查看: 2728|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[地圖攻略] 團隊死鬥,蘇州古城衝衝衝~(再次死圖,算la)(原創)

大家好~!今次的攻略係教大家玩蘇州古城邊衝邊殺人的行走路線~首先,我建議大家用機槍衝,原因:多彈~(我就當然用mg36^^)不過以下的圖片,小弟拎住金閃同金m79...原因:曬槍^^廢話少講,攻略開始~(最底有幅多餘的圖,無視它吧~)
首先講一講唔建議大家走的路線~ 係穿過一道自動門,落樓梯再上樓梯,再穿多一道自動門....

首先,穿過第1道門後,可能會有人再條河埋伏,而且,穿過第2道門後,可能會有人行出尼,咁 你反應唔夠快就會比人kill~而且道門太窄,未過道門就有人出尼的話,根本唔可能向左/右避開敵人,只能向前行比人kill/向後行逃走~

紅色圈的地方,就係有人會突然出尼的位置~

之後講講建議大家走的路線~
路線1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

建議程度:視乎情況~因為太多人會在附近camp
走法:在其中一個出口行去拱橋,行到黑線,在黑線(即對方重生點的兩個出口)徘徊,殺人~(小心敵人無敵緊!!!仲要小心有太多敵人衝出尼,應付唔倒~
不過,這條路有3camp位(對方的camp位),要大家注意,如果太多敵人camp位,就唔好走這條路~

1~

紅色圈的地方要注意。雖然o個度冇掩護,但係條橋係拱型,就已經係好好的掩護了~
解決方法:左右向前行,或者只係左右行,可能hs倒敵人~

2~

好多人會o係紅色圈的地方屈狙~
解決方法:如果d人企o係門後面,就算門close左再衝;如果敵人企o係門出面,就嘗試穿牆/無視佢
3~

d人會企o係紅色圈的地方埋伏~
解決方法:唔行這條路/無視佢,因為前面可能仲會有好多埋伏,而且這個camp位唔易射~
如以上3camp位都有好多人的話,放棄這條路吧~
過左拱橋後,可以camp o下位,屈蹲射~(路線圖唔記得mark番個camp位,sorry><

大家可以蹲在準星指住的木箱後面,睇住紅色圈的地方,有人出尼就穿牆~之後再去黑線

衝過去後,要小心以下camp:

紅色圈的位
解決方法:kill左佢啦,好易kill~唔係特別"鵰轉"的位~

紅色圈的位
解決方法:行緊去黑線時,盡量左右行避開佢,之後再行去kill左佢~

路線2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

建議程度:~
先穿過一道門(唔係自動門)落樓梯--->上樓梯,在藍點蹲射黃線的人,再行去黑點,蹲射綠線的人
比大家睇睇道門~

就係這道門~小心塗上藍色的地方會有人企o係度射你~又或者有人穿牆(穿紅色圈的門)當然仲要小心條河有人啦,不過條河遠處有人的話,最好無視佢,以免節外生枝(近就當然kill左佢啦~
比大家睇藍點同黑點的環境~
藍點:

大家在藍點亦可以穿牆~例如前面條柱,同埋下圖黑色圈的地方

斜角咁穿牆就得~
camp藍點時,小心一個位圖A紅色圈的位
A:

解決方法:/蹲射+穿牆屈死佢~(祝你好運~)唔建議行過去,因為太遠,行咁耐,好易比人kill....
行去黑點時,要注意圖Bcamp

紅色圈的位,小心~

黑點:

路線3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

建議程度:極高
先走過一條走廊(小心走廊4個角落有人埋伏!!!)之後再camp在藍點,蹲射綠線的人,去到黃點,蹲射黑線的人
PS:藍點、黃點、綠線、黑線,分別係路線2的藍點、黑點、黃線及綠線,自己對番啦~
*******路線3同樣要注圖A及圖Bcamp位啊*******
攻略到此完畢,希望會幫倒大家^^有其他路線/意見,可以回帖講聲~小弟打左好耐,希望大家多多支持-v-

評分

參與人數 1樂點 +70 收起 理由
鴻- + 70

查看全部評分

回復

團死...最麻煩...係d炸彈
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

點解我只係睇到一褔圖- - 其他死哂@_@
回復 支持 反對

死哂圖