樓主: hydroelectric
打印 上一主題 下一主題
收起左側

※JPOP茶室‥‥聽日本歌的人進來吧‥‥|||(進來吹水!!!)

原帖由 ...Illusions* 於 12-8-2007 02:41 發表
講真其實唔係咁鍾意聽YUI 佢既rock只係一D poprock..搖唔起=.=

本人都覺得距D ''rock'',例如好似rolling star甘,都吾系太rock...
距本身都系唱返D慢歌好...

*P.S 上星期MS距唱錯歌詞.....

原帖由 阿給 於 12-8-2007 01:38 發表
無話淨係like邊個唱既歌
總之聽得落耳就得 流行曲的話,個人較為喜歡上戶彩的歌
至於動漫也是常聽的,治癒係的不錯唷~
順便問問樓主有無下載link可以提供一下-3-"?

甚麼歌都可以?_?

回復 支持 反對

回復 #31 hydroelectric 的帖子

只要是流行曲就好了,要麻煩樓主囉~
回復 支持 反對

[DELXD]

回復 支持 反對

有冇聽過西川貴教d歌,
佢果幾首gundam好好聽,
跟住好似又同mr children唱過一首,(animax睇過
唔知有冇佢d歌
回復 支持 反對

我最鐘意X-JAPAN =v= 太勁啦
仲有都唔少都聽架@@ 鐘意既差唔多都係band黎 鐘意聽d結他 同鼓聲囧
回復 支持 反對

原帖由 維記.鮮奶 於 13-8-2007 13:44 發表
有冇聽過西川貴教d歌,
佢果幾首gundam好好聽,
跟住好似又同mr children唱過一首,(animax睇過
唔知有冇佢d歌

西川貴教組左隊Abingdon Boys School,你可以聽下
回復 支持 反對

以hip hop元素的4人組合「GReeeeN(綠色)」收錄的 「愛唄」3日,以「原唱鈴聲Full」突破了歷史上首次的100萬下載。
 GReeeeN,的4位成員HIDE(Hide),navi(nabi),92(kuni),SOH(sou)4位成員是仍歯科學生的。今年1月以「道」單曲初次亮相,「愛唄」作為第3張的單曲今年5月發售了。創造Oricon首次登場8位的記錄,也保持每週20位以內。7月以2日排列次序,獲得今年初次亮相的新人最高等級的2位,銷售累計25萬張。6月27日推出的專輯「あっ、ども。はじめまして。」賣上55萬張。

好正的哦!!!!!

GReeeeN - 愛唄

MTV: http://www.youtube.com/watch?v=eSZRPtVDak4&mode=related&search
回復 支持 反對

其實我聽日文歌系聽旋律- -
都吾知歌詞系講咩,, 好似好咩甘 - -
回復 支持 反對

回復 #38 星※願 的帖子

同我一樣
最緊要都係旋律姐,明唔明意思我覺得無關重要
本地歌曲聽到厭,講音樂唔夠人掂
又唱黎唱去都係情歌-.-"無呢新意
回復 支持 反對

好多卡通歌都好好聽@@ 火影有隻ed 好正
回復 支持 反對