查看: 13729|回復: 17
收起左側

[綜合討論] [自己打的]冰雷巫 練法(速不速成要看你和個server了- -)

見JIMI兄放了僧侶出來我都唔汁輸了
首先大家入得黎都係想轉冰雷啦(可能是禁錯咩. . .)
要轉職冰雷巫. . .
要求 : 等級30. . .完成測試. . .(廢話歐. . .)
好了入正題. . .
來到這裡如果有30前的問題
請先看了JIMI兄的帖子吧
1~30等點法和練功地點都不多說了. . .
有一點要緊記既係 正如JIMI所說 一定要點滿魔心防禦.  . .
(P.S.除非你不想打王= =)
還有8級第一點一定要點魔靈彈. . .
(p.s.除非你想用棍打.  . .)
之后一定要點回魔6級. . .再點10級魔力擴展. . .
(P.S.除非你很有錢. . .又不在乎魔力多少. . .)

----------------------------哇. . .我又給人放上來了----------------------------

以下係我自己既睇法 加法. . .(有錯可以指出修正)
好到冰雷了. . .
第1點你可以點瞬移/魔吸/冰/雷(除自己喜歡)
我就會點瞬移 雖然一級用很多魔. . .至少你可以行快幾步吧. . .
之后就可以玩埋最后一級組隊任了. . .好好珍惜喔. . .
31級以后請移至螞蟻洞 打刺刺姑 和 屍姑到35級. . .(慳水慳力)
打到裝就留著吧 這裡掉的都不錯. . .
升級時可以點冰/雷(如果想升級快一點就先點雷吧. . .)
當33級左右你覺得慢可以去火豬區打火豬. . .(當時我是用魔爪的= =)
(因為先學雷. . .)如果練冰的可以冰火豬喔該比較痛. . .
練到35級再去做101組隊任吧. . .有場的話快到不行. . .(記緊要開魔心 = =)
如果真係無場既話可以去用雷電下下面幾層既老鼠都幾快升
繼續點冰雷2招 點滿后. . .你可以先點滿瞬移. . .可以行得更快硬慳魔
最后再點滿吸魔吧. . .點方面 (其實主要點滿冰雷. . .其餘的可按自己去點)
101可以做到51級. . .注意如果你想升快D又唔要捲 你可以在領獎時退出
這樣可以比其他拎過既多30%EXP. . .(好似30%= = )
因為拎左之后EXP係會少30%. . .因此唔要錢的可以不拿. . .
51級后應該點滿了冰雷. . .(其實可以先不點冰=0=")
(我是點滿雷再點瞬移. . .可以快點解任. . .)
在51級就可以洗女神任囉. . .
51級~62級左右. . .洗的最快=0="
如果可以忍受 請一直洗. . .洗到70級才打王. . .
因為太易掛了=0="盡可能洗吧. . ."
到70級就恭喜囉
你可以轉職了. . .
70級后等我都70級后再寫吧. . . .
完. . .
完. .
完.

(下面沒東西看啦)

(果然有耐性. . .有看下去就給你看吧)

裝備方面嘛. . .
比較要求不高. . .
只要換杖就夠了. . .
而長杖還是短杖就要自己定奪啦. . .
防具方面 高級后再換吧. . .
如果有打到又唔等錢洗 就自己用. . .

Q&A :
1 Q 咩叫洗女神!?
   A 51級級上天空之城. . .在右下方的入口. . .可以做組隊任. . .
      記緊是51級至71級還要組滿6人才能做喔(包括一個巫+一滿速賊)

2 Q 101又是. . .?
   A 101是玩具城101層. . .果到都係做組隊任. . .35級~51級都可以
      都係要組人 好似都係6個人. . .(太耐了忘了再做就知= =)

3 Q 101果到點解唔拎獎品喔!?
   A 依個比較看自己喜好. . .如果唔鍾意搵錢既可以唔拎. . .
      因為拎左既話再做既時候就會少30%EXP 減低升級速度. . .
      但新SER岩岩開都係拎比較好囉= ="

4 Q 2轉之后技點要點樣點牙!?
   A 你可以跟我上面所講. . .一係點滿雷一係點滿冰先. . .
      如果唔鍾意做組隊任 就先點滿依2招吧. . .

5 Q 你打咁鬼長唔攰架咩!?
   A 好鬼攰. . .所以再見. . .下次再打第2個職 謝謝收看^^"

完. . .(今次真係完啦 無野睇啦88)

評分

參與人數 2樂點 +35 收起 理由
遊俠翔 + 20 分數增減
+ 15 支持原創,不過內容過於混亂

查看全部評分

回復

你寫得都好簡下bo....
雖然講唔出邊到 不過就係覺得簡....
回復 支持 反對

真的幾簡呢=3=

不過我想問你自己是玩冰雷的嗎

仲有你幾多lv 呢~~~??

快d回我;P
回復 支持 反對

四個字
不予置評
回復 支持 反對

我果時 好耐之前玩= ="
依家玩僧侶既~
簡. . .其實因為有好多野都係同JIMI兄打既野一樣. . .
簡化少少就可以 太長咪無人睇. . .
因為玩得tw game多打好多字都少咁幾隻字=0=""
好似101 同 女神咁. . .係之前都講過好多. . .
我都唔想打咁多了. . .
至於簡唔簡. . .咁長無理由係簡掛. . .
可能無圖既原故啦. . .
我唔想上圖. . .好煩的=0="
回復 支持 反對

回復 #5 akirawoo 的帖子

其實長係岩架

因為.........講真呀
le 隻game 要玩得好~對於我來講真係好難
我諗其他人都係掛(神手例外)

同埋我就算玩左一陣(都算內內地)
都仲有好多野唔識=.=

所以le 隻game複雜得來又好玩
我想你打長d lo 講真-3-

不過我真係有好多野唔識同唔明=3=  =.=
回復 支持 反對

其實呢. . .
依經好詳細架啦. . .
你只要玩到果個階段你就會明白我講d咩
係差咁d圖架渣. . .
而文字方面依次比較亂. . .
下次分開lv同技能吧. . .
回復 支持 反對

其實你個階段=.=

係咩階段  你又唔講你幾多lv =3=

不過你都好有心啦xD
回復 支持 反對

我玩得太多次了=0=:
玩左4隻僧侶. . .1隻冰雷.___."
第1隻係日版(5x)
第2隻係台版封ip之前. . .(4x)
第3隻係台版開番之后. . .(4x)
第4隻係台版第3隻被盜之后. . .(67)<依家玩緊果隻. . .
冰雷都係開番ip之后. . .大約係第3隻果個時間. . .lv6x到(好似)

總之新手既問題 基本都知道既. . .
玩都玩左咁多次新手到2轉. . .
幫到就幫啦=0="
回復 支持 反對

我覺得你的意見都幾好!!我會好好參考
回復 支持 反對