查看: 2484|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新] 說了再見 --->周jay倫

今次d聲夠強喇掛=]
不過你地唔好笑我d普通話核凸啊...我都係第一次用普通話唱歌~_~
留個cm啦:>

說了再見

天亮了 雨下了 你走了
                              清楚了 我愛的 遺失了
                              落葉飄在湖面上睡著了

想要放 放不掉 淚在飄
                              你看看 你看看 看不到
                              我假裝過去不重要 卻發現自己辦不到

說了再見 才發現再也見不到
                              我不能就這樣失去你的微笑
                              口紅待在桌腳 而你我找不到
                              若角色對調你說好不好

能不能就這樣忍著痛淚不掉
                              說好陪我到老 永恆往哪裡找
                              再次擁抱一分一秒都好

天亮了 雨下了 你走了
                              清楚了 我愛的 遺失了
                              落葉飄在湖面上睡著了

想要放 放不掉 淚在飄
                              你看看 你看看 看不到
                              我假裝過去不重要 卻發現自己辦不到

我不能就這樣失去你的微笑
                              口紅待在桌腳 而你我找不到
                              若角色對調你說好不好

你的笑 你的好 腦海裡 一直在繞
                              我的手 忘不了 你手的溫度
                              心碎了一地 撿不回從前的心跳 傷心過去我無力逃跑

說再見 才發現再也見不到
                              能不能就這樣忍著痛淚不掉
                              說好陪我到老 永恆往哪裡找
                              再次擁抱一分一秒都好

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
leaoardo + 20

查看全部評分

回復

雖然唔有D音讀唔正,但都好好聽
回復 支持 反對

今次比之前係有氣有力左
第一段唱得ok=]
第2段開始有d音唔準
"見不到"個"見"可以唔洗緊強調

"你的笑 你的好 腦海裡 一直在繞
心碎了一地 撿不回從前的心跳 傷心過去我無力逃跑"
^入錯左
e段之後d音樂怪左既~_~"?
整體比之前好
support
回復 支持 反對

心碎了一地 撿不回從前的心跳 傷心過去我無力逃跑

這段很難唱的說 - -
回復 支持 反對

今次比之前係有氣有力左
第一段唱得ok=]
第2段開始有d音唔準
"見不到"個"見"可以唔洗緊強調

"你的笑 你的 ...
leaoardo 發表於 6-6-2010 13:33

thx cm
最後果段天生係咁架喎...我無攪佢
之前果段我都覺怪怪地...掌握唔倒個位

心碎了一地 撿不回從前的心跳 傷心過去 ...
翼風星痕 發表於 7-6-2010 13:08

係ar,d字又難讀,d音樂又怪
thx cm
回復 支持 反對

嗯,我都覺ㄚ.
要好有感情先感染到
回復 支持 反對

整體黎講都算普普通通;;
因為JAY D歌係難唱..
同埋咬字唔係太準確..可以改善
回復 支持 反對

你唱到中間倒開始冇氣唱落去咁