打印 上一主題 下一主題
收起左側

有人 唱出了這首歌

有人 - 麥浚龍
曲︰伍樂城
詞︰黃偉文

不要哭 並無做錯事 動情沒有不對
     要是錯 錯在難共你 天生一對
     給我的 轉送下個吧 不要浪費你眼淚
     老實說 為了怎麼婉拒 我都連夜也沒有睡

難得 有人待我這麼好 如此照料周到
     何事我又要讓人 最苦惱
     明明知 有人待我這麼好
     如沒有信心接受到
     難道詐不知道比較好
     或者可以好友般 跳陣舞

怎去講 極殘酷說話 並無字眼恰當
     閉著眼 我亦明白暗戀的苦況
     知你好 當我陣腳亂 一向能有你護航
     要是我 亦有心感激你
     最好能讓你沒寄望

何事我又要讓人 最苦惱
     明明知 有人待我這麼好
     如沒有信心接受到
     難道詐不知道比較好
     或者可以好友般 跳陣舞

何事我又要讓人 最苦惱
     明明知 有人待我這麼好
     如沒有信心接受到
     難道詐不知道比較好
     或者可以好友般 跳陣舞

其實我真的似他嗎  ?  . ?

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
leaoardo + 20

查看全部評分

回復

唱d容易唱既歌咪幾好 , 一開始聽覺得你有番d感情, 不過一到chorus, 你d讀字又出番晒黎 , 同埋last 果段 (明明知 有人待我這麼[好]) 個好字好似讀英文咁既 ...
回復 支持 反對

我不再冷血 開始有返D感情
回復 支持 反對

讀到好似Ho咁
其實我想 "好"字再推個音上dd 用左d氣 變左Ho XD
回復 支持 反對

其實我覺得唱得唔錯
但你個咪聲好濛 定 你鼻音比較重...
整體係差個感情....i feel
尾段"有人待我"音準可以注意下
anyway sup!
回復 支持 反對

係個咪既問題... 我唱完依首之後買左個新咪啦 .v.
回復 支持 反對