收起左側

點數同潛力石問題

$20 i GASH 有幾多樂豆點?D潛力石點用?
回復

$20 i GASH 有幾多樂豆點?D潛力石點用?
cheng1888 發表於 23-8-2012 21:35

問題1︰

10點 I-Gash = HK$1蚊,除2.5就等於龍谷點~~ 舉例 ︰一張1200點 IGash等於HK$120,即等於龍谷點480點~~

問題2︰

潛力石首分用響武器、裝備、飾品既潛石,武器同裝備既潛力石亦分唔同職業,而潛力石本身亦分左五種珍貴級數,由低至高分配係 1.綠色、2.藍色、3.橙色、4.紫色 同 5.紅色,係用響唔同珍貴度既武器、裝備或者飾品上既

但正如綠色潛力石只可以用響綠色既武器/裝備/飾品上,藍色可以用響 綠色藍色既武器/裝備/飾品上,而橙色係可以用響綠色藍色橙色既武器/裝備/飾品上,如此類推~~

而潛力石本身亦有等級,字面說明會話你知呢粒潛力石只可以用響幾多等級既武器/裝備/飾品上,可以用到同潛力石同級及/或以下,就係唔可以越級,即潛力石字面話明只可以用響50級武器/裝備/飾品或以下,咁你係唔可以用響55級或60級既武器/裝備/飾品上,就算係51級既武器/裝備/飾品(如有),都用唔到~~

白裝係唔可以加入潛力石既,即係你響副本,或者響鐵匠度買件白裝返黎,係唔可以加潛既~~

仲有一種潛力石,係用黎消潛,即將你件本身打左潛力石既武器/裝備/飾品洗左佢,變返做冇潛狀態,呢種潛力石係冇分用響武器、裝備或飾品上,但仍有分珍貴級數同等級限制~~ 用左消潛既武器、裝備、飾品,係可以再用返相關既潛力石再潛過能力~~

某部份潛力石係可以用分解器分解成消潛既,但分解做消潛後,就唔可以再分解~~ 而潛力石只有橙色及/或以上(即橙色紫色紅色)既珍貴級數先可以分解~~ 亦都只會分解到相同珍貴級數及等級既消潛

舉例︰你本身係元素,而你有粒遊俠既50等級橙色裝備潛力石,係可以經由分解器,將呢粒潛力石分解為50等級橙色消潛~~
回復 支持 反對

問題1︰

10點 I-Gash = HK$1蚊,除2.5就等於龍谷點~~ 舉例 ︰一張1200點 IGash等於HK$120,即等於龍谷 ...
monsterbb100 發表於 24-8-2012 14:26

好詳細,唔該!還有想問問係味要把gash点轉落去龍之谷入面
回復 支持 反對

好詳細,唔該!還有想問問係味要把gash点轉落去龍之谷入面
cheng1888 發表於 24-8-2012 15:09

你係咪用BeanFun入龍谷?若果係,你只要響BeanFun沖點就得,佢會自動轉入龍谷既~~
回復 支持 反對

你係咪用BeanFun入龍谷?若果係,你只要響BeanFun沖點就得,佢會自動轉入龍谷既~~ ...
monsterbb100 發表於 24-8-2012 15:30

thx!
回復 支持 反對

睇過之後明白晒.我都thx
回復 支持 反對