查看: 12787|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 分享+攻略,,趙服勇闖虎牢關隱藏關卡

我想此貼目的希望低防玩家可以試下挑戰呂布
我藍人綠武冇錯防弱@_@
低防有低防既另類打法
我係用補師角度寫

話說今天約了2個好友長刷戰場外+3名自由人,
好奇想試試打呂布~

虎牢關有一個隱藏關卡,要用5個忠臣碧血石換取任務的

玩家打完華雄到虎牢關打樊稠前,把任務道具交給李大喇叭。

虎牢關の呂布全攻略:

過關角色分配:
3打手+1主舞+2副扇
過關要求:
所有人除了主舞470防+
     主舞400防+
呂布能力:
範圍攻擊大約同棍的範圍差不多大小。我防47x被打28xx
流血。第一下8xx之后接下來持續約500
普通攻擊同董卓差不多
降低hp上限

當交了任務道具劉關張就先后會衝出去,
打的呂布就會出現,打到75%左右他會逃跑[打的方法在下面]~

我地首先清掉投石兵,再拉樊稠旁2隻怪下來打。
當差不多打死2隻怪後,呂布就會沖下來!
打手再開始打呂布的時候,會碰到呂布暴動亂跑,
然後呂布hp回至100%的狀況!
這時候打手的反應在碰到呂布暴動時,
挑釁之後不要停手馬上繼續打!

當呂布打到任一打手就用格檔,其他攻撃。

但中間好似會出5輪小兵大約6隻!
這時候,除了主舞及檔王的打手,全出冰雨!
如此類推~
方法十分簡單︿_︿

註:
不論主舞副扇身上,除了補打手的補品之外,
食物與瞬回的藥品還是要帶多d~
1主舞+2副扇當靠近補血放時補品,要非常注意是否被範圍技掃到或是有流血!
主舞見到任何一個hp少於40%放必勝!
之後必須馬上遠離範圍技能會掃到的地方,並且馬上吃補品!(建議滿血再進去補打手)
主舞見到有流血 用撫慰清除正在擋王打手的流血
主舞要打時放淙淙給3打手!

打死呂布一貼!

于于死得好慘 都怪我掛住影冇放救護=]

感謝
 §◢sIu乂野◣ 無極上人 夜.無影 火○狼●王 yuu` 星の扉 
傾力演出
回復

有我份0.0
推推先~~~~~
回復 支持 反對

好可惜果日冇出咩好野@_@
回復 支持 反對

其實呂布唔難打  我試過2打手+1主舞就打贏  不過時間用耐小小
回復 支持 反對

有冇方法打死赤兔呀?????????
回復 支持 反對

有冇方法打死赤兔呀?????????
MC葵 發表於 9-4-2009 11:52

聽小野講  赤兔好似冇得打
回復 支持 反對

回復LZ    打呂布系唔會有小兵的,前提系你要先打死 樊稠。打死樊稠再打呂布才是正確的打發

呂布會 回血系打手檔的時候過多對呂布的沒有仇恨了。

k死呂布太容易了[[bao_42]]

赤兔 大陸有人打死過但是冇爆好東西。香港現在沒有人能打死只兔子,應為要5個百變弓射兔子。
為什麼要5個百變 ,是因為要在最短的時間才能把兔子打死。
回復 支持 反對

回復LZ    打呂布系唔會有小兵的,前提系你要先打死 樊稠。打死樊稠再打呂布才是正確的打發

呂布會 回血系打手檔的時候過多對呂布的沒有仇恨了。

k死呂布太容易了[]

赤兔 大陸有人打死過但是冇爆好東西。香港現在 ...
wanglicom 發表於 9-4-2009 12:36

小野呃我又話冇得射兔仔@_@
另外e個係另類打法=]
每個人打王方法可能不同
但只供參考
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

仲有,因為我地吾打樊稠住,打左樊稠旁2隻小怪
而引呂布出現,
所以就有小兵出
回復 支持 反對