打印 上一主題 下一主題
收起左側

KY-蝶戀

1 take 過 ~^~^~

如聽不到,請到http://files1.mailboxdrive.com/mp3s-new/f/fullmoonfans1992@yahoo.com.hk/942053.mp3

蝶戀
歌詞:
想要對你說 不要離開我 風風雨雨都一起走過 孤單的時候 誰來陪伴我
還記得你許下的承諾 天上多少雲飄過 地上多少故事成傳說
天廣闊 地廣闊
天地癡心誰能明白我 風中多少花飄落 雨中多少往事成蹉跎
風婆娑 雨滂沱
風雨中你卻離開我
想要對你說 不要離開我
風風雨雨都一起走過 孤單的時候
誰來陪伴我 還記得你許下的承諾 天上多上雲飄過
地上多少故事成傳說
天廣闊 地廣闊 天地癡心誰能明白我 風中多少花飄落
雨中多少往事成蹉跎
風婆娑 雨滂沱 風雨中你卻離開我 風婆娑 雨滂沱
風雨中你卻離開我

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
leaoardo + 25

查看全部評分

回復

聲音好聽
mix幾好  音樂與人聲vol差不多
咬字很清...
唯一不好是呼吸聲可以細dd
整體好好聽
支持你
回復 支持 反對

唱得好好是也=]
字清,聲清,最重要係連backround music 都係清的=]
正如版主所講的,,mix 得好好
唯一要挑剔既係,,,第二個"天廣闊 地廣闊",,個地字有少少唱錯音階bo=[
同埋,,呼吸聲真係幾大下= =",,,,但係其實無咩話特別要你細聲大聲
其實,,,連台灣既一位天后張惠妹,,有時佢呼吸都大聲左,,,但係其實,,你既大聲,係適當既
而且,,吾可以吸氣戈時有聲出,,咁樣,,你點大聲,都係無可挑剔的=]
比多個例子你=],,,,,第三屆超級星光大道冠軍---徐佳瑩
佢有時唱歌,呼吸都係好大聲,,但係佢技巧性強,,感情豐富,而且佢既呼吸聲係0走音,0音階
0音階我指既係,,佢既呼吸聲吾會"ha,,,,,,,,,,,,,,,,bo"咁樣,
參考一下吧=],,,and 徐佳瑩既歌好聽是也,,我覺得你可以試下=]
1. 失落沙洲
2. VIP
3. 出口
呢3首你聽下吧=]
賣多個廣告,,本人改了失落沙洲的歌詞(原創),,,下次post 上泥la=]

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
leaoardo + 15 祥細cm

查看全部評分

回復 支持 反對

2# leaoardo

謝謝~我會盡量改進!!
回復 支持 反對

3# kuankailok

多謝你的意見&建議~^~^~
回復 支持 反對