查看: 8664|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 冰雷 1-30升級攻略(哪尼哪尼)1日升到架!

本人都係新手一名~"~

可以唔信我ga~不過~我咁肯定~只要1日時間(10小時)~你就可以升到(當然要有人賠同有錢啦-___-)

首先~要講番句~呢個攻略係俾有水錢同有朋友陪你玩既人架(冇人陪都得!)

1等~先在新手村入面解哂~已經升左2等啦-__-

3等~8等 要做法師就要對準目標:嫩寶,藍寶(綠色同藍色個隻-﹏-)

打滿686隻嫩寶就已經升到8級做個小嫩法啦@﹏@

8等~15等 解任去!那一點先點到魔靈彈  跟住就可以去大木林I / 魔法森林X(郊/通) <---有好多樹洞個到~搵到一個有好多好多好多.....綠水靈既地方!無錯!你搵岩位啦~係個到可以打到15等既手套架!仲要係法師架!

15等~30等 無睇錯~係15等至30等-﹏-都係係同一個地方升!就係賊城北方工地~盜賊二轉教官!下面個電箱...."入面係非常非常之非常非常之咁正架-﹏-(眾:呃字數!)大把三眼章魚仔仔同藍菇菇~"~ 不過每次去要帶:  橙水600枝  細藍水900枝(無睇錯...如果冇咁多錢可以少d少d咁買~坐椅都得!不過速度係一個大問題...)冇開雙倍~6到8個鐘左右~就可以升到26/27等~你唔悶的話可以繼續~悶的話就....

26/27等~30等 超綠任務~姐係PQ~賊城入面的NPC~有4個字~成個女神咁-﹏-" 組一隊固定既~係一個無人既ser入面不斷刷! (我28lv刷一次6分鐘 ~8至10%一次!) 我仲拎過好多好多既捲軸!

30等~可以轉職啦~有錢既你可以做冰雷(前期太快...水錢同樣燒太凶!)火毒後期發威! 僧侶用群補~ok勁!

不過3個職都各有好處~我就做左冰雷~唔知大家想轉咩呢^﹏^"

配點:
全智/高智(我到而家都搞唔清...)/裝備法

全智顧名思義係全點智-﹏-

裝備法~28等時要有30幸~85智(至少啦..)著到裝就得!

技能:
永遠都係~

魔靈彈1 --> 魔力淨化5 ---> 魔力擴展10 ---> 魔力爪20 --->魔力淨化16 ---->魔心防禦20

祝大家快快趣趣升到30啦^﹏^"

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
遊俠翔 + 25 原創內容,內容精彩

查看全部評分

回復

唔錯  但無雙經會慢點lo 不過都唔錯了 thx!!
回復 支持 反對

好 ! 我頂一下
但想話. . .要有錢起步很難囧"
所以不是個個有用. . .
基本上有錢升邊隻職都易 xD"
(一轉計)
回復 支持 反對

原帖由 akirawoo 於 14-12-2007 09:31 發表
好 ! 我頂一下
(一轉計)

嗯= = 沒錢的話, 前期法師會沒錢買藍水~~
要靠等時間回mp, 是一件十分辛苦的事~~
回復 支持 反對

原帖由 akirawoo 於 14-12-2007 09:31 發表
好 ! 我頂一下
(一轉計)

冇錯
有錢o既話
連打都唔使打
剩係食經驗物由10級升到23-24先打
肯定快過打八爪魚
回復 支持 反對

原帖由 惡霸阿步 於 14-12-2007 12:10 發表

冇錯
有錢o既話
連打都唔使打
剩係食經驗物由10級升到23-24先打
肯定快過打八爪魚

咁睇黎個d人就真係有錢都極 0.0~其實我升呢隻人只係用左10萬左右姐,,,,,
回復 支持 反對

原帖由 貓影 於 14-12-2007 12:33 發表

咁睇黎個d人就真係有錢都極 0.0~其實我升呢隻人只係用左10萬左右姐,,,,,

10萬 可以咁高速 囧"
買900支藍都十七萬幾了(900支*$192)
仲要橙水 唔計你多 就300支吧 (300支*$160)
都要四萬八
加埋都廿萬二了. . .

之前我玩隻賊 11-21級都用左唔止廿萬 囧"
(一直雙飛章魚. . .)

所以廿萬應該係練唔到30級的
除非中間有小時間回魔.  . .
同埋唔打咁快
都可能得. . .

加上可能法師吧
回魔比較快
這都可能比較關鍵 . .
回復 支持 反對

正確~我回魔都ok快~可能我同細佬一人一邊~10萬其實我都打到唔少裝賣黎換水錢XD"

(PS玩左隻戰士到17之後有20萬~我細佬平分左~XD")
回復 支持 反對

照你咁講
可能真係升到=.=
不過呢
一個岩岩玩既新手邊有可能有成20m黎買藥水牙
回復 支持 反對

無~好簡單- -先練一隻戰士~解哂任所有水留起~練到20

好彩打到裝~20萬都不止吧~我都係咁升的
回復 支持 反對