打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 各位認為港服幾時壽終正寢呢?不仿講下SD歷來發展轉變感想

係lo,加上手機流行競爭強大,人流不停流失

HF勁耐唔出地圖外,普扭都冇出現過 ...
GiantStep 發表於 5-2-2014 10:46

我近排有D覺得隻手提電話GAME好玩過SD
GUNDAM CONQUEST真係好熱血
加上狗泡菜搞到SEED成pet屎咁
都唔知佢係咪有問題
回復 支持 反對

小弟覺得SD之所以人流不斷下降的其中一個原因就是原廠每個月的更新內容,以前每個月都對更新非常期待,但相 ...
PKPKPKPP 發表於 5-2-2014 05:40

留唔留意都一樣   港服最少等返一年半截然後再比錢先有得玩
回復 支持 反對

對呢隻game都冇咩期望

(我認為人太貪心,人可能已經有好多几好玩,几強力的機,
但是總是想要試新機,要其他更強力的機體)

覺得只要港服定期出機, 多d留意韓服有咩勁機未改得太癈,早d出來昆錢仲好
仲有唔好學韓服出埋d咩排位賽系統, 韓服就係因為呢個系統,搞到好多老玩家都退出了
回復 支持 反對

對呢隻game都冇咩期望

(我認為人太貪心,人可能已經有好多几好玩,几強力的機,
但是總是想要試新機,要其他更 ...
BIC 發表於 5-2-2014 17:00

對於出新機都有d意見,新機必出係正常的,因為gundam系列太過多,跟本可以話出唔完咁濟

個人意見韓服更新的模式樣本都係差少少,就算出新模式,黎黎去去都係拿部機去打人地部機

模式守舊,任務又冇得用部件,地圖好似成年幾都未出過...覺得問題針對都係全面性的

機調跟本好少達到理想,就算到左到新次出新機又係遊戲失衡的新開始,更新都係睇國服

設定就真係睇好韓服果邊有咩新對策,針對更多的盲點同現時玩家的心理等等
回復 支持 反對

回復 34# GiantStep
出新地圖,應該係一個好方向不過前几個月韓服出左d新地圖,之後過左几日,就比人話侵犯版權, 戈張地圖就冇左

至於因為機體能力太強,以至遊戲失衡
我就咁諗
機體性能,玩家技術,兩方面都強.無疑這是逆天的存在,機體性能會被改癈..唉..
(有時,只係玩家技術超級強,zone mode, 玩到部機好似好勁,之後出左戰鬥影片一排,部機就要比人改癈,戈一刻,真係喊出來)   
所以真係覺得 世界本來就冇咩公唔公平

另外,要換副官先可以用任務部件, 希~望呢一part改下啦
現在按情況來看,韓服應該會繼續出新機體
不過韓服自從出左排位賽系統和匹配對戰對手系統之後,
個個用哂d c機來屈排位,s機以上的級別少左生存空間
個匹配系統出左冇耐..就冇左..因為搞到個sever好lag,好耐都玩唔玩一場
那麼港服出呢d系統之後,可能真係會趕絕好多玩家
回復 支持 反對

回復  GiantStep
出新地圖,應該係一個好方向不過前几個月韓服出左d新地圖,之後過左几日,就比人話侵犯版權, ...
BIC 發表於 6-2-2014 17:28

咁真大件事,希望國服真係唔好亂咁DOWM d更新檔落黎,唔係就PK LA
回復 支持 反對

人少左係真既
家陣ONLINE GAME可能唔多興
回復 支持 反對

消費活動一次比一次多!真系咩都要錢啦~
回復 支持 反對

消費活動一次比一次多!真系咩都要錢啦~
DonaldF 發表於 9-2-2014 21:25

我認為的多係11-12年到開始
就開始多左45000M的消費項目
回復 支持 反對

我玩到依家有10日每日10場活動先on下~_~"
只正式開服到依家中間斷斷續續咁玩
由佢258第一次送ar救世a果部v高達果陣都會比錢消費下
到依家12800先b機~258先a機~450先幾部真係沒哂吸引力之後到中段一堆人玩bd就更少玩了~個個場都幾乎bd~個個掛
再黎就外掛一堆~向gm回報就愛理不理已經心灰
見佢封帳~有比錢果d就1個月沒比錢果d就永久~呢d就叫高明手法
就後隻sr阿路明明就有上回報~拖捉大半年先派返~就半放棄了~依家有活動先打下10場就算了
回復 支持 反對