查看: 7298|回復: 32
收起左側

[綜合討論] 暗夜行者練工地點/技能配點(1~70)(更新圖片)

講真,我自己未練到120,亦都冇乜mood 去升,
如果我真係升lv就唔會咁多時間打呢篇野na,right?
遊俠翔分享@nakuz,未經許可不得轉載
普通點我點全幸
初期用住10敏浴巾
武器10lv拳套100%+7
21~30lv既借武任(唔係好記得,要30敏個隻)100%+7
35楓拳<- 現在要找一個很容易把?
43楓拳<- 要找一個也不太難..
55信玄<- 40攻先收貨,幾千萬有找
64楓拳<- 睇你自己搵到隻幾攻,當然你隻信玄勁可以唔洗換
首先你要了解暗夜有咩技能先
1轉
幻體功(max lv 10)
每升1lv 加1命1迴
你可能會問,我都係賊仔黎,仲要命中黎做咩?
千奇唔好有呢個諗法,你雖然有好多命中,但係因為你係副職
d攻高到離哂譜,想升得快就要有命中越級打怪,呢招,要爆
鷹之眼(max lv 8)
每升一lv 加遠攻擊距離
作為遠攻職業,從來都唔洗擔心攻距問題
就係因為有呢類技能,so無論如何你點都要升爆
詛咒術(max lv 10)
我對呢招無話可說
捨棄自己遠攻既優勢,行埋去用近攻打一野,are you kidding?
因為係隱身既前置技能,就算幾唔想點都要點佢3野
記住,3野好na,點完我都有衝動用回卷回走佢
隱身術(max lv 10)
隱身後,所有物更無效,但係魔攻都係打到你
無用?又唔係,d怪多數你唔打佢佢唔會用魔攻打你
我會建議點滿(10lv),點滿200秒,去搵場睇場都方便d(eg:雪女)
而且2轉有招要隱身10lv做前置
雙飛斬(max lv 20)
主要攻擊技能,呢招野個攻擊range係luk base
所以點滿20lv個攻擊range已經好穩定
唔洗多講,20lv點滿
黑暗雷鳥(max lv 20)
召喚一粒黑色波波出黎幫手攻擊
無需召喚石/魔法石,但攻擊都幾低下
加滿同未滿個攻擊力都唔係差好遠,所以有點剩先點
一轉技能配點如下
慢慢升正常型
1點雙飛->3點幻體->8點鷹眼->19點雙飛->7點幻體->3點詛咒->10點隱身->10點黑鳥
升快小小,但係初期要忍受較短距離
10點雙飛->3點幻體->8點鷹眼->10點雙飛->10點黑鳥->7點幻體->3點詛咒->10點隱身
2轉
精準暗器(max lv 20)
每升幾lv都會令攻擊range更小,令攻擊更高更精確
每升1lv會加命中同鏢既數量,20lv加200個鏢
作為一隻副職我諗大家都唔想用點數去加欄位
所以呢招,必滿
強力投擲(max lv 30)
30lv有200%攻擊力
你無睇錯,係200%
不過其實200%攻擊力有小小誤導,其實只係+100%
必滿

極速暗殺(max lv 20)
將攻擊速度升1個grade,對於清怪有好大幫助
但係1lv同20lv都係升1個速度
所以你忍受到既你可以淨點1lv,但係我就唔得na..
速度激發(max lv 20)
每升1lv加2速1跳
呢招都算係賊仔既標誌性技能
而且個小小速的確幾重要
升lv行快d,打多幾隻
你用過1次就唔會想用普通速度去行路
必滿

二段跳(max lv 20)
omg,你冇睇錯
係二段跳,係2轉既二段跳
跳既距離同人地正規鏢無分別
趕路升lv居家旅行必備良技
20lv,我自己就滿左
就算你2轉唔滿3轉都要補番
驅逐(max lv 10)
前置技10lv隱身
亦需要隱身去發動
點滿後隱身攻擊攻擊力x1.5倍
有人話廢?通常係正規鏢先會咁講
因為你有呢招,創最出黎既最高攻比正規鏢更高
當然平時升lv無乜用,但我都會選擇去點

