樓主: nakuz_445634
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我人品大爆發~~

恭喜!!你地公會禁好的......我果個一團都無=o=
回復 支持 反對

我小綠都係野團咋==
公會團時間唔岩==~
大綠2條血~加油中!
回復 支持 反對

聖徒所有杖都好有用,尤其係打綠龍時,所以會成日放架~~

時間方面要同娜米傾傾~~ 勁撤條死仔... 偷打大 ...
monsterbb100 發表於 5-6-2012 21:25

咁多支杖= = 咪會好阻隊友輸出XD其實應該等你來分配人~~
回復 支持 反對

咁多支杖= = 咪會好阻隊友輸出XD其實應該等你來分配人~~
nakuz_445634 發表於 7-6-2012 11:52

隊友會走位架麻~~ 邊個傻仔打綠龍唔走位架?!而且你聖徒放杖既位置都要好講究下~~ 我記得我同你講過,但果次同你講,怕太長細,你會消化唔切~~ 而家post出黎比你慢慢睇啦~~

奇蹟之手︰

奇蹟要放響王前面,唔好放背後,而且最好越近王越好~~ 因為大部份輸出都會王既正面同側面輸出,而且王既背後好少會被攻擊,所以你放左奇蹟有buff都對隊友冇乜用,反而前面既話,第一,奇蹟既範圍都好大下,基本上你放前面同側面,所有隊友只要係攻擊緊既都會食到buff,放前面好處係連坦都食到buff,而且大部份既輸出職都會係貼王攻擊,見到奇蹟時佢地會更加貼得緊,因為個個都知道佢地差唔多無敵中~~ 所以會唔理自己扣唔扣血都會貼住王黎瘋狂輸出~~ 再者,雖然食到奇蹟buff後可以差唔多無敵狀態,但始終都係好短暫,若你奇蹟放得離王太遠,佢地食完個buff,再跑到王度輸出,分分鐘個buff都完左佢地先出得一招.... 若果貼王黎放,隊友就唔驚打打下buff冇左而再走過去吸過~~ 而且奇蹟唔止可以有增益buff,亦係聖徒既強勁攻擊杖黎,你放響王前面,隊友又吸到buff,又可以順手傷到王,都唔知幾好~~ (當然打到綠龍時,初期係放後腳,等到打完柱後就放響龍肚~~)  仲有一點你要特別注意,放完奇蹟,(除左要用你既加攻加防加光攻buff黎讀秒外),最好立即上多個加防既buff比隊友,因為奇蹟雖然可以減大部份既傷,但仍會扣少部份血,若果隊中(尤其係野團~)有隊友血比較薄,或者防比較低,甚至係仲拎住成套粉末裝既隊友,你就算奇蹟左,但比王既技打中仍會扣好多血~~ 若果奇蹟加上你個加防既buff,一般就算係粉末隊友,就算中左王既勁招,都只會係扣得少少血~~ (王既全屏秒殺既除外~~)

神聖護盾(俗稱血盾)︰

血盾用既時機係當你奇蹟CD緊,而又要開始打王時,就貼住隊友堆黎放,雖然血盾既有效範圍細過奇蹟,而且由你做中心點,但佢既範圍等同加攻加防同加光攻buff一樣,所以你走近隊友堆黎放,都會有大部份人食到呢個buff,呢個buff好處係,被打會加血,而且加幅唔低,基本上好多時都會加既血量仲大過所扣既血量~~ 所以可以用黎緩衝或代替奇蹟既~~

治癒之手(俗稱血杖)︰

血杖放既時機一般係放完奇蹟之手或血盾後,奇蹟或血盾既效果消失左果時,你再放枝血杖,可以令隊友繼續安心輸出~~ 因為血杖係持續加血,基本上你魔攻高既話(1萬魔攻左右),血杖所補既血係會大過被打扣既血~~ 所以用黎做奇蹟或血盾既後繼係好好用~~ 血杖最好放響隊友堆既附近,祭司所有放血杖、消杖既距離都係好近你自己(基本上係你正前方),所以你當佢係放buff既範圍就岩岩好~~

聖癒之手(俗稱消杖)︰

消杖放既時機比較特別,一般係放血杖前放,因為放血杖或奇蹟前,王既debuff有機會令你斷技,尤其係綠龍第一關,打王(即主教)時,王有招係好似時空既停頓果招咁,令到所有範圍內既人都會停左鏡,即使你放緊奇蹟或血杖,都會比佢cut技,所以響放血杖或奇蹟前,最好先放個消杖。但一般情況下,奇蹟係打王前最先放,果時王仲未開始攻擊或出技,所以放消杖都冇乜用,反而響放血杖前放會比較好,以防血杖被斷~~ 但消杖另一用途係,綠龍第二關時,大家退到中間等玩跳彈床前,王會放泡泡或毒牆,若果係泡泡,中左泡泡既隊友係一下子郁唔到,若果呢個時間岩岩好出跳彈床既光區,隊友係一時之間冇可能跑到過去而GG~~ 所以打綠龍第二關,消杖要留~~ 再者,第二關既王,大部份技都唔會cut到你放血杖既技,所以呢關唔洗先放消杖再放血杖,直接放血杖就得~~

