打印 上一主題 下一主題
收起左側

SAlStillAlive 資訊網頁[更新(14年10月):新增推介短片/個人SFV]

團章圖鑑更新
回復 支持 反對

我想入團呀 但係你地RC 長期冇人既 我仲有D咩方法可以搵到你地呀
hahaYaHA 發表於 7-6-2012 18:34

RC id : timmyleader 可以+我ID好友~

個團就快開始 封鎖~ 姐係唔再收人 開始 訓練番內部既人
回復 支持 反對

回復 158# TCMraz

是~ TC 你實力嚴重 有差距~ 如果暑假本團 改革開始你有機會被踢除 所以 自重了~
回復 支持 反對

戰場上會有許多敵人,但~一定要有嗎?
再一聲稱本人多年經驗以技術和本心態打天下
樹敵的人請檢討,點解會同我地嘈~
RC當我<厹>既人除外,與戰場上無關
所以唔該唔好將私人感情跟遊戲相提並論
本團一直用心與世交流,不認同的人與我們無關
成熟一點~交流想得到的是戰友,而不是敵人
製造低級樂趣,互相殘害並沒有意思
俱傷也沒有意思,有意思的是共世的命運
回復 支持 反對

*本團正式招生*

1.常ON RC[不一定逗留在本團RC]-
以便聯絡Got5/團內聚/團外聚
2.本團列分4職
-9名正選(識聽plan,基本技術)
-3名後備(識聽plan)
-團內生活同伴-師兄/姐(50kd up),師弟/妹(50kd down)

入團者無論有咪或無咪
須安裝RC語音
正式團員 = 己 安裝RC 及 頻道中成為會員
準團員   = 沒有參與團戰資格
[ 1星期內沒在RC出現將即時踢出本團 ]
上 Yahoo 打 [ RC語音 ]然後 下載->註冊->登入->進入ID:251095
其他公告= : RC頻頂部
**請每次上線時同時進入本團RC頻**

:公開名單:

CSO名稱 | Call To | 職位
帝魂lRumble  |阿魂|PLANNER
DontStopBeilive|JR|正選
釣魚      |釣魚|正選
l一言驚醒夢中人l |愛囝|正選
l豬女l      |豬女|正選
SniperlDelpan |DP|後備
糖糖lPlEdGe  |糖姐|後備
Ah龍xD    |阿龍|師兄
IceCreaMl冰淇淋|IC|師兄
夜小乂風    |小風|師兄
魔仔Seed   |魔仔|師兄
Angel小蕉   |蕉蕉|師姐
l想起當天那懷抱l |JP|師弟
LapHang   |Lap恆|師弟
MilK一Jai   |牛奶囝|師弟
殘影天使    |天使|師弟
fyy93     |???|???
回復 支持 反對

1.常ON RC[不一定逗留在本團RC]-
以便聯絡Got5/團內聚/團外聚
2.本團列分4職
-9名正選(識聽plan,基本技術)
-3名後備(識聽plan)
-團內生活同伴-師兄/姐(50kd up),師弟/妹(50kd down)

<有意入團者請 留下RC ACC ID 及CSO 名稱>

帝魂lRumble  |阿魂|PLANNER|timmyleader
DontStopBeilive|JR|正選|liove6255937
釣魚      |釣魚|正選|billyman888
l一言驚醒夢中人l |愛囝|正選|lovefeel
l豬女l      |豬女|正選|nathanyc007
魔桃lKingQr   |阿桃|正選|ken1997008
SniperlDelpan |DP|後備|wongho118
糖糖lPlEdGe  |糖姐|後備|yin1018
Ah龍xD    |阿龍|師兄|augspawn
IceCreaMl冰淇淋|IC|師兄|s091130
夜小乂風    |小風|師兄|cwpt6154
魔仔Seed   |魔仔|師兄|kp85m
o生o神o    |生神|師兄|feng54208995
我在等我的永恒 |永恒|師兄|cck19970830
Angel小蕉   |蕉蕉|師姐 |tszchunhon123
l想起當天那懷抱l |JP|師弟|tommix017
LapHang   |Lap恆|師弟| pkpkedward
殘影天使    |天使|師弟|thomastai27
殘酷選擇    |殘酷|師弟|904759034
fyy93     |???|???|???
那不是雪中紅  |???|???|???
已更新名單新增RC ID
回復 支持 反對

<狙式>
最易:Camp狙(防):定點狙
CAMP狙 以最快反應 及 適當位置[單一路徑]開槍 輕微調整
  |      跳狙(攻)  :動作狙
配合動作 避開對手 即時反應 及 更多時間清楚對手位置 開槍
  |      甩狙(突)  :移點狙
準星靈敏 快速移動準星 狙擊對手
       [與CAMP狙微調的分別在於可以不是單一路徑]
  |      快狙(攻)  :追蹤狙
反應靈敏 開鏡位 及 開槍位置 為同一點(形成雙按狙)
       [即準星已在對手身上;盲狙基礎]
  |      遊狙(突)  :流動狙(小跳狙)
動作靈敏 配合行走速度 於 預見敵人時以較快停頓速度 狙擊
     [多數人誤會快狙與遊狙沒分別;快狙是不包含動作]
最難: 半身狙(防) :聽聲狙
場地動用 遊用場地特色 肯定對手位置 以較細角度狙擊
       [快狙;遊狙不需運用障礙物或掩護物]

DEMO
回復 支持 反對

回復 168# `Archer

RC 不嬲吹雞先會有人~ 因為 D人搵番自己朋友玩 唔一定留係我地RC~ 我地團係彈性D
回復 支持 反對

回復 170# ApinkChorong

THZ
回復 支持 反對

SAlStillAlive 軍團長 帝魂lRumble 誠邀 有興趣幫手拍野既人 幫手
條件:必須有RC語音
   有興趣加我RC好友 ->添加好友-> RC ID : timmyleader
只要加左我好友 我自然會問你 係咩人 到時你聲稱番自己係幫手拍野就OK

拍攝內容(搞笑類):
1.漫畫製作(較低合作度的演員)
2.動畫影片(較高合作度的演員)

所以 拍攝 以 漫畫形式 進行 或是 動畫影片 進行
要視乎大家的合作性~
回復 支持 反對