查看: 2717|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[任務] 小愛301地獄VIP(字海)&小發現

關閉 [複製鏈接]

見人地個個都速刷301
咁我都泥分享下小愛打既心得:lol
本人用開1轉+2轉呢個組合
1開波唔洗講就上去上邊果隻車長挑釁+寵技(夠DPS就無視佢比寵殺~~)
之後落底轉2轉武開3技掃死哂D怪再補多幾刀完第1關
第2關就1開波上頂打哂2枝炮(好鬼煩既路過~~)
上頂果下唔夠快最好cut mp /背住前邊枝炮
咁樣最少唔會落街
之後自己汁生啦
第3關~~
自問夠裝既就直接打逃犯
唔夠就先殺盾兵
左邊打會好少少 方便走位~~
逃犯開大技就去右邊果枝打
唔夠快就開2下1技頂
冇mp就a啦==
中左既頭2下多謝盛惠4000血+
之後再落木桶食左係7-8段傷
死唔去既你真係神裝:handshake
第4關既傑克近攻時間短冇時間睇動作
近攻打到3層高完全係肉搏角悲劇
開場打佢1陣就會開氣(普通傷但超高段又無法cut mp絕對會FATAL)
所以最好留下mp冇mp既仲有1招~~
唔係a...係企係2個氣中間果條空隙(小心傑克行過泥醒你1拳 中左就飛埋D氣到GG啦)
開賽爺招鬥氣既時候就寵佢算數
打到咁上下有時會叫1隻車長+2隻盾兵
隻車長要第1時間做低佢
佢回1下都有1行血
講左咁耐終於到301列車
1開始就唔好心急跳左D對白等左寵先啦==
滿左寵就跳左D對白上去挑釁&寵技再放下3技
唔好留得太耐係個爐到 大約3-4秒到就會有燃燒傷(無視防禦力1秒扣100血)
中左燃燒又唔好行到最後邊 因為會解唔到
行去有背景睇到果個區就解到
吸你去個爐到就出全力反抗啦==
如果你係最後邊等寵既就企定定比佢吸埋去 因為佢既吸距唔夠 吸唔到你入去~~
冇哂吸力既時候就去送下寵技比佢啦
如果你聽到有機械聲就睇住頭頂有舊齒輪跌落泥(6-7段普通傷)
打爆左下邊個爐就到上邊果個~~
冇記錯上邊果隻得3招
第1係追蹤彈(高傷1000血+)
第2招係地雷N個(冇追蹤彈咁痛不過都算高傷 仲有邊個咁得閒去數==)
第3招噴3粒火係地下(同之前枝炮既差唔多都係狂扣)
追蹤彈就放MP1頂啦(有信心既就落最低果行 舊野過到泥咁上下就跳上去頂再DASH 冇MP既可以咁做 )
地雷就去第2層最後邊果個位呆企等夠鐘爆
第3招既噴火係唔會起龜寵打法出現
打爆埋上邊果個既時候就入第3階段
要同時殺2個爐所以要小心控怪物血量
如果唔係果行復活條滿之前KO埋第2個爐就會出番泥要再打過~~
果2隻爐有招新招係輪住放火石(好似有7粒定9粒錯左唔好插)
去最後邊第2第3層上下跳就OK
有時你會見到有1塊野擋住個爐果招係防禦(無視任何攻擊)
所以留番D寵技同技唔好去哂野
有時出左地雷就吸你埋去果下都好係野(全力反抗啦==)
如果你冇咩血既話就a技上去同佢死過(用得好唔哂:lol )
得閒既話挑釁扣埋防都仲得
時間控得好既話完左15秒就開1技&寵
之後就係隻王GG就係咁多
個人時間

PS死果條命唔係比301殺 係比第2關車長變怪物比龍王燒死左
希望幫到你地單刷:lol

仲有今日打戰慄17層果隻賽特術招盾修正番會吸血

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
clarence2468 + 1 用小愛打贏vip hell 佩服佩服

查看全部評分

回復

VIP王有BUG-.- 永久番生 同 永久燃燒=]
回復 支持 反對

回復 1# 緋村劍心X
第3關 支拉霸左右都有 而且個圖唔算大
我相信點都可以打到支拉霸

回復 2# 紫靈乂

永久番生?殺哂2隻之後都番生?
死左個隻維修緊個陣 要殺到別一隻先會完場
如果唔係佢係咁番生係正常.唔係BUG係遊戲設定

永久燒?係唔係你企係車頭到?
企車頭係會比佢係咁燒
唔係BUG係遊戲設定

好似冰封大地個圖差唔多咁 企係到就會比人冰傷
回復 支持 反對

回復 3# kioik
有時就係D盾兵阻住你打唔到枝野
回復 2# 紫靈乂
你係唔係中左燃燒就去到最後邊等解?
要中間果個睇到背景既位先解到
回復 支持 反對

劍心好波
不過我見到有個錯字:lol
本人用開1轉+2轉呢個
回復 支持 反對

回復 5# komb
打咁多字==
錯字好正常姐(唔好插咁大力:lol )
已更正~~
回復 支持 反對

回復 3# kioik

不-.- 永久燃燒 係 就算你離開 會繼續燒 直到你死左為止 (正常 係唔會燒咁多下
    番生 係打死一個 佢會回復 但打左果個無回復 打死埋下低果個 佢會無限咁番生架
回復 支持 反對

回復 7# 紫靈乂

真係未試過-_-
組隊打?定自己1個
回復 支持 反對

回復 7# 紫靈乂
同上+1
單刷左咁耐都未試過你所講既BUG
回復 支持 反對

自己一個打-_-

番生BUG 中過2次
燃燒 中過1次-_-