查看: 3330|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 終於..5年黎第二隻三轉刀賊(內附1-70練攻地點,技能配點)

jms 十字伺服器 70神偷 冰之酷
係我第一隻3轉既職業  玩左4年到啦
老人們應該記得我同我阿哥>豚
就係2010/4/10
我既第二隻刀賊
tms 電擊象 70神偷 翼x矣
終於成功咁三轉啦!
而家目標:120暗影神偷!
(其實呢個post主要係想睇下釣唔釣到老人上黎~)
-------------------------------------------------------------
呢70lv其實我都練左2-3個月
1-10:楓之島(而家新手任務可以直接幫你升到10lv 完全無難度! 回想我隻冰之酷 真係痛苦..)

10-20:做晒新手盜賊既所有修練先 跟住去新葉城做"新葉城測驗"任務 拎到既經可以拎你升到12
之後去小心掉落打章魚啦 我用雙修賊 卡點升lv無難度!(p.s.19lv可以去新加坡做影婚紗相個任 2萬$可換2萬經!)

20-30:呢段時間我主要都係做超綠pq,沙漠pq同打惡水,,

30-50:終於2轉啦,,轉完更係要去打30-50既皇道->擂台架啦!

51-70:睇到呢到 有人應該會想問"下?51-70可以係同一個地方升?"
無錯 呢個地方就係->少林寺 藏經閣7樓 打武林妖僧既pq
一開始打個時 一場最少有5m經(殺死妖僧3m5+組隊經驗1m5)
之後火力高d 一場會有7-8m經以上!

既然咁好升 點解我要3個幾月?
因為我51-57既時段未出妖僧..."
------------------------------------------------------------------------
技能點(雙修):
一轉                                    二轉
幻化術20                              精準之刀20(19)
鷹眼8                                   恢復術20
詛咒術3                                快速之刀20
隱身術20                              速度激發20
雙飛斬20                              妙手術1(2)
                                          迴旋斬30
-------------------------------------------------------------------------
最後打個廣告
電擊象公會 菇菇屋收1-95lv玩家
有意可以上線搵 大布甸mx/翼x矣

全文完 多謝收睇~                                                             by玩左5年楓之谷既玩家
                                                                                       冰之酷

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
=羊= + 8

查看全部評分

回復

小林就係好好升........
一日打1粒中升到2lv (51->53)
我打到拿到4w經
因為命中太低
火力完全沒問題
成身半膠敏裝
65敏158命全力
都味打得幾中隻boss
回復 支持 反對

我打到拿到4w經
因為命中太低
火力完全沒問題
成身半 ...
ivanyoyo 發表於 12-4-2010 22:37

得158我唔覺你沖過命裝- -
上完頭+埋把武都有150上下
回復 支持 反對

JMS 5xlv冰雷 ..

好似玩左一個暑假 ..
回復 支持 反對

得158我唔覺你沖過命裝- -
上完頭+埋把武都有150上下
遊俠翔 發表於 13-4-2010 17:37

冇用楓裝,差成3X命中了
我條90攻光邊同把楓劍攻差太遠.....唔想換
我應該用敏裝= =
1敏0.8命的痛苦.....誰了解得到......
除左要合對有見地D既鞋之外(E家7敏全職鞋)
同埋買返對貓頭
我都搵唔到有咩換:
炎頭 15敏20命(普通過普通)
27男浴
10攻手(唔通真係要同FD收隻敏手@@?)
7全職敏鞋
9敏耳機
2敏介2敏介4敏介2力介(洗介AC不是這AC,只可以用呢D....)
10LV楓心(冇敏沖把....)
3攻4幸披(呢件可以換下敏)
PS:出售(換)4件攻披: 2攻2敏6幸披 2攻4幸披 2攻6幸披 3攻4幸披 可換同值攻披
回復 支持 反對

我打到拿到4w經
因為命中太低
火力完全沒問題
成身半 ...
ivanyoyo 發表於 12-4-2010 22:37

我52lv 160命都打得中WOw
2啦鐘升可以51>56啦=.=
不過我第1隻3轉升左6小時=.=個時道場x10 exp xD

x4 ._.

x2最多得咁ja=.=
回復 支持 反對

我52lv 160命都打得中WOw
2啦鐘升可以51>56啦=.=
不過我第1隻3轉升左6小時=.=個時道場x10 ex ...
kkct 發表於 13-4-2010 20:12

你幾時升架@@
我有人狂卡場拉又搶場丫
又要成日俾人一野5千沖埋黎
又冇用雙經OR 4經
我星期日升平時唔得(過完假)
回復 支持 反對

你幾時升架@@
我有人狂卡場拉又搶場丫
又要成日俾人一野5千沖埋黎
又冇用雙經OR 4經
我星期日升平時唔得( ...
ivanyoyo 發表於 13-4-2010 20:18

真慘= =我個時去好小人知有E個PQ
   冇咩人搶場JA WOW不過黑色XX公會D人吾夠人就要你,扮哂FD咁,有公會人要玩.就KICK你,理都吾理下你TIM= =
回復 支持 反對

JMS 5xlv冰雷 ..

好似玩左一個暑假 ..
我係new手 發表於 13-4-2010 18:59

係?!你個陣時咩名 睇下我有無印象
(其實除左同我阿哥比較熟個d 其實應該唔識我~)
回復 支持 反對

唔記得叫咩名啦 .. 太耐 ..
回復 支持 反對