打印 上一主題 下一主題
收起左側

聖徒T4配點討論(請比意見)(己修改)

樓主既格式咁似我小怪既風格既?
小怪既聖徒係咁改,比你參巧下,主力PVE,未玩過PVP,以PVE黎講,有 ...
monsterbb100 發表於 23-8-2012 18:08

你肯定連鎖點1???

或者真係廢左

但係輸出都唔少wor..
回復 支持 反對

你肯定連鎖點1???

或者真係廢左

但係輸出都唔少wor..
koex007 發表於 23-8-2012 19:15

但係比起其他技,連鎖真係廢左好多,再者連鎖攻擊範圍短,雖然CD都好短,但唔及你用左減CD紋既雷手,再加上出招慢,好多時招未出隻怪都跑走左(尤其打副本會更明顯),又冇神聖十字同風暴咁大範圍,又唔夠電光箭同雷電效應咁遠距離同出招快,玩聖徒唔係玩埋身打,係玩遠距保命救人,睇清狀況黎放救命補血技,所以點1用黎一起步埋身減光防,然後閃遠留比十字/審判/聖騎輸出,自己就遠距放技好過,雖知補師響團隊係好重要,就算冇左坦,有補師仲可以磨死怪,但冇左補師,血少既輸出職都會好驚,唔敢盡情咁輸出,雖然聖徒既防係全部職既第四大,但始終埋身埋得多扣血GG既風險都高好多~~ 聖徒又唔及坦咁多防技,只得招盾擋,但開左盾會斷技,尤其想放奇蹟,比自己個盾斷左就無謂~~ 所以呢招只要其意,不要其傷。反而神聖十字可以遠距多hit,同風暴呢兩招用黎清怪仲快~~ 而電光箭、雷電效應同雷手用黎做主要輸出仲好~~ 記住聖徒係玩遠攻既,唔似戰職、坦職、遊俠咁玩埋身~~ 因為聖徒閃技唔及戰職、遊俠、時空,防技又唔及十字同聖騎,所以聖徒玩埋身真係好危險,用其他遠攻技啦~~ 你玩得多(尤其係打綠龍打得多),你就發現連鎖閃電對聖徒黎講係好少會用到既~~

但始終技能配搭都係個人喜好,小怪我post出黎只係比你參巧下,唔係要說服你跟足我,所以你鐘意點樣都得~~
回復 支持 反對