查看: 5282|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 妙手刀賊用後感 x 少少升等心得 x 技點配法 [7月8日更新]

依隻刀賊係突然間心血來潮先開 ._."
裝備無咩點準備, 所以玩住全幸
點法方面偏向玩樂/測技用 ..

開角日期: 6月29日

-----------盜賊篇-----------
一轉既時候就唔多講嚕 ..  大家升法都差唔多
不過強烈建議大家1轉唔好玩刀 -o- 除非真係有好好耐性

技點如下

值得一提既係 .. 大家可以約埋五知己入去超綠打怪
d經都幾正下 (120exp 一隻)

-新手必解任- 主線任 主要係拎6幸頭

其後你可以試下打埋8洞手, 鞋
任務比既exp都唔錯

因為6月30日出龍使 ~o~ 休息一天
-----------盜賊篇完-----------

-----------俠盜篇-----------
7月1~2日 菇任 + 擂台

因為刀賊既妙手術改強左, (at max lvl 130%, attack 4 enemies)
攻速亦遠遠快過六連

攻擊範圍亦算唔錯

我就點左妙手術黎玩先 .. 不過妙手術要5點速度激發前置技 ..

但用住雙飛又唔係好夠位打擂台3,4場 .. 劈空又唔係好夠力
2轉前期入擂台打係好蝕底 .. 除非你搵隊友召泥人領導叫人打你自己吸經 .. (但係都幾慢下)

所以2轉前期建議大家, 先搵埋你d三五知己, 解菇菇王國任務 (30~38lv)
順便解埋佢個章, 全能力+2, hp mp各加100, 對賊黎講好好用

去到35lvl, 主修妙手既話, 就會點到11lvl既妙手, 可打3隻
個人經驗黎講 .. 命中唔算係問題, 攻擊力先係大問題
小弟裝算普通, 要食10分鐘+20攻擊下, 單挑木馬加速只能勉強過500cp,

如果只係一個普普通通白手興家既新手, 都係搵個好partner一齊打好d
同皇騎職, 狂狼相比, 的確差好遠,
但同其他冒險家職, 龍使, 已經算係比較好
p.s 小弟打左6粒鐘擂台,用妙手術偷左120↑粒金 -_-"

小小tips: 妙手術先點到21lvl, 再點精準19lvl, 攻擊會更穩
其後可視乎你係打怪升(先滿妙手), 定打妖僧升級而決定點咩技(妙手21, 迴旋六連先滿)

----以下是妙手術用後感----
由於小弟得到公會及聯盟的幫助
7月4日52等就開始打cd開始升 ..

感覺上 .. 比剩係用六連升好好多, 打落順過六連
加上妙手係暈技, 可以慳番唔小水錢

無記錯既話 .. 52lvl打cd升 .. 一個鐘大約用300支1800血水
但係唔好暴走一次過打曬大cd等成堆細cd埋黎先打, 咁樣好晒水

如果無公會/朋友幫助既話 .. 可以咁練
1. 先滿迴旋打妖僧 (不過而家太多龍使, 打一場要排好耐)
2. 洗擂台2 (暫時有bug無法進場)
3. 先滿妙手術到幽靈小徑3打 (人夠少, 易有場)

如果有朋友/公會/有錢既情況下可以去打六手

二轉技點如下

7月6日82等達成

-------俠盜篇完-------

-------神偷篇-------

7月7日維護後82等先去轉職 Orz ..

因為點左金盾同錢炸13去炸骨龍升 (點解13 ..? 事關升到82留左37技點唔識分配= =)
所以到89等先點到21lvl分身術試玩 (暫打到4隻, 最多6隻)

分身術 .. 改左之後攻擊的確唔錯
用黎拖怪/打怪密既地方, 效果幾好
但始終, 招分身術攻擊唔算突出 ..
自身89等打騎士熊 .. 拖完一堆怪打好耐都未殺曬-.-"
睇黎要配合勇者掠奪術+錢炸先會有好好既清群怪效果

範圍方面, 注重前後

向前最遠

前後範圍

用慣左妙手術(只向前方遠距打)既人 .. 用分身術(自身周圍)打, 可能會有少少唔慣
加上, 攻速比妙手術慢dd ..
3轉前期感覺上會仲慢過用妙手升 ..
唯有忍到佢滿級打6隻先有出頭之日 ..

所以 .. 2轉點唔點妙手術 ... 你話喇 ^.^"

*同場附加落葉斬更新後攻擊距離*

妙手同落葉斬攻距比較

落葉閃到既位同妙手個影既位差唔多

-------神偷篇未完-------

評分

參與人數 1樂點 +31 收起 理由
=羊= + 31

查看全部評分

回復

我玩刺客架...刺客可唔可以跟刀賊咁...52LV之後去打CD..?

我而家打緊妖憎...打4個鐘先升1 LV= =

我全程要貼住隻野...唔敢去攻擊佢...一場得4%經,好少,而且又多人...
回復 支持 反對

我玩刺客架...刺客可唔可以跟刀賊咁...52LV之後去打CD..?

我而家打緊妖憎...打4個鐘先升1 LV= =

我全程要 ...
*林、 發表於 6-7-2010 01:45 PM

鏢賊2轉無群技, 打cd會好吃力
可以打住小音升先(如果夠命中)
之後再轉大音
如果覺得自己夠料打cd, 試下都無妨
回復 支持 反對

鏢賊2轉無群技, 打cd會好吃力
可以打住小音升先(如果夠命中)
之後再轉大音
如果覺得自己夠料打cd, 試下都 ...
雜草 發表於 6-7-2010 14:01

我達遲d隻標賊升到123lv都玩返隻刀賊升下先(123 ...有排都未升完=.=)

我家陣63lv攻擊好似300-650~血得1980,打小音響唔知易唔易死...(d裝40lv換完一次到而家都未換過,好窮-.-)

今晚去試下先...如果打到既5冼再打妖憎...爽-.-
回復 支持 反對

草草, 收me入公會
回復 支持 反對

我又玩返啦 sosad
回復 支持 反對

我又玩返啦 sosad
yauhowai 發表於 6-7-2010 16:11

same ,, 回鍋玩家, 玩緊龍魔導@@
回復 支持 反對

same ,, 回鍋玩家, 玩緊龍魔導@@
。新月。 發表於 6-7-2010 04:27 PM

wewa我唔知你id ..
mr yau仲系雪吉拉玩?
回復 支持 反對

雪吉阿 廢時轉人過去啦 始終邊個ser都有外掛同腦殘 :O)
回復 支持 反對

wewa我唔知你id ..
mr yau仲系雪吉拉玩?
雜草 發表於 6-7-2010 17:49

龍使id: 一千蚊
回復 支持 反對