吸血(max lv 20)
20lv既吸血,打6隻怪物
距離由0距離到full screen,相當好用
每隻4野,平身每野只有幾十%既攻擊力
但係配合爆擊每下都有百幾%,攻擊力都唔低
群技黎講唔錯,我自己滿既
技能配點
1點2段跳->3精準暗器->15點爆擊->1點吸血->1點驅逐->15點爆擊->2點精準暗器->10點極速暗殺->9點2段跳->19點吸血->20點速度激發->15點精準暗器->10點2段跳

疑?你之前話點個d點唔齊wor?
唔洗擔心,3轉有點可以比你點番落黎
個d技只不過係節省左d錢
錢可以解決既問題就唔係問題na?
升lv地點
1~12  解哂島入面既任務先好出黎
13~20 裝備廢與強,都秒到章魚,章魚多個個地圖係隱圖,賊城向右2個地圖右上角燈柱入
21~35 惡魔水靈,裝備較強既20lv就秒到,我自己就差d,25lv先秒得哂,西門去101既車箱中間
21~30 沙漠毒蠍,惡水唔係成日都有場,次一檔既選擇就係蠍子,鍊金城出一個map就係
31~50 怪物擂台,無地方好過呢到,想要咩怪叫人召,到最尾仲有經驗比埋你tim,中間加1點吸血就係為左係呢到有近戰能力
51~55 是但去邊都好,解解任,打下訓練用稻草人
55~63 細音響,101d怪唔正常,d經比同血既多成倍 <-黎到呢到就好睇你命中,我自己都食25命藥先打得掂
63~70 大音響,同上(呢隻都食25命藥)
67~70 人偶羅絲,d怪多小小,但係難打d

3轉既野遲d再發
野太多,煩
而已升lv既野唔係講句地點就算
要教埋你點打,要影相,所以...
得閒再發,敬請期待
不過如果呢篇都冇乜人睇同回相信發個機會都幾微..

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
=羊= + 40 原創內容

查看全部評分

回復

比小弟的詳細得多了....囧
回復 支持 反對

有問題 (舉手)
精準唔滿 @_@ 3轉點3連射
回復 支持 反對

有問題 (舉手)
精準唔滿 @_@ 3轉點3連射
o0OYiuO0o 發表於 12-8-2009 08:48

滿ga wor- -
分左3次點
第一次3點,第2次2點,第三次15點- -
total 20點
回復 支持 反對

驅逐冇用?_?

組合技
3飛>隱

同就咁3飛damage差好遠

當然 手殘既話會比較難用
回復 支持 反對

驅逐冇用?_?

組合技
3飛>隱

同就咁3飛damage差好遠

當然 手殘既話會比較難用
美國萬通 發表於 12-8-2009 17:57

升lv 我自問真係難用小小
你淨行路3飛隱緊係冇問題-__-
但係要升得快就會狂用2段跳
2段跳會破隱
跳得黎既都去到怪既前面
再隱?哂時間..
你隻"神手"就另計na
回復 支持 反對

(舉手)
我認為我地鏢係食唔到王= =
我e家重家鏢118 lv(係味好勁呢,80-117主教代升- -,不過117-118手動)
認為血量太小
我想洗血,但係e家好似以經好高lv
我夠火力都食唔到王
好灰- -
我可以建議我的配點(3轉)
回復 支持 反對

新職好高血=    =
回復 支持 反對

(舉手)
我認為我地鏢係食唔到王= =
我e家重家鏢118 lv(係味好勁呢,80-117主教代升- -,不過117-118手動)
認為血量太小
我想洗血,但係e家好似以經好高lv
我夠火力都食唔到王
好灰- -
我可以建議我的配點(3轉) ...
ivanyoyo 發表於 13-8-2009 18:02

鏢要食王好多時候要屈距離同kb
你要講真係要血多既(龍王)
咁就真係要洗...
不過有d 真係洗極都唔夠(比卡超)
有d野無計,鏢享受完極速升lv同快感,係要付出番d,maple係一隻好平衡既game
新職好高血=    =
我係new手 發表於 13-8-2009 18:07

有血帽(揮手)
回復 支持 反對

我想問野--  我想知咩係21~30lv既借武任(唔係好記得,要30敏個隻)100%+7
點拎 個任叫咩名?? 係邊接..
回復 支持 反對