打印 上一主題 下一主題
收起左側

發現喪屍場新料=](只限近似TIG,HKA等喪屍場]

問題的確存在
random_num(0, 1) 只能過濾部分玩家...
但fnRandomAlive的確存在問題

我倆也應正視此問題...
chantikki 發表於 1-11-2009 22:19

AMXX係認id唔認人wo (userid #1-#32)

但係樓主就話關名子事...好明顯佢係咩都唔識亂咁估

另外唔明咩叫random_num既人請先學下 數學科既 Probability
回復 支持 反對

AMXX係認id唔認人wo (userid #1-#32)

但係樓主就話關名子事...好明顯佢係咩都唔識亂咁估

另外唔明咩叫random_num既人請先學下 數學科既 Probability
yathsing 發表於 1-11-2009 22:45

但係個FnRandomAlive的確係出問題
並非樓上所說的"黑仔"
回復 支持 反對

但係個FnRandomAlive的確係出問題
並非樓上所說的"黑仔"
chantikki 發表於 1-11-2009 23:04

可惜tig server的出王機率不是使用 fnGetRandomAlive(n),
所以跟本唔會有任何樓主所謂的bug
回復 支持 反對

可惜tig server的出王機率不是使用 fnGetRandomAlive(n),
所以跟本唔會有任何樓主所謂的bug
yathsing 發表於 3-11-2009 22:28

他是說 開局的一群喪屍出現的語法 , 我相信你也與我一樣, 是把Mult Zombie Mode 移植成 Normal Mode, 所以我與你的服存在此問題
回復 支持 反對