打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [原創]鏢賊之路[新手向]

原帖由 ~~凱~~ 於 18-11-2007 21:07 發表
岩岩諗著開個賊黎玩下~~
參考下你既玩法先~~
T?HX~~

努力牙
賊是一個很帥的職業耶@0@"
呵呵
你玩的是刀 還是 鏢!>?
回復 支持 反對

呵呵~ 之之哥好像好利害

想問下一開始要全加敏加到70-80?  之後先加幸 ? =.=

講解一下吧
回復 支持 反對

原帖由 剎仔~ 於 19-11-2007 16:50 發表
呵呵~ 之之哥好像好利害

想問下一開始要全加敏加到70-80?  之後先加幸 ? =.=

講解一下吧

你又知我係之之哥A"A?
事實你估中左 (可惜無獎 呵呵)
當然唔係全加敏到70-80先加幸啦=3=
我個人都會係3級全幸2級全敏咁加
e.g : 20-25級咁計 20-23級有15點全加幸
24-25級10點全加敏 依依一個方法加加到70-80敏就得
總之5級25點AP的分佈為15幸10敏. . .(個人加法)

亦可以每等加2點敏 因為賊裝要既dex係LV既2倍
即40級拳要80dex 剛好是 lv40*2
不過70級拳只要110dex喔
80級要120
90級要130
100級要140
110級要150(暫時該最高級了吧= =")
所以要注意一下喔
知道嗎 小剎剎
回復 支持 反對

呢個post 太正了...樓主好努力咁答人
我都唔客氣了...
我而家係38lv鏢賊, 想做高幸
60敏, 其他luck(唔記得左幾多..), 10點未加, 接下黎我應該點配點, 同著咩裝??
仲有想問問你本身點轉裝, 係咪狂收敏卷黎加, 跟住轉著新裝??我而家唔敢加點...
不如你整多個高幸賊轉裝之路啦

回復 支持 反對

原帖由 kafai1823 於 26-11-2007 10:38 發表
呢個post 太正了...樓主好努力咁答人
我都唔客氣了...
我而家係38lv鏢賊, 想做高幸
60敏, 其他luck(唔記得左幾多..), 10點未加, 接下黎我應該點配點, 同著咩裝??
仲有想問問你本身點轉裝, 係咪狂收敏卷黎加 ...

呵呵
過獎了

無記錯 40級拳同裝都係要80敏的. . .
你60敏是計了加成沒有?!
如果沒有就要在40級前加到70敏. . .
之后再做任拎果件桑拿服 沖卷. . .
而沖咩卷就要睇你既經濟狀況了
有錢自然可以沖60%套敏
窮的話也沒關係
給我過10張100%套敏卷吧(好似32000蚊一張npc有售)
可以做到+10敏的效果 對新手來說滿不錯

轉裝方面嘛.....
因為樓主我很神. . . . . .
做到人做唔到既野
人地同我同級有幾百萬身家
我依家仲係得幾廿萬......
所以我仲用緊25級上衣同褲...
遲d會番落去維港解桑拿服. . .
所以我個人不太著重防具主要看他+幾多幸才轉裝
(我依家用緊+4幸手套 應該有耐都唔會轉. . .)
武器方面. . .建議換了40級后將佢沖卷(最好沖100%. . .也是npc有售)
(有錢的話又可以沖60%....所以說錢不是萬能 但無左就萬萬不能. . .)
之后就直接換70拳吧! (個人認為40-70級間打怪的時間很少. . .)(因為本人大多做pq xdd)
換裝就大致上係咁. . .
回復 支持 反對

原帖由 akirawoo 於 26-11-2007 04:32 發表
呵呵
過獎了

無記錯 40級拳同裝都係要80敏的. . .
你60敏是計了加成沒有?!
如果沒有就要在40級前加到70敏. . .
之后再做任拎果件桑拿服 沖卷. . .
而沖咩卷就要睇你既經濟狀況了
有錢自然可以沖60%套敏
窮的話也沒關係
給我過10張100%套敏卷吧(好似32000蚊一張npc有售)
可以做到+10敏的效果 對新手來說滿不錯

轉裝方面嘛.....
因為樓主我很神. . . . . .
做到人做唔到既野
人地同我同級有幾百萬身家
我依家仲係得幾廿萬......
所以我仲用緊25級上衣同褲...
遲d會番落去維港解桑拿服. . .
所以我個人不太著重防具主要看他+幾多幸才轉裝
(我依家用緊+4幸手套 應該有耐都唔會轉. . .)
武器方面. . .建議換了40級后將佢沖卷(最好沖100%. . .也是npc有售)
(有錢的話又可以沖60%....所以說錢不是萬能 但無左就萬萬不能. . .)
之后就直接換70拳吧! (個人認為40-70級間打怪的時間很少. . .)(因為本人大多做pq xdd)
換裝就大致上係咁. . .

無加成..淨60敏
點解60%貴過100%???
100%套係咪去沼澤地果到買?

噢..40級拳套沖卷, 係指攻擊卷??
回復 支持 反對

呀~仲有仲有..
有d 唔明點解係都要用件桑拿服
女賊有條35lv 套服, 又係可以沖十次, 本身又係+4 敏, 在shop 都買到
做咩唔用呢件ge???
回復 支持 反對

原帖由 kafai1823 於 26-11-2007 23:00 發表
呀~仲有仲有..
有d 唔明點解係都要用件桑拿服
女賊有條35lv 套服, 又係可以沖十次, 本身又係+4 敏, 在shop 都買到
做咩唔用呢件ge???

你係用女賊?!
咁你可以用35級果件
仲可以收件加5幸既番黎用tim...
點解60%貴過100%.. .
因為60%加d野堅D多D
而已過既幾率較高.  . .因此較貴
而10%卷雖加多野D 但係由於機率過低
所以比60%平......
回復 支持 反對

原帖由 akirawoo 於 27-11-2007 01:29 發表

你係用女賊?!
咁你可以用35級果件
仲可以收件加5幸既番黎用tim...
點解60%貴過100%.. .
因為60%加d野堅D多D
而已過既幾率較高.  . .因此較貴
而10%卷雖加多野D 但係由於機率過低
所以比60%平......

+5 幸應該冇咩人有, 要搵應該都幾晒時間 , 都係乖乖地去shop 到買件+4 算
....eee??點算唔係買+敏套服, 而係買+幸ge???
回復 支持 反對

原帖由 kafai1823 於 27-11-2007 13:17 發表

+5 幸應該冇咩人有, 要搵應該都幾晒時間 , 都係乖乖地去shop 到買件+4 算
....eee??點算唔係買+敏套服, 而係買+幸ge???

當然可以依你喜好啦......
你想買加敏亦可._."
隨自己點數去穿吧
回復 支持 反對