打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 無聊比對

台服有出ss圖咩?
回復 支持 反對

台服可以用G合SS  港服冇{:14_713:}
回復 支持 反對

等小弟做個初步簡介啦:
SS圖:無正、突自、神馬 (M或G 都有) 由於台服有D機係比港服出得慢,呢樣就見人見智
-----
server:我玩左台服幾個月左右,未試過 loading卡左或者比人放sp卡果d問題,港服:放緊SP比人扣血後再卡、LOADING GAME卡等等....
---
連線方面:可能我部機D配置問題,我 LOADING GAME 速度有時係快過當地台灣人,我冇用咩 VLAN果D....
---
官方活動:(基本上)台服活動每個星期都有一個,新鮮滾熱辣台服而家搞緊買格納庫買2送2,再之前就送3部機;港服就........
----
道具方面:特裝卡、經膠可以係對戰後果時有機會而獲得,有時一送就送5張特裝卡;港服:你買點就好了,或者打夠80日就升多一點
-----
玩家方面:玩左幾個月,小弟覺得最緊要你d普通話拼音要好,皆因佢地打62係留二(因為拼音近似,d人懶,所以呢方面要慢慢習慣),仲有佢地正字方面係差d,經常性用d同音拼音就一字通用,如進大係禁大等等....
----
街場對戰方面:同港服差異不大,唯一佢地有久遠了的 jp= 我地所講ge md,常規、死亡戰濫、雙人、大將都有,同埋技術方面個人覺得港服好少少,可能同佢地d 掛刷有關....
----
扭蛋方面:台服幸蛋有得用g抽,而家出緊ge OOR(量子儲蓄型)部機如面,有OOQ、OO、能天7劍、能天等、當然仲有WEB扭蛋(COIN抽),題外話:而家台服自定S機是SR獄天同出到73號扭蛋機。 港服:唔洗我講大家都知...
以上係個人經驗與感覺
回復 支持 反對

2個服都玩,完。
回復 支持 反對

等睇台服封你封地區好唔好(講笑 勿打:lol:
回復 支持 反對

台服d s機圖進度慢到...:L
回復 支持 反對

台服d s機圖進度慢到...
roy624 發表於 16-9-2013 21:26

只可以話各有各好,但港服有D機未出而台服又出左,只可以話睇你偏向邊方面諗
回復 支持 反對