查看: 13656|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

近期麥田圈大幅出現!

2009年5月29日 最新麥田圈
http://www.cropcircleconnector.com/2009/waylandsmithy/waylandsmithy2009.html

2009年6月1-3日 最新麥田圈

2009年6月7日 又有麥田圈...

2009年6月9日 最新麥田圈

6月12日 麥田圈 - 鳳凰 (於蜻蜓麥田圈附近) *更新地面照*

地面照:

Source: http://www.cropcircleconnector.com/2009/yatesbury2/yatesbury2009b.html

6月15日 最新動物形麥田圈 - 雀仔

This enormous design below the Hill Fort of Barbury Castle appears to be a direct representation of the 'Aztec Spirit Bird'.The Aztec's most important Gods were represented as Birds, and wereright at the top of their pantheon of gods! Quetzalcoatl himself wasalso a (Bird - god) and is thought to return in 2012. Once again wehave another powerful symbol within the fields with ancient connections.

"Aztec                         Spirit Bird" 即是墨西哥西北的遊牧部落阿茲特克人 (Aztecs) 所敬奉的鳥神.

http://www.cropcircleconnector.com/2009/baburycastle/barburycastle2009.html
不知有沒有人還記起我呢?這又是一個奇異現象,但又和人類的命運有何關係呢?

新麥田圈疑警示世界末日                                                                                                      本文重點

【本報訊】英國威爾特郡最近再次出現神秘麥田圈,專家相信最新的麥田圈圖案是象徵重生的火鳳凰,認為是世界末日的警告,跟瑪雅文明古曆法所預言,於二○一二年十二月二十一日發生的災難事件有關。               
                                                                                                                        圖案形同火鳳凰重生                英國《每日電訊報》報道,最新出現的麥田圈位於威爾特郡,長約一百二十米,圖案形同一隻由灰燼中重生的火鳳凰一樣。據熱衷研究麥田圈的亞歷山大說:「鳳凰是傳說中的生物,在全世界許多文明中,都象徵着重生和新紀元。」
                                                                                                                                                                    不少研究麥田圈的人都相信,麥田圈記載瑪雅文明古曆法中,有關文明滅亡的訊息。亞歷山大稱:「這(火鳳凰麥田圈)可以理解為人類或地球,在經歷一件重大事件後,再復興。」她指隨着「世界末日」愈來愈逼近,現在每次出現的新麥田圈圖案,都會比之前的複雜,她對於由現在至二○一二年十二月二十一日期間會出現甚麼圖案甚感興趣。
                                                                                                                                                                    威爾特郡去年亦曾出現類似太陽和九大行星的太陽系軌迹麥田圈圖案,專家研究指圖案與「世界末日」當日的行星位置完全脗合。
http://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20090617/00180_021.html?pubdate=20090617

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
守衛~朗 + 15 圖片/感想

查看全部評分

回復

研究左咁耐 都未有正確解釋
真係想知當中真正意思/有人自製出黎
回復 支持 反對

你呢排番左黎?
好耐冇見啦wor

回正題
有幾幅都好似關基路百事= =
到底係乜野呢
回復 支持 反對

d麥田圈好靚
佢背後o既意思可能要到左"末日"先可以清楚
回復 支持 反對

你呢排番左黎?
好耐冇見啦wor

回正題
有幾幅都好似關基路百事= =
到底係乜野呢
Crossbone-X1 發表於 18-6-2009 14:22

家中電腦上網壞了...我也不太明這些圖.....希望有人請我們指點下吧!
回復 支持 反對

2009年5月29日
樣係水母
實際唔清楚
可能係星圖之類

2009年6月1-3日
第1個好面善
好似某個宗教定組織ge標記
但係我唔記得左
第2個唔知
第3個係蜻蜓,有乜意思應該可以o係佢ge節數搵到

2009年6月7日
其中一款基路伯ge標記
2009年6月9日
表面上係3條魚
但係好似另一個基路伯ge標記

不過我唔信聖經
"基路伯"可能係另有其物

6月12日 麥田圈 - 鳳凰
我比較在意鳳凰頂個太陽
應該有特別意思
6月15日
又係雀
之前都試過有卡千那麥田圈

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
守衛~朗 + 10 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

點解呢d好似冇以前個d咁抽象,
雖然知係咩黎,
但係唔知點解,
如果想表達1d訊息,點解唔直接用文字?

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
守衛~朗 + 5 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

麥田圈畫得好靚
好想知係咩人畫
過左2012可能咩都清楚哂
回復 支持 反對

點解呢d好似冇以前個d咁抽象,
雖然知係咩黎,
但係唔知點解,
如果想表達1d訊息,點解唔直接用文字?
-終場ソ使者- 發表於 19-6-2009 16:13

你真係咁諗= =?
我覺得第一幅個水母
同埋之後隻蜻蜓,仲有隻鳳凰都已經夠晒抽象
你根本唔知佢想表達乜野概念
仲唔夠抽象= =?

至於點解唔用文字
用得文字就唔駛玩麥田圈,直接同你溝通啦

雖然我一直認為 如果有外星生物知道地球ge情況
佢地實會同政府有接觸
而政府實掩蓋事實
好似美國 羅茲威爾事件咁囉= =

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
守衛~朗 + 10 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

你真係咁諗= =?
我覺得第一幅個水母
同埋之後隻蜻蜓,仲有隻鳳凰都已經夠晒抽象
你根本唔知佢想表達乜野概念
仲唔夠抽象= =?

至於點解唔用文字
用得文字就唔駛玩麥田圈,直接同你溝通啦

雖然我一直認為 如果有外星 ...
Crossbone-X1 發表於 19-6-2009 18:35

雖然而家呢d都抽象,但你最起碼知個圖形係咩黎
以前個d真抽象好多,只係知道幾十個圓形串聯一齊- -
回復 支持 反對