掌握之手(俗稱綁杖)︰

綁杖係用黎綁怪,除左王之外,基本上大部份既怪都綁到(有某D王都會受綁杖控制)~~ 所以綁杖用既時間係用黎阻止怪去騷擾隊友打王時因小怪既攻擊而斷技,或綁住怪唔比佢用招,好似綠龍第一關時第二個王前既小怪,都係賢者系既小怪,會出化身,化身左會打佢唔到,影果隊伍輸出時間(尤其限時模式,時間就係一切~~) 你用綁著響佢未出化身前住佢,令佢出唔到化身前就比隊友打死,會省左好多時間~~ 又例如第四關蜘蛛關,小蜘蛛出太多時,放個綁杖去綁一綁小蜘蛛,可以防止小蜘蛛既攻擊令隊友浮空而上唔到台~~ 又好似綠龍關時,有機會會放一堆綠怪出黎,掉個綁杖可以綁住佢地,順手放埋個電杖令佢地只打你技電杖唔去騷擾隊友~~ 綁杖放既位置係怪堆,而唔係放響隊友堆或王邊~~ 因為你綁響王既身邊,綁怪又有時限,咁佢解左綁後會好快咁去到王邊打隊友,咁綁黎冇用,最好係放響離隊友遠D既位置,而又係小怪群既位度~~

雷電之手(俗稱電杖)︰

電杖雖然係聖徒既主要輸出技,但你亂放又會阻住隊友,所以電杖最好用黎放響清小怪既位置,或者係王既背後遠少少既位,唔洗太遠,遠DD就夠,只要令電杖感應到敵人既距離就得,因為輸出隊一般都好少會響王既後方輸出,頂多響冇奇蹟冇血盾冇血杖既情況下,響王既側邊輸出,所以你放響王既後面最好,而遠DD係留個空位比隊友可以響王同杖中間穿插,電杖只要感應到敵人,唔理遠定近都會放電,響電杖EX既杖底,會見到個圓型既光圈,只要係果個光圈範圍,電杖所放既電一定會中,再遠少少就只會中電杖放出黎果四度電打得中先中,所以放王背後遠DD位就係最有效範圍~~ 貼王放又唔會多左幾段輸出,所以唔需要貼王放~~ 而且電杖另一好處係可以暫代坦工作,即若果果D小怪響未受到任何攻擊前,比電杖打中,咁果隻怪就會攻擊電杖先,響綠龍蜘蛛關,同綠龍關放綠怪時,你放電杖係可以吸引怪去打電杖,阻止佢地打隊友一段短暫時間,可以用黎短暫阻止小怪騷擾隊友,再者,聖徒若果裝左雷電之手A紋減CD,係可以響第一枝電杖消失前放到第二枝,用黎係咁拉住小怪都得~~

治癒︰

聖徒最基本補血技,因為係瞬發,所以一般留住黎急救用,聖徒職主要係補血,加增益buff,最其次先至係幫忙輸出,所以基本上你全程打醬油,遊手好閒唔打怪都冇人鬧你,只要你放杖既時機同落點準,你唔打怪都唔會有人怪你~~ 所以聖徒另一要注意既係隊友既血量,若果出晒奇蹟、出晒血盾、出晒血杖,但仍有個別某D隊友血小得嚇死人既時候,你就襟一襟F1,再跑過去貧血果個隊友放一放治癒黎保住佢命,所以治癒一般都唔係成日放,係用黎急救用~~

打左咁多,你應該明白晒聖徒既杖係點用同點放啦掛,做到以上咁,你就可以控制杖既位置,唔會阻到隊友之餘又可以最大咁幫助到隊友~~~
回復 支持 反對

恭喜,勁爆呀.如果我咁好誶就好
回復 支持 反對

隊友會走位架麻~~ 邊個傻仔打綠龍唔走位架?!而且你聖徒放杖既位置都要好講究下~~ 我記得我同你講 ...
monsterbb100 發表於 7-6-2012 18:15

又字海~~ thx
你可吾可以拍片俾我睇你聖徒點打小綠XD
回復 支持 反對

恭喜恭喜恭喜:lol
回復 支持 反對