打印 上一主題 下一主題
收起左側

每一次強化都會令我火大,但這一次是特別的火大!!!

話說我剛剛想將其中一個分身全身只用+3的50級S裝強化到+6

所以就去買了100個精髓來強化,最後強化得來的結果沒一件上到+6。。。

武器兩件+4其他+3

武器和防具強化的時候我發現一個有趣的地方

武器+3衝到+5是非常順利,而一衝+6每一次都是降回+3

而防具+3上+4每次100%上到,但上+5每次100%都是降回+3

不斷重複這樣...我用了5X多個瘋狂強化的時候已經想到以上的有趣之處

所以我就想著先去打一場巢穴,然後再強化,30分鍾過後,我再次去強化

強化的結果竟然和之前的一樣。。。強化了這麼多次,第一次比我遇到。。。每次去打完一場巢穴的結果總會變一下。。。

但剛剛打完再強化的結果完全沒變。。。之後我去轉SER,又是這樣。。。然後再去其他地方強化。。。竟然還是一樣的!!!

最後100精髓只換來兩把+4武器...真的很想拿刀上去斬死那個制定強化機率的王八蛋,咒他全家下地獄=口=

以前用500個果凍來強化一把50A+8都強化不到的時候也沒現在這麼火大
回復

衝裝好睇時候 你見到難衝就吾好衝住 等第日先
我有時都係咁 衝把勇者長杖 800顆果凍 仲停係+8 想衝下+9都吾得 即退到+6~+7
回復 支持 反對

人品問題
我主武+9 副武一直+7...升唔到上去
主武已經係第3次上+9就係上唔到+10
回復 支持 反對

+6全套50粒搞惦A_A
回復 支持 反對

如遇到好似樓主呢d情況......我諗冇人會收到手....強化失敗只會強化到冇晒材料為止...就好似賭錢咁.....係咁輸就想嬴番先收手......
回復 支持 反對

之前沖裝易? 我把50s+10主武用左4次果凍;;副武+9用左2次果凍
50S手,鞋 +8= = 每個用左20幾粒黎強化
回復 支持 反對

唉而家都唔敢同錢作對-.-"
回復 支持 反對

我100粒精髓拎3件+0既去衝
結果只係+6 +6 +5
果件都廢時衝埋..
我件主武係初初出果陣用左9X粒果凍先上到+8
上次派左潛 離譜到216粒副武先上到+8
把主武諗住衝高少少 結果370粒果凍 +8上+9
GAG?
回復 支持 反對