打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 港服有冇諗過同台服合併...版主幫反映下官方...

同意 合ser 比較好
起碼有人玩
回復 支持 反對

回復 50# クルーゼ

哈哈原來之前開過POST的是你XD
麻...之前說過,要幫它想計劃書我應該不是玩家了,提出到要他人想計劃畫的應該是GM的用戶wwww以前如果問怎樣可以吸引多點玩家,我可以答它送圖,送機體,送機庫
現在可以跟它說,送什麼都沒有人玩...說真到了晚上9點場數有多少自己去看一下就知道...
連怎樣合併都要玩家想一份計劃書那它應該不能在當代理...
代理>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>玩家
十世後都不會出現玩家替代理想計劃書的...
如果因為台服機體小而不是看玩家人數而反對,
那你過多1年應該可以單機玩任務跟練習好了,1年後一定會比現在更小

(想找個S機場玩都要等幾場有人走了才入到,好彩的還有人在,不好的剛好散場)
(開新場好彩幾分鐘滿人,不好的半小時以後應該可以3打3)
回復 支持 反對

預期在此抱怨,不如寫一份過萬字的計畫書給版主

再上繳G1...可能會有所改善...

不然你這就是抒情文 ...
蓮の剎那 發表於 27-11-2013 15:30

姑果寫分萬字計劃書有用,版主一早寫左~
回復 支持 反對

其實呢樣野真係諗都唔洗諗
冇可能的
回復 支持 反對

藤星 發表於 2-12-2013 21:23

就算寫左都冇用, 除非你有龐大的資金, 否則一早實用, 而唔係依家講話實行就實行,所以樓主可以唔洗諗(做生意的野,你唔會明白)~
回復 支持 反對

回復 52# 小劍仔

嗯,改變上至下的成功率是不錯看的,官方也不可能想合併。那只能隨遇而安了。

回復 支持 反對

錯別字太多, 而如果真的想跟台服合併, 連基本上的溝通也做不了

單單看樓主在#1的錯別字和同音字, 口語化, 你叫台灣人怎樣跟你吹牛溝通

加上台灣人有些地方也喜歡用同音字如87, 傻B, 白吃等等, 我們香港人也不一定能看得明白

而且港服玩家質素平均跟台灣差很遠, 我是台灣人也不一定接受香港玩家

原因就如同我等香港玩家不接受大陸玩家一樣
回復 支持 反對

回復 57# 雷臣

第1我#1完全係用口語黎打
第2我台灣FD都有...
第3我玩日服都係用日文....去到台服自然轉書面語
第4我87, 傻B, 白吃,我依D都識...同台FD吹水成日都用到...純普通語錯字
第5係因為港服出先過台服仲有果陣班FD叫玩先玩(港服),唔係一定台服>>>>>港服
仲有傾緊港服完全唔覺得要用到書面語,你有見過港服有台玩家?,仲有台玩家有需要關心港服??
回復 支持 反對

回復  雷臣

第1我#1完全係用口語黎打
第2我台灣FD都有...
第3我玩日服都係用日文....去到台服自然轉書面 ...
小劍仔 發表於 4-12-2013 03:10

用反白話啦

冷靜冷靜, 因為你在#1講既野, 排版好亂, 但你既主旨係想港服同台服合併

那麼俾多些少誠意, 在#1用上書面語吧, 排版做好少少, 分埋段落, 甘人地版主又好,台灣人又好, GM都好, 先有機會俾時間
心機睇你既碼字

你完完全全一大堆火星語(以台人眼光),  又紅字又黑字又大字又細字, 好難令到讀者共鳴

加上假如合併, 一定係台灣人為主流, 港人只屬二,三線玩家, 所謂既入鄉隨俗, 我地只能玩書面語

但假如我係台灣人見到港人(樓主)甘既字體語氣, 就好難BUY你了
回復 支持 反對

藤星 發表於 2-12-2013 21:23

好耐之前都有人提過, 預左冇可能

PS: 近來好少見到你了, 在幹什麼, HEE, 我聖誕如果公司冇指派我出去, 我要反香港放3,4日假仔, 同女友食下野, 一齊冇?
回復 支持 反對