打印 上一主題 下一主題
收起左側

(二期已出)天降萌物 追求紳士之道!(漫畫+動畫)

投了票...
螺絲一定要投
回復 支持 反對

第一階段對戰結果[[onion_72]]

第六組:
伊卡洛斯 票數:1323
優子 票數:885
翡翠星 票數1100

第八組:
寧芙 票數:1355
千葉桐野 票數:555
諫山黃泉 票數:1012

2個都獲得高票數[[onion_01]]

回復 支持 反對

我發現伊卡洛斯有缺點,就係佢根本上唔到太空,因為佢只可用翅膀飛,無火箭上係永遠上唔到太空架
仲有要KO伊卡洛斯既話可以用核子電磁脈衝彈完全KO佢所有電子零件,到時佢想修復都修復唔到啦![[onion_57]]
回復 支持 反對

53# manya
個結果點睇架..
回復 支持 反對

我發現伊卡洛斯有缺點,就係佢根本上唔到太空,因為佢只可用翅膀飛,無火箭上係永遠上唔到太空架
仲有要KO伊卡洛斯既話可以用核子電磁脈衝彈完全KO佢所有電子零件,到時佢想修復都修復唔到啦![[onion_57]] ...
chan011086 發表於 2-2-2010 17:21

有邊幾個天使可以上太空呢咁....
回復 支持 反對

53# manya
個結果點睇架..
LSM 發表於 2-2-2010 22:23

一入個網就有...不過2月2日11點後第2次投票開始...e家好似冇左[[onion_26]]
回復 支持 反對

仲有要KO伊卡洛斯既話可以用核子電磁脈衝彈完全KO佢所有電子零件,到時佢想修復都修復唔到啦![[onion_57]] ...
chan011086 發表於 2-2-2010 17:21

無需認真= =否則最簡單既就係核彈/氫彈.....等等,一次過破壞全部零件就冇得修復(要修復只能有部分破壞嘛)

上次看的時候,1xxx票...上面可是有3xxx票的對手

先殺掉基拉....呃,智樹會不會比較快?
回復 支持 反對

無需認真= =否則最簡單既就係核彈/氫彈.....等等,一次過破壞全部零件就冇得修復(要修復只能有部分破壞嘛)

上次看的時候,1xxx票...上面可是有3xxx票的對手

先殺掉基拉....呃,智樹會不會比較快? ...
鐵炮兵 發表於 3-2-2010 20:27

反正是同一人~(茶
回復 支持 反對

唉.....[[onion_25]]
睇完35話後....又多1個死左係智樹手上[[onion_13]]

話說....大家想唔想出第4個天使?[[onion_40]]
回復 支持 反對

58# 鐵炮兵

核彈/氫彈的話她可以擋掉,但核子電磁脈衝彈是無形的防不聲防,而且它除了柴電機外,可使任何發動機永久不能運作,有專家甚至認為21世紀比核彈更可怕的就是核子電磁脈衝彈[[onion_53]]

還有,一般核潛已可以下潛便呆在海中達6個月比伊卡洛斯的720小時強
現在已有無人潛艇潛達3500公尺深比伊卡洛斯還硬
伊卡洛斯最高時速24馬赫未達第一宇宙速度7.9km/s所以她不能上太空
so伊卡洛斯不是最強的兵器
回復 支持 反對