打印 上一主題 下一主題
收起左側

gundam seed/destiny街機討論/抒發/技術研究

關閉 [複製鏈接]

回復 10# 的帖子

會被飛彈打下的,直升機就係咁先屈,so...唔好理佢,捉佢落地吧
你講果d機體條boost都長過金虎,玩捉落地都玩殘佢,何必用d冒險招(硬正大到=.="")
回復 支持 反對

原帖由 上官飛雲 於 16-2-2008 00:32 發表

其實老虎好易避,夠膽既用d跳上去突擊既格(曉既後格,f.im既特格,ij既特格...etc)
係可以跳過同順手攻擊...基本有一定距離(自己機體既追尾已經夠)就可以好成功咁破
一定要等佢出手先..呢個基本就係打老虎既重點= = ...

hm2前格果招
hm2是什麼?

老虎多數玩零距捉落地.....
等佢出手多數中...
我果然太嫩了~
回復 支持 反對

回各位大大- -
不如開個post 寫晒d 家用機同街機d 制名既唔同...
例如 ab係咩~ ac 係咩咁...打慣家用機個d可能會唔知 = =
同埋寫埋d 技術名既意思...好似sc,qc seed cancel等等
我玩開家用機既...同開d 同學打,佢地又廢(sc都唔識....橫格玩晒 - -)
又未夠16歲...(更加唔好講我個樣似14歲)點打都唔會好....
想知多d 唔同既技術 ~~ 好嗎^^"?
回復 支持 反對

反應慢  火箭炮唔追  ab仲難用過頭炮
回復 支持 反對

原帖由 00a 於 23-2-2008 05:49 發表
反應慢  火箭炮唔追  ab仲難用過頭炮

琴日再用完黎
完全唔識用
火箭真係唔識追咁...
玩老虎,我亂玩都差d嬴(同fd玩one on one
power 追住佢ab
連食兩野成半血
爽死

琴晚abyss vs abyss
條人好固執,3局都用我愛機同我部愛機鬥....
結果3局連勝
ab捉兩地,ma送魚雷
爆power前格
佢打我唔停,比我前格插死....
回復 支持 反對

唉,yesterday好陰公- -...落去玩..比人抄..
同我一team條友比我搞到走埋(扮走,之後又自己行番入黎,,應該認為我廢= =)
自己玩psp...狂抄人...
落到機鋪,係咁lose...
同人1打1...又一定要跟一個電腦..
2打2,又比人圍....係都唔比我1打1...
如果1打1..我自認都唔差....
起碼我玩psp1打3都得(打個3個電腦都係random..唔係特登choose  d廢機)
現在搞到我都唔知仲去唔去機鋪玩gundam..怕又搞到人lose/人地搞到我lose/__\..
希望出下一代可以1打1啦...
回復 支持 反對

psp1打3是lv5?
是的話
1.就是對電腦很強
2.就是戰術一定很拉

2打2 重要識睇位
同埋唔好咁博
玩後手較安全
但我成日忍唔住
自以為abyss前格很準
每次也玩主攻
怎料每次也被看穿了
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

火箭炮機既射角大到可以180度
你話唔識追...只係你唔識點開姐
我用瘟神一打一都唔一定會輸
想試既pm我
回復 支持 反對

其實你地覺得新高達好玩過舊高達-.-?
回復 支持 反對