打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [原創]戰士學堂 1轉篇

好了. . .上次有人話
只係修改左技能點法就發多一篇野出黎. . .
心裡非常不舒服咩. . .
但一個人既說話並影響唔到我發帖既情緒. . .
經過多次發帖 這次總算有點文路了
比較不會雜亂無章. . .謝謝收看. . .
好吧今日發一個戰士的吧. . .
我自己只練了隻4x多= ="
以下資料只供參考之用

-----------------------不要放我上來啦-------------------------

創做角色時請盡量吧Int和Luk扭至4
1級最理想的能力值
Str   x(這2個數值不定)
Dex  x(這2個數值不定)
Int   4
Luk  4
1轉要求
10級 str 35
就可以. . .
轉職地點當然是戰士村啦
英文版既朋友係去P字頭果個村

30級最理想的能力值
Str   112
Dex  55
Int   4
Luk  4

--------------------------總是說不聽----------------------------

自動回復[5]->生命擴展[10]->單體攻擊[10]->
全體攻擊[10]->單體攻擊[20]->全體攻擊[20]->剩6點自己點就好
又或者你可以先點滿單體攻擊/全體攻擊任意一招先都可

00000000000000這次不放你了000000000000000

升級地點(如果級數有重疊即2個地方都可)
1~10級 新手村 (隨便打打怪 做做任就可以輕鬆升上10級)
11~21級 綠水靈 (比較賺錢. . .但15級后會比較慢)
15~21級 肥肥/段帶肥肥 (這個比較花錢 但有可能比綠水靈快)
20~24級 螞蟻洞 刺刺姑 (不太建議. . .如果有錢可以試試看. . .)
25~31級 螞蟻洞 刺刺姑 / 屍姑 (同上)
21~31級 超級綠水靈任 (建議 可以升很快)

-----------------------都是這個比較好看-----------------------

Q&A

1 Q 生命擴展有乜用!?
   A 來增加每次升級時的血量最大值

2 Q 那怎麼要先加自動回復5級呢?
   A 因為這是生命擴展的前置點數 是必點的

3 Q 怎麼不點加防那技能?
   A 因為就算加滿都都好似只係加40防(!?)可以說完全沒用. . .

4 Q 那爬梯回血呢?
   A 除非你超窮 又超想慳錢就點下去. . .不過會后悔咩. . .
      因為到了后期都過幾千血 每10秒才會幾十加上有幾可爬梯等血
      因此可以不點. . .

5 Q STR和DEX的比例要多少喔?
   A 對我來說沒固定喔. . .自己覺得命中不夠就點DEX吧

6 Q 怎麼看上去和法師篇差不多啦 又是一樣簡單 你在呃post嗎?
   A 我純粹想分享一下自己的玩法 看法. . .你看起來很簡單嗎?
      和法師一樣嗎!? 但有很多新手都不知道呢. . .發這帖都是為
      了幫新手而已 高手 達人 又或者睇過好多類似文章既人看過
      這篇文章就好了. . .在此強調一下練功方法有好多種但我寫的
      都是我自己最愛練法 因此不要說 轉幾隻字眼又來開新POST
      之類的說話 因為我每篇文章都是一隻一隻字打的 完全沒有
      Copy的成份 請注意! 再次多謝各位收看囉!^^" 遲點再發
      一下2轉戰士的點法看法

By akirawoo

評分

參與人數 2樂點 +45 收起 理由
遊俠翔 + 35 分數增減
+ 10 支持原創

查看全部評分

回復

30級最理想的能力值
Str   112
Dex  55
Int   4
Luk  4

其實冇依樣野好耐 ~﹏~"
其實 ...
戰士係睇命中但唔係睇敏捷 = 3 ="
系30LV只要將命中提升到43就足夠架喇~~
以免敏捷太高而攻擊偏低
回復 支持 反對

乾脆打一份全數職業養成吧-__-
回復 支持 反對

um. . .其實一開ser的話建議點多點dex. ..
因為新ser 沒有裝供應. . .因此戰士的點
要比較dex向好點. .. 攻擊力高但打不中. . .
但如果差幾點dex的話就可以必中咩^^". . .
攻擊力又可以係自己技能補上. . .
但其實命中都可以係2轉的技上補一下. . .
好像加10還是20!?
忘了^^"
多謝你的提供咩~~
多作交流~~~才可以幫到新手喔^^"
回復 支持 反對