查看: 8787|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

怎麼你可以這樣對我

話說~係我生日果日,我冇同任何人講我生日~連呀爸呀媽都冇講.因為我覺得生日都變得不太重要.

唔重要既事就唔好煩到人

所以當日只係msn既個人訊息度顯示"下年的今日,我會擁有拎成人身份証的資格"這一句.

呢一日既晚上~應該到了凌晨的時候.

突然msn有人(名字保密)跟我說:今天是你生日嗎,生日快樂.

當時我有一點開心,之後佢竟然問我要什麼生日禮物~

我當然以為他在開玩笑,我就隨便地說要xx‧

之後他竟然說要寄給我.........當時真的o咀....

我就說要再想想要什麼,然後就隨便就說一個可以在網上交易的東西.

他叫我等等...他要去買......買完再給我.............

我等到他買完了........這個東西真的送了給我.......

還說:你開心就好了..........

故事就這樣先結束吧.

"為什麼你要這樣對我........我跟你從來都沒有見過.......我們認識了也沒有一個月.

為何你要花錢送給一個連你都不認識的人......難道不怕我是騙你的嗎"

這些問題雖然我沒有問他,卻在我心中不停地想.

怎麼這個世界還有這種單純的人丫......令人開心,卻沒有想到自己可能會被騙.

要知道.這個世上的騙子可是多得很,即使是滿面笑容,待人誠懇,都可能是騙子.

為何你要這樣做.....對一個沒有認識的人可以這樣做.........我不太明白

假若你看到這帖,請不要在msn上對我說.
回復

果個會唔會就係你父母/fd
回復 支持 反對

世界太多騙子 所以人先會收起善良既心去對待他人
生日既話 一年得一次 係真係假都好
始終都令人喜悅
回復 支持 反對

話唔埋佢先係騙子-__-
不過唔可以咁樣否定人既.."
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

唔知點解,我覺得.........好假,唔好嬲住先!聽埋我講,事關真係太令人吃驚

無乜可能
回復 支持 反對

無lala 有人送野俾你....
回復 支持 反對

先問樓主~你是男定女..
男的話...可能佢真係勁好人
女的話...話唔定有不愧企圖 ( 唔係絕對有~只係唔可以排除可能性)
資料太少..只能告訴你 : if約你出街~小心d la ~o~
回復 支持 反對

先問樓主~你是男定女..
男的話...可能佢真係勁好人
女的話...話唔定有不愧企圖 ( 唔係絕對有~只係唔可以排除可能性)
資料太少..只能告訴你 : if約你出街~小心d la ~o~ ...
哈利波仔 發表於 8-2-2009 06:39

我都同意

如果樓主係女既話

會有一定危險性

當然唔排除真係有好心人

好心或有心 , 樓主要小心分辦
回復 支持 反對

我呀爸呀媽唔識用電腦-0-

我相信佢唔係d咁既人,雖然識左佢1個月都好似冇,而且都唔係日日傾計.

你就當我作出黎啦~我唔介意.有懷疑係好正常....

me係男~佢都知道~~~我覺得佢係好心果種人.....

另外,要從我手中騙取東西是很難的唷,所以我不擔心自己.
回復 支持 反對