打印 上一主題 下一主題
收起左側

咩係終傷?

我係你既配點有幾個問題:
輕盈迴避點一足夠嗎?
起身猛擊為什麼沒點?
神聖格擋和盾牌格擋都點是否浪費?
破甲既然點十,為什麼還要盾衝?
我把配點改了,這個配點是放棄了聖騎的技能,把盾牌格擋點高只作格擋用途.
為了持續可以有效的攻擊,小金錘點高
而且治療點到9,可以完全的自補
http://goo.gl/l27zw
------------------------------------------------------------------------
可是,當一個十字軍沒了聖騎系的防技,在要求牧師做坦的時代裡,這是可以接受的嗎?
除了治療可以幫到隊友外,這種配點簡直是一個獨立的配點
按照你的配點,點攻防只會令十字軍做不到精通的效果,大概好似半桶水既感覺
在將來3轉既技能會增多,未知的技能其實大家都可以估到大概係攻技
在我們轉職的時候,那個牧師已經以"魔法和物理攻擊的職業"形容
既然十字軍的職業以"攻"為主,防技的需求不大

但大眾的要求是要十字坦,那輸出坦是否需要?

回復 支持 反對

我係你既配點有幾個問題:
輕盈迴避點一足夠嗎?
起身猛擊為什麼沒點?
神聖格擋和盾牌格擋都點是否浪費?
破甲 ...
killer005 發表於 19-6-2012 19:37

其實神格我都覺得有D浪費,但因為以前點落,所以冇理到,而起身猛擊我都後悔緊冇點,果半秒起身無敵真係好有用

至於輕盈迴避,其實十字既硬直好高,點1就夠,點滿都只係時間上既問題,若果真係比怪浮空,點都唔夠你比怪浮空第二次既時間,乾脆等落地後再起身仲好~~

盾衝係用黎跑路用,尤其係打綠龍時,有好多時候要用到跑,所以盾衝點黎唔係攻擊,係用黎跑既~~

鋼鐵必要點出,因為你全力輸出時,少不免會受傷,鋼鐵係幫你減好多傷~~ 再開埋神聖懲戒,減傷之餘仲反埋傷,更好~~ 若果你打綠龍,打到克拉汗時,呢兩招好有用~~

小金錘真係冇必要點高,一黎成長唔高,二黎你所有技都係瞬發,小金錘只係拖CD時間,唔係主力攻擊,尤其係打海龍綠龍呢類大型巢穴,你用技成套打出後閃身離開戰線黎睇清王既路向,比你用小金錘繼續盲目攻擊更好~~ 雖然全攻十字係硬,但中王招點都會受傷,傷害可大可小,所以小金錘一般係用黎清小怪用既,Boss級既都係用瞬發技黎打好D~~

若果你想抽D點出黎,可以從神格,盾擋黎抽,盾擋一般4LV就夠,神格路過,而精神兩技,每個點2就夠,只要你係1智慧1朝氣,包你長開判定都用唔晒MP~~ (雙智慧我試過,好快乾塘,我打小綠,就算係火力團,1R我都得返2/3 MP,到2R差唔多乾晒,要關左個判定黎等回魔....)

其實攻擊十字既實力,只有唔識既人先會以為佢冇用~~ 知道既人都會很樂意去組,因為佢既瞬發力量真係好恐怖,用黎秒殺王真係好正,可以當隊中主要輸出添~~ 我個攻擊十字都未試過比人踢,唔係講親友團,係講野團,一般我入左野團,D人見我既裝,同睇埋我打出黎既Description,都唔會踢我。

我既Description只係︰全攻十字,65.88%光攻,89%爆擊,物攻8千4,魔攻7千2....(因為唔夠位響Description打晒,其實仲有625終傷,24萬血,雙防1W1) 野團見我既Description,都知我係玩錢既玩家,所以一般都唔踢我~~
回復 支持 反對

其實神格我都覺得有D浪費,但因為以前點落,所以冇理到,而起身猛擊我都後悔緊冇點,果半秒起身無敵真係 ...
monsterbb100 發表於 19-6-2012 21:06

我學到好多野,多謝你~
回復 支持 反對