查看: 11526|回復: 10
收起左側

[綜合討論] 2轉火毒法師練功及配點{個人建議}

太好了~ 終於2轉成為火毒巫師了!
你地選擇左要行火毒巫師呢條路,就要有心理準備.
因為火箭的魔攻係所有法師2轉職業技能中最高,
仲有,PQ咁鬼悶... 尤其係女神PQ~
所以火毒法都幾適合自己一個打怪升lv...
如果你覺得你無乜耐性玩既,
請你開多個人物,
做另類職業吧!

等我講下法師各職業既優.缺先~
火毒:係最高攻;
   不過要一下一下咁射怪,效率無咁高
冰雷:最方便,打怪可以一次過電幾隻,又可以將怪物結冰;
   不過攻低,MP消耗又大.
僧侶:在無水既環境下最筍xD, 玩pq唔憂無人侵;
   不過冇乜攻擊既招,就算有攻都低...

好喇~廢話唔講咁多喇...入正題嚕...
首先講下火毒法的技能先,有:
魔力吸收
精神強力
瞬間移動
緩速術
火焰箭
毒霧

再講下配點法先:
魔力吸收+1--->火焰箭+15--->瞬間移動+1--->火焰箭+15=30--->魔力吸收+19=20---->精神強化+20---->瞬間移動+19=20---->
緩速+20---->毒霧/魔力之盾

剩下的SP
建議+魔盾
魔盾起碼實際d...毒霧又廢

戲肉黎喇!!
等我講下練功地點啦!!
lv30-31 做超級綠水靈pq
lv31-35 打屍菇及刺菇.打到悶悶地,可以用火箭打d冰屬性又低lv既怪,eg.白利堤, 鱷魚
lv35-50 愛奧斯塔101樓,時空之裂縫pq
lv35-43 繼續打白利堤, 幻藍獨角獅
lv43-51 打小幽靈, 小企鵝王, 幻藍獨角獅
lv51-71 女神之塔pq 頭2關(你唔悶既咪洗到71lv 囉  @_@)
lv51-53 女神之塔pq 頭2關(悶死...所以洗2lv 好啦)
lv53-67 藍獨角獅(有錢既,買雙掉寶啦...有梅鏢出A_A)
lv67-70 藍獨角獅
lv67-70 白狼+野狼 (寒冰平原)         
lv67-70 企鵝王+白狼 (王冠之地)          [唔建議...因為企鵝王行得好快...撞到你d水錢冇哂 T^T]

3轉左既,,,
有信心又有水錢既,
可以去打下雪吉拉戰車
跟雷標碰碰運氣 xP

3轉果d 野
等佢開左3轉我先補充返~

------------------------------以上內容純屬個人意見----------------------------------
雖然唔係寫得好好,但係都希望精華啦:lol

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
遊俠翔 + 50 分數增減

查看全部評分

回復

你打小企鵝打到47呀 ... ? 真有耐性-_____-
回復 支持 反對

lv43-47 打小幽靈
↑↑↑
我個32lv僧去打 打到好鬼悶喎 掉錢又少 exp又少
唔明點解你可以捱到
回復 支持 反對

慢功出細貨 ;P haha
回復 支持 反對

原帖由 kan19932002 於 17-12-2007 09:13 發表
lv43-47 打小幽靈
↑↑↑
我個32lv僧去打 打到好鬼悶喎 掉錢又少 exp又少
唔明點解你可以捱到

咁點解例如你10等戰士要打8等既木妖?.?

就係因為易打同省錢
回復 支持 反對

我而家41lv.
有30lv火箭
都係打小幽靈- -
錢唔算多.
但係我一箭打死一隻. 1隻有75經.
算升得快~~
回復 支持 反對

超綠pq唔係21-30咩,,你打左30-31
回復 支持 反對

原帖由 jim94 於 17-12-2007 22:52 發表
我而家41lv.
有30lv火箭
都係打小幽靈- -
錢唔算多.
但係我一箭打死一隻. 1隻有75經.
算升得快~~

咁大張圖 ,
去打小藍獅 / 企鵝都好過佢 ... "
至少細圖d

原帖由 貓影 於 17-12-2007 17:55 發表

咁點解例如你10等戰士要打8等既木妖?.?

就係因為易打同省錢

到你15lv打8lv木妖既時候就唔係易打同省錢 , 而係無聊-____-

回復 支持 反對

原帖由 jacky2580 於 17-12-2007 22:59 發表
超綠pq唔係21-30咩,,你打左30-31

i mean 2轉之後. 30lv升至31lv 就建議玩超綠pq
回復 支持 反對

本公會人,支持一下,你做得好有心機,圖文並茂有詳盡,繼續努力啊!!!
原來你識丁丁架,佢係咪都係火毒啊?
回復 支持 反對