查看: 7576|回復: 45
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新歌新歌十首新歌新歌..求評語▌(之前死link,已更新)

好耐都無post歌lu...比d評語小弟去進步 thz q!
小弟唔識唱歌
有咩唱得唔好 唔好介意
萬分感激!

1首快歌
2首合唱歌
7首慢歌

VOLAR ~~
大家一齊起身跳舞吧!!

http://music.geocities.jp/choisingyuu/Volar.mp3
另存目標
開場白+rap  都落左d心機
咬字很差呢仍然
成首歌盡量用耳筒聽=]thz
仲唔快d起身一齊跳勁舞!?

作曲:雷頌德/側田
填詞:林夕
編曲:雷頌德

Gal 在橫行無忌舞池內
令全場圍住也應該 巴不得挨埋身示愛
gal 讓靈魂搖蕩太精彩
共連場旋律化不開 為何而來令我期待

*要接近 最愛陌路人
 要接近 也怕太親近
 寂寞人 每晚跳過過癮
 便獨自遠飛 就似風箏*

#Hey Mr DJ 要播爆這天地
 欣賞她肢體 將水銀都瀉地
 Hey Mr
DJ 要靠你有品味
 想跟她高飛 跟音樂賭我運氣#

Gal 在徘徊巡視你存在
但行離行近再分開 彷彿身影全都是愛
Gal 沒攜來同伴太悲哀
令途人呆望太不該 願全場唯獨我期待

REPEAT*#

Hey Mr DJ 到了這個境地
假使她消失 怎保存這勝地
Hey Mr DJ 看透我意思未
請揀些戀歌 使她無可退避

REPEAT#

◆明天以後◇(Dolly+Leaoardo)

好多謝Dolly同我合唱
其實我覺得今次是最夾的一次
比小小意見各位
小弟有咩唱得唔好唔好介意

http://music.geocities.jp/choisingyuu/mellow2.mp3
另存目標
原唱:
林峰
泳兒

作曲:伍仲衡/馮穎琪
填詞:伍仲衡/馮穎琪
改編詞:林若寧

D:曾流行情歌雖則都繼續播
可惜今天無緣一起高歌一趟
唱沒結果再合唱亦沒結果

L:明明從前是我傻
求求你姑息我
填詞人替我寫出的痛楚
期望你開口唱吧
合唱歌那可得我

D:當初你拋開我
L:我獨唱一次認錯
D:你為何麻木地高歌(峰:唱下去不理為何)
合:消失的激情還要熱播
誰人仍然是你記住的一個
D:失去的戀愛難以勉強
L:開一句聲聽著情歌總呵滿足一秒遐想
L:日後留戀你的聲線
D:恐怕未放下
D:明日更不堪設想(峰:而我不堪設想)
合:一千句親愛的恐怕時間到了無緣又遇上
L:我亦無辦法得到見諒
D:忘掉我聲音以後別惆悵(峰:沉默一刻我在惆悵)
合:始終無法合唱

L:祈求回頭亦太難如何唱多一晚
無人饒恕我比悲歌更慘
D:其實你分手以後這一天已心淡
L:當初你拋開我我獨唱一次認錯
D:你為何麻木地高歌
合:消失的激情還要熱播
誰人仍然是你記住的一個

D:你要試著放低我
L:我怕我以後還是唱沒結果(泳:已是結果)
合:以後得一個

"你生"~~~~i love baby!!

I LOVE BABY!
我想做爸爸!
I LOVE
BABY!

我想做爸爸!
XD

http://music.geocities.jp/choisingyuu/mellow5.mp3
另存目標下載
http://www.zshare.net/audio/61057345eee9bcd6

原唱:
LEO
ku

等生命誕生 倒數之中等你興奮也擔心
你睜開眼 哪日才能認到你親人 要多久才能受訓
等生命誕生 要怎撫摸先會摸透你的心
我的寶貝 隨時讓你伏我肩上 手腳舞動靈敏

*何時才會唱歌 何時才懂知錯
 容貌像父母親邊個多 亦像鮮花一朵
 何時陪我踢波 何時才追到我
 假使痛哭你肚子餓 就怪我內助
 我沒求甚麼 想每日 教你快樂渡過*

