查看: 85269|回復: 106
打印 上一主題 下一主題
收起左側

亞莉ㄨ技術分享集中帖

久違了的莉技術分享帖啊(心形)
莉全部職都一定要練捉.捉人已經扣左一半血(我玩c+就係)
莉1..先說技能(不用鎖技!!)
舞者1技:可以原技/lv3
原技有機會捉..lv3係唔想比人捉
2技:不用說了- -反正vs唔會出..打任就用最高lv果招啦
3技:同上

武者1技:原技..因為可以連出1技
2技:最高lv..唔轉方向一錯向好大獲..中2技必死的(除cut技外)
3技:用2技重勁過3技-.-但係堅持要用呢..用lv2果招..lv1果招一cut技就冇

dash技方面.舞者ge技樹冇乜用.用番原技
武者就可以用技樹果招..範圍夠廣

共通技..祝福打任先有用

莉3同莉4主要都係玩前前z
莉4可以玩埋炮
我有一個小小的習慣..就係當我用莉3/4而對方正想向自己衝埋黎果陣
我會用射寵(z前)/炮黎黎定/炸佢
咁對方會本能地要避開你招技..同埋佢會覺得有機會打你
所以我有時會用呢個方法引對方過黎再出招打番佢..
個人認為莉3唱歌2技係用黎重創對手..另外果招2技都可以.而且可以係對方冇血逃走果陣用
多數可以打中..只要大家都係同一個水平面
因為呢招可以打得好遠
適合呢個情況用

小小莉的vs tips:
1.用莉1/3/4的話..可以出完一次下z後即刻禁x..再向對方衝過去捉人
效果不錯的
2.善用前前z.好易打到對方的說
3.個人不喜只用下zz黎玩vs..因為根本唔講求技術..唔應該咁樣玩

暫時係咁多啦^^(伸手要樂點)
= =一次過開哂咁多角ge帖令其他post都沉了..
而且顏色太多..感覺好眼花..= =
回復 支持 反對

小雪冰幫到你
hihikatty 發表於 15-3-2011 10:33 AM

hihikatty都可以幫到你
為何我的名字被供出黎鳥orz..
另..donago的確是超級神莉1
同佢領教過...完全被佢強大的捉及走位屈服了
回復 支持 反對

講真
跪求有技術莉vs莉攻略(咩職都得)
不想自己半桶水的就是鳥..
回復 支持 反對

跟我玩? 森林1.1
我只識玩 吾識講出黎...
sd907555 發表於 16-3-2011 06:00 PM

星期6日先ok嘛..?
因為平日都要做功課/溫書
(那不是有技術的片..因為有我在,汗)
回復 支持 反對

um...莉呀..

莉1 : 舞1技lv1可以打完最後果下之後即接摔.

題外話..有冇讀programming既人可以教人教我sys ...
Tiny4529 發表於 16-3-2011 07:29 PM

呢招唔係次次捉到
要捉ge話好似係要撞亂禁上下左右+z的說..
講起接捉..我諗番起武者1技(原技)可以連出..
要獲最佳效果的話..就係要佢定人之前再出
回復 支持 反對

只要對手近中你技(雖然冇咩可能會遠-,-)

就可以馬上dash z摔-_-

小雪冰有冇修ICT架? ...
Tiny4529 發表於 16-3-2011 07:34 PM

咁又未試過haha
次次都冇諗過要捉.."
不幸地.我沒有修ICT=[
這是甚麼(汗)
回復 支持 反對

我用莉次次就剩係諗住舞1+摔-.-

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY

姐係舊制既CIT-,- ...
Tiny4529 發表於 16-3-2011 07:38 PM

是嗎..汗
我次次都係諗住武1連出orz
哦i mean我唔知咩係system implementation係咩..
ICT我是知道的0.0
回復 支持 反對

無記錯架話招lv3好似打飛人之後,
人地控制到方向,
所以我都係覺得技樹less個招好用 ...
23223205701 發表於 16-3-2011 07:43 PM

技樹入面ge舞1技最後一下係會打到人地飛到半空
可控制方向
所以其實唔算太好用(對於想捉人ge玩家來說).
好似要拍片先有分加(?

考完試我又拍下先orz..

系統實行-.-
Tiny4529 發表於 16-3-2011 07:44 PM

這我不清楚(?)
算鳥吧..我沒讀ICT也不能理解(汗)
回復 支持 反對

莉2都講講.

招amy kick既攻擊時間判斷好長的.

應該幫唔到了-_-

我中史文學ict+m1. ...
Tiny4529 發表於 16-3-2011 07:50 PM

amy kick是指係半空用下z果一下?

囧..文科+ICT+m1
很新奇的組合啊xd
回復 支持 反對

是指舞3技,

因為我記得係叫amy kick-,-

是自作自受的組合吧-  -+
Tiny4529 發表於 16-3-2011 08:36 PM

哎..完全沒這種印象(滴汗)
中左果一下應該秒得

自作自受?重未算係最嚴重果一種..
中史+文學+世史+m1/2
可能先係最強的組合0.0..
再唔係- -"文理商各1科
死未
回復 支持 反對