打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 韓服如果出Reborns Gundam Origin 會係ss定sr?

都講左我唔係咁中意00機咯
我睇過既系列我都有諗過應該點出
拿我比D例子你

SR nu ver. ka
1超級火 ...
freedom040542 發表於 9-4-2014 16:53

係,有好多S機明明有得出哂所以武器偏唔出
係要搞到好似S自呢類同樣裝備咁煩
天意的11枝牛油,傳說的標槍啊......等左幾耐呀
回復 支持 反對

但你對SD抱太大希望

不過好事黎
leunghoi80 發表於 9-4-2014 16:54

呢D都係之前諗落既
近排用過新自由之後真正絕望
簡直係谷低
狗泡虐待到SEED咁樣
隻舊自由廢唔使講丫 G改前都話玩係數 G改後借D椅nerv成廢鐵
正義雖然五武 都係弱機
天意技術需求好嚴重 而且真係特殊情況先拍得上其他機
呢三隻做A機都唔會有人話勁 真係好多B機D武裝都好過佢地
曉大鷲就算OK 差唔多拍得上W系列三武機既實用度
不知火就真係898 借D椅浮游齊射減左攻 又少彈 人地卡碧尼都有得buff
我當你防光好威威 但成部機真係打算一槍一槍用光槍做輸出? 火神唔錯
傳說好勁 所以nerv到麻麻地 nerv SEED機睇佢真係nerv得好爽快 即時減彈量 改回彈方式 回彈速度減半(重要係一粒一粒都慢過以前全部回) 係數又唔洗比面你直接扣咁半 真係歡樂
突自無正都OK正常 命運都過意得去 但SEED DES我不嬲都有D反感
流自 冇刀 炮射得慢 一武不知所謂 飛彈硬直好耐 R後刀得四刀(GP03有五刀) 磁軌居然二連射
流正 冇槍 得三刀 得R後OK 係數真係平衡到呢
流星缺陷多多但還可以用
再講講磁軌 原本磁軌有彈道就已經唔啱 無理由磁軌炮子彈重慢過機關槍
跟住佢一開始有三粒彈 拍得上電筒既係數
之後G改夠膽死變成光槍係數 真係得SEED機先比人削得咁爽
之後buff番都已經廢哂
又唔係多彈 居然同火箭炮睇齊 你話係數換速度 咁彈量呢??? 犧牲咁多野換果少少速度? 本身有彈道就已經唔啱

到新自由喇!!
真係吹漲 四慢刀
二武 真係想爆粗 邊有人光機槍會有彈道而且係數冇加架?!!!
三武尚可用
R後
翼炮? 牙籤炮下話? 真係幼到 係數1420真係極品 差最低標準既1600成條街 出槍又慢 重要收埋對翼先出炮 又唔見00機有咁精緻既動作
磁軌? 哈 火箭炮咁慢咁大粒 磁軌炮咁低攻 重要係磁軌炮咁少彈 狗泡菜真係可以畢業了

根本岸久
回復 支持 反對

呢D都係之前諗落既
近排用過新自由之後真正絕望
簡直係谷低
狗泡虐待到SEED咁樣
隻舊自由廢唔使講丫 ...
freedom040542 發表於 9-4-2014 17:56

自由出名高速同動作靈活
但SD係表現唔到的
因為SD係水平移動
回復 支持 反對

回復 23# leunghoi80

只有靠劍技先冇咁易水平...
回復 支持 反對