小生命誕生 我擔保你不給這世界冷親
我的寶貝 未來無論成為甚麼人 我都等你 來熱吻 
新生活揭開 期望你會覺得世界夠可愛
願你未來 無人令你受到傷害 得到萬人憐愛
何時才會唱歌 何時才懂知錯
我沒求甚麼 想每日 聽得到你找我
說吧 你懂稱呼我嗎 可知永遠是一家人別要怕
你肯親我嗎 看吧 你肯親親我嗎 
可知道我人生觀隨著變化 全為這個家

*何時才會唱歌 何時才懂知錯
 假使痛哭你肚子餓 就怪我內助
 我沒求甚麼 想每日 教你快樂渡過*

oh
baby won't u luv ur daddy
baby won't u lur ur daddy

我有今日
我有今日....是因為你
我有今日....是你以前給我的歡樂
我有今日....是你以前對我的說話令我改變......

遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

失眠都要睡...
夜晚聽比較岩feel

無言無語
她知道我在等她嗎?
她感覺到我的存在嗎?.....

愛愛愛

首歌係送比台灣的一個網友
也是她要求我錄
而我又好小唱國語歌
所以我d國語超超級差
不要期望大[/colour]

追 SoSad
想唱這隻歌很久了,歌詞上都講中了我
這首歌也是過去8月的歌唱比賽會唱的歌曲
比小小意見

當中失落的感覺  有誰感覺到

走音

他都不愛我(Ive+Leaoardo)
thz Ive eff mixing
希望下次可以繼續合唱
回復

聽左volar,,,,個人認為都係1個小問題-~-,,咬字,實番少少好d,,may be,我用la 巴,,,所以無咁清,,,
跟住就係"也怕太親近",,,建議用番好"實淨"既聲音去唱呢句好d,,因呢句聽落有少少弱左
跟住應該無問題@@,,,and,,,側田low 左少少落個background,,好似和音咁,,,好聽=],,,變左好似聽緊佢唱咁(i mean 你唱得有佢戈個腔調)

歌唱比賽咁威!!!,,,and also,,,方大同吾好咁輕易就唱= =,,,佢唱過既歌盡量吾好唱,,
會比人 揮落去的- -,,,佢把聲係太過有靈魂- -,,勁人都未必唱到

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
leaoardo + 10 祥細評語

查看全部評分

回復 支持 反對

忘了加多句,,,,如果國語練得好,,,試下向高難度挑戰下,,
張惠妹---黑吃黑
            開門見山
呢2首歌都係rock 歌- -,而且,詞既量吾少,and 節奏係極快,,想rap 得好的話,,,建議一下你去跟住唱,,,(註:聲音個range 壓實佢去唱)
回復 支持 反對

支持支持聽下先
整體都好穩
我帶耳筒聽...好舒服=]
不過有時d字唔準.搞到好舒服當中有d怪-"
回復 支持 反對

明天以後..好好聽!!
回復 支持 反對

好想聽下追,聽下先  唔好怪我咁直接- -我覺得你把聲其實唔係咁岩唱呢類型既歌,完全感受唔到個種情緒,同埋技巧都唔算太好,追呢首歌最好把聲低沉同埋憂愁中帶d期望既情緒,老實講真係唔好聽= =
第一首歌幾岩你唱,但係有少少音係甩甩地,而且好冇節奏感,同埋把聲好緊,該快該激情既地方你都冇,不過假音算係咁,其實我覺得你試下rap歌會幾好,因為你rap個部份比較好
個首走音唱得係我聽呢3首之中係最好,但係始終都好似有d地方冇乜感情,有時覺得你好似讀緊歌詞,同埋你唱到有種好hea既感覺。加油

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
leaoardo + 10 祥細評語=]

查看全部評分

回復 支持 反對

聽左volar,,,,個人認為都係1個小問題-~-,,咬字,實番少少好d,,may be,我用la 巴,,,所以無咁清,,,
跟住就係"也怕太親近",,,建議用番好"實淨"既聲音去唱呢句好d,,因呢句聽落有少少弱左
跟住應該無問題@@,,,and,,,側田lo ...
kuankailok 發表於 1-11-2009 00:23

好似較為主覲及先入為主 ...
回復 支持 反對

聽左幾首, 發覺你d懶音真係好懶 ........
回復 支持 反對

永久支持版主                         k之仔 講野咁直接 冇句讚下人既 @@
回復 支持 反對

永久支持版主                         k之仔 講野咁直接 冇句讚下人既 @@
出位價收賣 發表於 2-11-2009 23:38

中肯係美德 [[onion_48]]
回復 支持 反對