查看: 4055|回復: 36
打印 上一主題 下一主題
收起左側

遊戲機需然係死物,但都有被尊重的權利!

遊戲機需然係死物,但都有被尊重的權利!
近年,大部份學生玩家既家長都對於子女沉迷打機有反感
都會講一d句字出黎話遊戲機呢到唔好,果樣唔好
但係,家長真係有權批評一部遊戲機既好與壞?
佢地係冇資格去批評!
一部遊戲機既好與壞,只有"玩家"先有資格批評!
如果你未玩過既,你有咩資格去批評先?
----------------------
家長明句:
(呢部咁既PSP/NDS)
此一句完重不尊重遊戲機!遊戲機係比人玩,唔係比你侮辱!好似鄙視遊戲機囉!

(遊戲機可以教到D咩比你)
如果佢地講出呢句,表示左佢對於現代遊戲既無知.因為依家好多遊戲係關於學習.(日本更有小學用NDS作為教學用途!)

(D遊戲教壞細路)(GTA...)
大佬呀!個仔係你教GA!你唔教好佢係你既問題呀!關個遊戲咩事呀?
--------------------------------
相信大部份玩家都會因為突然輸左,而好燥.有D家長會話你:玩遊戲之嗎,叉洗唔洗咁燥?
之嗎?你知唔知你地咁做可能會令玩家更燥?佢地會覺得你係干涉佢地!呢D係玩家對遊戲既投入!
仲有,而家既遊戲唔再係以前果D簡單到BB仔到識玩既遊戲(俄羅斯方塊.....)
依家既遊戲以經唔同晒GA啦!
依家既遊戲係要技術!

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Keroro + 5 糟了 我十分支持你的說法XD

查看全部評分

回復

-_____-""不同意依句
bb仔都識玩既遊戲(俄羅斯方塊.....)
玩俄羅斯方塊都要dd技巧ga
bb仔都識玩既遊戲
你最多玩到幾多行?
每隻遊戲都有佢好玩之處
你唔可以話佢低b\口/
回復 支持 反對

我 同 意 囉
我 同 人 打 m h p 2 g 都 係 增 進 朋 友 既 友 情 姐
都 成 日 話 我 打 機 唔 溫 書
唉 . . . . . .
回復 支持 反對

樓主青春期,開始反叛
回復 支持 反對

好典型嘅打機藉口
回復 支持 反對

我覺得樓主有幾點唸錯左....
GTA的確係教壞人既...但係好玩...無計-V-

(遊戲機可以教到D咩比你)
呢句就真係[[yoyo_163]] ..我不認為你會去玩益智遊戲LO...大人咁話你...唔係亂UP既..
睇你就知係唔係玩果D益智遊戲....(一定)[[yoyo_143]]
回復 支持 反對

回復 6# 的帖子

同意

打得機鬼會去玩益智遊戲= =

好多斬阿媽打阿媽/阿媽唔俾打機去吊頸都係打機打出嚟   唔係我老吹  報紙成日有
回復 支持 反對

家長心態係咁嫁啦一定''
點講都好
自己控制好時間就ok~
回復 支持 反對

報紙成日都有報打機打到暴斃 呢d算係咩事姐?!
就係因為家長唔理佢 先搞到咁囉
回復 支持 反對

回復 9# 的帖子

打機都可以打到暴斃,,,嗰啲人唔死都冇用啦~
家長係有責任,,,不過你唔好將責任推晒入家長到,,,唔通打機嗰人就冇問題???
回復 支持 反對