打印 上一主題 下一主題
收起左側

聖騎配點一問~

我想問一下我咁配點得唔得.....

牧師配點

賢者配點

聖騎配點
回復

+返張牧師配點....
回復 支持 反對

牧師盾點爆做乜= =?
回復 支持 反對

我就係唔知點點=.=
木C盾擋同埋賢者神聖格擋,自動格擋,範圍格擋其實呢幾招應該點幾多.....呢個我就係唔知點好....
同埋仲有冇其他配點有問題><?
回復 支持 反對

唔好點爆盾
請你點高(盾沖)同埋(雷衝)
其它都ok了....
回復 支持 反對

盾沖我點1是因為只用來走,不是用來打人......
雷衝攻擊高嗎......?我有諗過點高.....
回復 支持 反對

盾沖我點1是因為只用來走,不是用來打人......
雷衝攻擊高嗎......?我有諗過點高..... ...
kwokkenken 發表於 18-8-2012 23:48

盾衝你可以當係減傷防技用,因為衝既其間你係有好高既抗硬直同埋減傷~~ 其實聖騎(即全坦),只係點高盾衝,鋼鐵就得,神格點3,盾擋點5就夠,尤其係坦綠龍,神格你點高,擋既時間長左,反而會擔誤左你跳上台既機會(打大蜘蛛關你就知),因為神格期間係唔可以跳躍,若果咁岩神格未完而又響讀秒果時,你真係死硬~~ (尤其係綠龍3R跳毒球、4R時大蜘蛛跳上台,大巨既機槍房既三跳等等~~)

做全坦其實主要唔係防技足唔足~~ 而係閃既時機,同埋幾時應該開邊種技黎防~~ 基本上坦開防技既機會係好少,真係閃無可閃或者非防不可先開相對應既技黎防~~  另一樣做坦要注意既係拉怪既穩定性,要做到Boss比你拉住,但又適當咁放王去其他位~~ 所以唔好以為做坦好簡單,其實比輸出職、補職、助攻(疊冰或減傷或加攻職)更為講研~~ 因為坦係團隊既頭,坦死就好易滅團,所以坦要學會點樣自保,但又要拉得穩,扣血既機會越少越好~~
回復 支持 反對