打印 上一主題 下一主題
收起左側

追---有了妳即使平凡卻最重要(:

這一生 也在進取 這分鐘 卻掛念誰
我會說 是唯獨你不可失去
好風光 似幻似虛 誰明人生樂趣
我會說 為情為愛 仍然是對

誰比你重要
成功了敗了 也完全無重要
誰比你重要 狂風與暴雨都因你燃燒

一追再追 只想追趕生命裡一分一秒
原來多麼可笑 你是真正目標
一追再追 追蹤一些生活最基本需要
原來早不缺少 ha...
有了你 即使平凡卻最重要

好光陰 縱沒太多 一分鐘 那又如何
會與你 共同渡過 都不枉過
瘋戀多 錯誤更多 如能重新做過
我會說 願能為你 提前做錯

誰比你重要
成功了敗了 也完全無重要
誰比你重要 狂風與暴雨都因你燃燒

原來早不缺少 ha...
有了你 即使平凡卻最重要

原來早不缺少 Oh...只得你
會叫我彷彿人群裡最重要
有了你 即使沉睡了 也在笑

---------------------------------------------------------------------------------------

張國榮真係好正
心地又好唱歌又好聽又靚仔xd
好可惜佢咁早死..

哈哈今次我獻醜喇

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
leaoardo + 20

查看全部評分

回復

呢幾日我都聽番呢首歌   臨訓上黎望望 , 見到有人唱 [追]  ,一噤入黎 , 而 ,係女聲,聽下先 !!    聽後感 ~~嘩, 一把悅耳既聲音,聽左半首,發覺你唱腔幾似 Stephy @@ ,. 到首歌啦 ~~ 音準ok啦,整體都幾好 , 幾好聽,音樂大番少少會好d, 但係last 果度點解會咁奇怪 , 個背景音樂會自動降番key既 ....美中不足....
回復 支持 反對

我呢幾日都有係咁聽呀!!
我下次會較返校(:
係呀首歌唔知點解會口咁我唱果時都嚇窒左;
但聽返原音又冇事,,可能過一排得閒D會再錄
回復 支持 反對

-.-v都係個mmo唔好啦.....sup u
回復 支持 反對

都係妳首mmo唔好啦!!!!!!!!
回復 支持 反對

-.-係係係囉.......
回復 支持 反對

你既聲音,令我諗起涼宮春日裡面既虛子唱既風格....

有幾個地方要彈下,第一段唱得太沉(變哂做虛子)

跟住既ok,不過唱到有兩個層次

「一追再追」呢句唱到好京劇

跟住就變哂做虛子,如果唔知邊個虛子,可以去「http://www.youtube.com/watch?v=zGLpQfdTkGM&feature=related

你聽完就會再聽下你唱,你就會有幾個地方好似虛子.....
回復 支持 反對