打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 橘子代理赤壁做得幾好的一點

首先聲明,我並唔係橘子的打手

我覺得橘子代理赤壁有一個地方做得幾好
就係赤壁不斷有更新
而家HK赤壁的更新進度應該同大陸差唔多
(大陸呢幾個月的更新都係以聖誕、新年、赤壁2周年活動為主)
而且當有大改版時,橘子都有為赤壁賣廣告,證明橘子冇放棄赤壁、冇視赤壁做「短線game」
(如上年9月1周年、今年1月出鉞鐧時,橘子都有在game書為赤壁賣廣告)
可見赤壁係一款值得長玩的game

本身赤壁可玩性唔錯(我覺得赤壁最成功係自由轉職系統,pk系統幾好,畫面簡潔,操作不複雜)
再加上不斷有更新,令大家玩赤壁唔會覺得悶,足以留住一定數量的玩家
亦有唔少曾經唔玩的人最終選擇回流赤壁

我好少玩其他online game,以下呢句未必準確
但我睇好多同赤壁同期,或者比赤壁遲出的online game的官網,似乎唔係好多game好似赤壁咁,更新得咁頻密。有d game甚至可能已經冇更新,官網完全冇新消息
就連天龍xx,我睇nakuz都好多人嘈更新得慢

我覺得赤壁係呢一、兩年最耐玩的online game之一
希望橘子繼續擺多d心機在赤壁上,唔好犯咁多大錯,以吸引更多人玩/回流
回復

大陸版係更新太多野,用幾個星期測試,搞店會更新港版,不過唔係一次過跟大陸版更新(除左活動,開新武器等等)

比喻大陸版開3個新戰場咁,橘子就剩開1個新戰場咁

目的:一,似你咁講做得幾好 ,二,準時開SER,減少聽嘈嘈嘈的聲音

不過更新得太快,可能一樣流失,理由,無咁多時間去追番新野

我玩美版某GAME,呃錢同橘子差唔多,更新速度又係差唔多,不過都係愈多人玩,係關乎代理商問題

點樣問題自已慢慢諗
回復 支持 反對

首先聲明,我並唔係橘子的打手

我覺得橘子代理赤壁有一個地方做得幾好
就係赤壁不斷有更新
而家HK赤壁的更 ...
Quentin~ 發表於 22-3-2010 13:51

我都係認為赤壁係一個幾好既game, 希望可以再做多d宣傳啦!
回復 支持 反對

最大問題...係因為橘子...好多人都知好屈錢-.-
回復 支持 反對

最大問題...係因為橘子...好多人都知好屈錢-.-
傻爪小優~ 發表於 24/3/2010 01:03

代理商做得好,服務佳,點屈錢都大把人繼續玩(玩緊美版某GAME就係)
回復 支持 反對

純粹發表自己意見。
我覺得赤壁更新得太快!完美既設計畫面係好令,刷副本都要用好多時間。
但每一次出新副本都好多野要刷,認真說!你的稱號刷齊了嗎? 
這個稱號還沒刷好,下個副本又出了。叫人什樣去刷呢。。。。。

GM既管理係我咁耐第一次見,同玩家玩得好埋,成日向頻同玩家吹水!
哩點我都5知係好定5好了!
GM不差,但技術人員好差,每次更新出新野都不試清楚就出了,BUG一浪接一浪~叫人什安心玩呢?

GM前期活動好正,一齊殺GM,一齊殺尸王,一齊執斗,兵種PK戰等等,情人節頻道。。真係好正正
不過愈黎愈小了!

赤壁是大陸3年前出的遊戲,但在香港只是一年多!但就已經追到更新了。
回復 支持 反對

真係鍾意隻game的話,更新得多(多新野玩)好過少更新吧~
回復 支持 反對

我覺得橘子呢個代理唔惦
第一 GM無能(大家都知嫁啦)
第二 大陸出d新野 橘子無加到
第三 (最重要)不明原因可以一年內將物價升到4倍以上 (可能唔止)

P.S但係隻game本身好好玩
回復 支持 反對

關於行政上既野, 我覺得間間代理都係差唔多咁"好"

gm方面, 講真, 我覺得呢隻game既gm好好, 我曾經玩過某幾隻game, gm無能不特止, 仲當正佢地既米飯班主---玩家係低等動物, 唔鍾意就鎖人acc幾日/禁言

呢度真係唔會咁, 而且我覺得, 大家唔好當gm係技術人員, 某程度上我覺得佢地只係pr, 其實有好多事佢地都拯制唔到, 次次有bug就一定係度問候gm屋企人-.- 我真係覺得好好笑~

lastly, 我覺得赤壁既成功唔係因為橙, 而係因為赤壁本身呢隻game既質素, 我諗好多人都有呢個諗法, 有好多放棄左呢隻game既老手,其實都會想玩番呢隻game, 只係佢地追唔番先give up
我期待緊另一隻完美出既game, 九陰真經~
回復 支持 反對

關於行政上既野, 我覺得間間代理都係差唔多咁"好"

gm方面, 講真, 我覺得呢隻game既gm好好, 我曾經玩過某幾 ...
傻敏敏 發表於 25-3-2010 22:03

完美整既畫質的確係好令! 不過美中硬係有D不足...
好似D樓梯咁=-=變哂平面! 同好多卡位..不過真係好令!! 只係影下相都一日!!
可能完美對GAME既態度問題啦...一開始玩9成9既NPC都係5同樣
但玩後左...好似赤壁咁3年幾...D怪COPY COPY了..新樣既怪都變得愈黎愈小

橙既GM係5差同玩家傾計..玩...但技術人員真係差到.....
期待 OMG既遊戲ING
回復 支持 反對