水1金1會唔會都有真0,0?

回:YOULOVESGOOD,你好!

如無意外也會有修真效果的,
不然的話,雲起就真係做D唔做D了!!

回復 支持 反對

原帖由 chaklaili 於 2007-6-9 21:57 發表
明智傑,,我有小小問題....想問下你.
1. 我係用暗器既法師..係學咩技好??
2. 我岩岩岩玩..唔知點加點..我覺得係加4心2體...咁樣好唔好?
唔該哂..

回:CHAKLILI,你好!

經雲起的對法師一職大大改動後,
我見意你學七月用作引怪,學白馬為做一個退後拉怪隻中為基本務必要學的,
協助性外功招式。
之於,內功方面,要看回你自己的方向了,
有火 / 有水 / 有金,你想學邊組都得,不過選—組為主攻為佳。
因為所有真氣不可以全開,在半年前,真氣出後會顯示在上方,
不論你出了金/火/水/木/土也會有顯示,當時還覺得幾好,可同時間用足所有已出的真氣。
但原來點出,也是計算你最後一下所出的真氣為準。
於是,雲起就改回只顯示最後一個真氣在上方,避免誤人為可全用全開的。

4 心 / 2 體,偏高攻。
這個配合可算OK,不過如果你5怕辛苦,5怕死,5怕升得慢,
不如向全心出發吧!!
日子有功後你會覺得好開心,因為你會高攻/升LV勁快,只是細個時辛苦D姐。
回復 支持 反對

原帖由 •洋蔥仔• 於 2007-6-11 21:07 發表
唔該~明少
我之前係一個全力拳~
咁我有無可能轉做法師?(係唔食洗水既情況)唔得既我放棄佢,重開一個法
仲有火法同金法仲有水法邊個PK勁D??
4心2體同4體2心邊個PK會勁D?
仲有~明少~
你唔玩拳了嗎?

回: •洋蔥仔•,你好!

你是一個幾多LV的全力拳呢??
你本身拳有無學內功的招式呢??

假如你本身有學內功,D技點又多又有感情的話,
在60-90點內,可以用3本洗水經改變一下你的前景!!

還有如果你要重開,個人意見你重開另一個新AC,
不要用回之前全力拳AC開另一人去玩了,為何呢??

原因是,見3ser合拼,令我體會到,一AC只能留一個人物資料!!
就是如此了!!

火 / 水 / 金,在PK方便,也好依靠本身的被動技層和抗性and介子/頸項。
無話邊個是最勁的,只有玩家是最強!

PK方面:4心2體,同2心4體,比武時會好平均,難分高下。
正常可能會是4心高攻,有機會特圍勝出,其實都好難講話邊個配點PK強的。

我本身當然有玩拳啦!我靠拳去嵩山打 色狼/鬼x/鬼呆呆的。
這個嵩山一定要用拳,用暗發揮唔到功效。

原帖由 城中人2 於 2007-6-12 15:36 發表
我e+34lv,洗做全心 好唔好?
仲有法技係咪仲有d招未出ga??

知唔知墨雲洗水幾錢?
另放玄玉

回:城中人,你好!

34 LV,有 198 點!!
假如要洗,要用7張,洗水經??
會5會太浪費呢!!

不過,本人都用超過了 10 本,由細個時到現在,分了2個階段洗水。

我都希望法師還有新招,但最重要,我想雲起開多一行學武比我地先啦!
我爆晒格,連40武功都無得爆來用,希望在我48LV時,佢地開多一行啦!
不然我就好頭痛了,唔知又要掉邊一招了。

回復 支持 反對

原帖由 拍拖傷人 於 2007-6-12 18:13 發表
傑少真忙-,-
我又黎問下先.....
我都係用暗ge 法師,真係有必要學7月同白馬?
同埋金1洗唔洗學??
我主修火

sorry!
昨天應該一氣回答3個post的,但我趕住收工,返屋企,所以並無回到你的提問。

法師,並不是一定要學 七月 和 白馬 的。
但本人覺得,單單玩內功法會唔會悶再D呢??
還有,內功招式內只有 一招 大範圍技, 火3紅蓮。
咁如果你只下下用火3燒,會有一個停出招時間,時間為2秒。
比我就用這2秒內接上另一招,以加強加快地進行下一輪攻擊了。

如果你有留意我之前的post,我已經講過,七月引身邊360度的 怪,
白馬只用作後退,讓怪可集中在你前方,讓火3紅蓮的威力事半功倍。

注意,並不是要你集中勤練七月/白馬,只要在你平時打怪出下,便可!

金1真氣,我之前已經也有說過了。
真氣並不能可同時開數個使用,故我覺得學一招主修的便可!

回復 支持 反對

原帖由 +十飛影•裕* 於 2007-6-13 09:09 發表
明 少 我 剛 剛 玩 番 啊

我 諗 住 玩 拳 法 師 我 想 知 點 加 點 好 啊

全 心 又 會 易 死 少 Hp   4 心 2 Hp 後 期 又 會 太 廢( 聽 人 講 )

請 問 新 手 一 開 始 點 加 點 好????

回: +十飛影•裕* ,你好!!

歡迎你的歸來。

你說得對,由細個開始點全心,是絕對好容易死的,
不過日子有功後,永無煩惱!!

4體2心 配點法,用作比武,是不錯的配點!!
至於打怪,也可以接受得到,不過不要想可秒怪!!
打王,就更加不要提,超慢長的戰爭!!
如果遇到D刀手互殺大王,你一定唔夠搶,只好乖乖地做肉盾吧!

所以還是看你自己如果玩了??
不怕洗錢錢的話,就先 3體 3心 or 4體 2 心先,
到16lv後,可用介子時,就加番多D心,加強你的內功法。

比個參考數值你: ...我 現在 43Lv 有 82體 194心。

回復 支持 反對

原帖由 •洋蔥仔• 於 2007-6-14 15:43 發表
咁多位~我係+4體2心既火法
我隻法師好難升
我唔係話升lv難
係升技難
我而家9lv所有技都係1層10.幾%由其係真氣呀金鍾呀吐納呀果D得小小
我想知點先可以快D
我之前升外功果D都無咁難

加油吧!!
法技同外功差不多的,要快,就要借用"自在符"幫助你了。
回復 支持 反對

首次測試法師"一擊率",超正超爽!!

昨晚,是法師有一擊有真技的大喜日子,

當然我也十分興奮地去測試一下,我早已安排已久的擊武。

39護手: 54 擊
45+4暗: 51 擊
朱雀符: +奮力一擊概率+30
必殺面具:+奮力一擊 +35

十次出招,有 7-8 次出一擊。

現時本身在一擊內會有  XX / XX。
這數字,據稱是 外功 同 內功 之一擊數值。

心脈,會直接影響一擊數值,等同與 刀加 力 一樣!!

此數字,只供參考!!

回復 支持 反對