打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手玩maple用咩職好?

弓唔多洗錢 ..
1~20都可以唔用水升.__.
但係想打得多就一定要用錢 "
回復 支持 反對

回復 29# 的帖子

你mageple個gag好爛
唔想打怪煩
最好祭師3轉掛7
皆大歡喜
回復 支持 反對

弓手吾洗用水 , 搵到卡位就打打打 , 2轉前未有無形箭就要買箭 ,
不過d箭好平 , 好過你買咁多藥水-V- , 到左2轉加左無形箭就吾洗買箭 ,
3x lv 就可以去猴子森林2屈經 ..( 我系屈到70 lv 2轉 -       -v'`
( 樓主吾系玩星夢既咩-口-?
回復 支持 反對

比個最好好好既建議你
先開一個僧 好處係成本算低,可以賺好多錢
因為2轉之後有補血而且又有魔吸可以完全唔洗水
到你賺夠錢之後 大約賺到1000w到果時(好快就賺到...)
就做下奸商 即係低買高賣( 好好賺^^)咁樣 錢搵錢 錢搵錢....
應該2個月最小就可以50-60 lv同大約有5000w
咁你就可以開過高幸鏢(一個字爽)
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
呢個網教哂你點玩高幸 本來係for你可以冇錢玩
但既然你有5000w做本 就可以用d勁裝,勁鏢
鏢賊係最好玩既job(我覺得)

有咩講錯唔好凸我
覺得好就比個good我^^
回復 支持 反對

原帖由 清志 於 12-4-2008 20:47 發表
比個最好好好既建議你
先開一個僧 好處係成本算低,可以賺好多錢
因為2轉之後有補血而且又有魔吸可以完全唔洗水
到你賺夠錢之後 大約賺到1000w到果時(好快就賺到...)
就做下奸商 即係低買高賣( 好好賺^^)咁樣 錢 ...

反對 ..
洗手套有絕對優勢-___-
回復 支持 反對

原帖由 榤奇 於 12-4-2008 19:00 發表
唉, 咁多人叫我做法..我問同學一堆人叫我做法..其實我只係唔想悶姐..
只要升lv唔會悶就可以,戰士我唔想行到埋去打,悶..遠近好好多= =''
所以本來咪問箭定賊,,但又多左人講戰士同法...因為我見好多法師所以唔想再用 ...

你個gag好爛-_-
係magician story 唔係 mageple-_______-

法都係遠攻職黎
基本上我覺得法師(聖職)唔係好悶-__-
聖職後期升lv可以話係爽又快-_-
二轉後期唔開魔心淨用heal打怪可以話唔使用水-_-
三轉之後同人團練都快到p j =_=

一隻dk 一隻priest
70~72  留係彊屍區
72~75  打藍熊
75~80  打黃熊
80~1xx 打大女巫 / 雪女

打雪女快到抽筋
試過同個dk打一個鐘30% -__-
依家89 都一個鐘20%~25% -_-

不過大前提係你捱到8~15,31~38,仲有63~77 -__-
捱完之後真係極快-_-

弓 同 賊
真係唔係咁o岩新手玩-_-
弓手真係由頭苦到落尾(聽人講)
四轉有暴風箭先有優勢

賊 更加唔使講
標賊 有錢先 可以玩得好(無錢都可以,不過要識得捱)
刀賊 開頭都好難練,有迴旋軟先好小小

綜合以上個人意見
法師(聖職) 真係比較o岩新手玩-_-

回復 支持 反對

我唔係好想沖裝..好煩= =還有mageple我真的怕...不是搞笑
我玩星夢,但全班得兩個玩...全級有5個玩maple就陪人玩囉,
我平時玩星夢, 有人叫就玩maple^^
...我唔知玩箭同賊要多錢...我諗住唔洗煩行去隻怪度又出人撞..所以就想用遠攻職= =
法師都唔夠遠啦, 所以問箭or賊....刀賊就不好了,又要行,
一係咁
1.賊定箭好?
2.到底刀賊定鏢賊好?
3.箭定弩好?

2.如果刀賊,免了/只用鏢賊比較
3.用是但一個同鏢賊比較

咁有人幫到= =?
回復 支持 反對

點比都係鏢賊好
但係真需要有小小本錢
你睇番我34#個回覆
你唔洗自己沖
你同人買就得
同埋我唔多建議沖裝 好難沖==除非你有好多錢
5000w就夠玩鏢 只係你係開之前用1,2個月做d準備工夫姐
回復 支持 反對

W即係咩? 真係玩法師? 真係唔遠得去邊...最多咪鏡頭左到中間= =還有,沒mp就大獲..''
賊要錢的明,算數,箭好難??我唔係好知,教教我- -
還有,重申,mageple不是gag....我諗唔到點講隨口嗡,即是怕四圍都法師...我知你地明-0-''
賊唔玩,戰士真係要行,好悶= =箭and法師,如果戰士好唔钧該講埋點解,謝~
回復 支持 反對

原帖由 榤奇 於 13-4-2008 14:27 發表
W即係咩? 真係玩法師? 真係唔遠得去邊...最多咪鏡頭左到中間= =還有,沒mp就大獲..''
賊要錢的明,算數,箭好難??我唔係好知,教教我- -
還有,重申,mageple不是gag....我諗唔到點講隨口嗡,即是怕四圍都法師...我知你地 ...

我就真係唔太明你悶既意思係乜…
行黎行去會好悶?
咁法師弓手剩係企定卡位剩按一個制就唔悶?[[bao_27]]

還有…沒mp就大獲?咁弓手沒箭…鏢賊沒鏢都可以大獲…
四圍係法師點解?就係因為多人玩…易玩…多新手玩…
你又想問岩新手…又驚多人玩(少人玩果d job好明顯唔岩新手玩)
我地可以點提議你…
回復 支持 反對