打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] (無聊呻)老玩家新手技術的生存空間

我都玩左幾年, 時玩時唔玩, 有嘗試過練好D技術, 但係發覺根本學唔到, D甩刀甩槍全部都係做廿幾次先有一次造到, 根本就係按制按唔到咁快, 一係就係快過頭, 總之控制唔到恰到好處, 當自己執著於練好D既時候已經俾人殺左, 最後都係用返自己打法........
而家越來越少玩, 打對戰又覺得自己拖累隊友, 打任務又少人玩, 又賺唔到G幣, 結果反而以收集機體為主要目的, 越玩越無癮........
回復 支持 反對

謝謝各位大大既分享

PC45 發表於 6-12-2014 16:53

謝謝,我之前都有睇過,而家再溫古而知新~ ^_^

有時死競唔好彩,一命比人圍毆死,二命中SP死,咁咩都學唔到
tappy 發表於 6-12-2014 17:22

我經歷過唔少 ~"~

而家越來越少玩, 打對戰又覺得自己拖累隊友, 打任務又少人玩, 又賺唔到G幣, 結果反而以收集機體為主要目的, 越玩越無癮........
kiwijump 發表於 6-12-2014 22:34

同感 = ="
回復 支持 反對

除非你玩ge係以近戰為主的機,如果唔係實戰用到刀的機會唔多,至於槍法,再瞄準d先好開,走位跟住隊友實無錯
既然成不了高玩,為何不以坑隊友為目標呢,例如隊友斬人果陣放倒地炮,隊友放地圖炮沖上去比機會佢放sp,隊友隱身沖果陣跟住佢後面,以佢做擋箭牌,引對面攻擊
回復 支持 反對

由腦殘機跟大隊開始做起
回復 支持 反對

由腦殘機跟大隊開始做起
〝小趙﹏* 發表於 7-12-2014 01:53

可惜新手連腦殘機都悟識用
回復 支持 反對

我見過有d新手真係好趣致
對住部牆係咁射, 好似悟知敵人係邊咁
有d仲攪笑, 連點噴氣加速都悟識
新手最緊要跟大隊, S房米用abc機, 隊友斬人米倒地, 隊友被斬就救佢/射敵人, 隊友用地圖炮就補槍(米倒地), 揾敵人最好用自鎖, e d基本意識做好先, 走位再留意下人地對戰個陣點走就得,
收刀慢慢學, 每天去練習模式練下就ok附送我絛對戰片, 已經包含曬點kite人, 點出槍, 點岀刀, 學到就學
回復 支持 反對

盲拳打死老師父
回復 支持 反對

玩翻d腦殘機就得
我用SR織天/V2B呢d企定定係後場射都屈到人
回復 支持 反對

我對新手技術玩家都係果幾句:
行前d,用近機(拳),唔好手動半自動,唔好開完槍step
唔好靠導彈同超視,因為lee兩樣野仲難用得好
用多d光槍同光機槍
回復 支持 反對

快電腦才會王道,我依家挽親都係唔起身就比人斬到lu~