查看: 3258|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[任務] 小技巧輕鬆二十五層刷幣 另附狄奧301地獄VIP 03'56

關閉 [複製鏈接]

相信有不少人都會停留在21~29層刷幣
畢竟每場三個的確很吸引 我也是其中一份子

所以就在此推薦-二十五層
當然刷二十五層需要小技巧才能輕鬆通過
而小技巧就是運用疊傷

必備條件:寵物-薩利昂/疊傷技能(例如:拉斯一轉技能樹MP3-亂舞手裡劍)
以上擁有其中一樣就可以了
當然同時擁有兩樣的話就更加輕鬆xD

先介紹一下為什麼第二十五層最適合疊傷?
第一 當然是數量夠 這一點是非常之重要
第二 怪物統一 模組一致 傷害判定會較穩定
第三 這些怪物的AI非常獨特 只要發現你一次之後
   只要你不死亡/隱形的話 他們就會追到你天涯海角

不像其他怪物只要你離開了某範圍之後就會無視你

第二十五層會有兩波怪物的 第二波會在01:00出現
當兩波完全出現後 並令每一隻怪物都發現你一次後
就可以開始我們的疊傷大計了!

由於文字太難表達 大家先看個影片吧

我們要巧妙運用場地的階級
首先把怪物都引到去左上角(見影片2:13)
然後落一層 讓怪物以同一姿勢疊在一起(見影片2:16)
這時候施放你的疊傷技能/寵技!(見影片2:17)
就可以輕鬆給大量怪物超高的傷害了

*影片是為了令傷害達到最高才吃公會攻擊藥水的 正常來說刷幣吃水根本浪費

另外有一點要注意的

不要硬食他們的攻擊 要學會斷魔

當你心想「這隻攻擊完就倒地了~不用怕」
結果第二 第三 第四 第五隻 接二連三地 輪O 你的時候..

本人疊得最好的一場能夠02'50就完場
起初練的時候可能需要喝水/B球來實習
當你熟透之後就會發現第二十五層根本簡單
本人的穩定範圍是 不喝水死一次 約四分鐘至五分鐘完場

另附狄奧無腦靠裝輾301地獄VIP 不死03'56完場

評分

參與人數 1樂點 +10 Bravo! +1 收起 理由
kioik + 10 + 1 原創內容

查看全部評分

回復

我想睇下樓主攻防生爆擊個張圖
回復 支持 反對

我宜家都係停左係30 0.0
刷21關~
好想搵人一齊刷>.<
宜家轉左新介面好難搵人一齊刷 /_\
回復 支持 反對

我唔係好明樓主既疊傷同第25層有咩關係
可唔可以再解釋多d
回復 支持 反對

回復 4# clarence2468

我自己都有係咁刷25層= =疊傷係為左令到怪物受到高傷害
即係25你都知好多怪架啦
拉埋佢地一堆,用龍王/拉思mp3(lv3)(最好兩樣都有,我覺得)
係咁炸佢地
拉思mp3(lv3)個特性係你炸中一隻
另一隻走埋去,另外果隻都會中招
所以拉埋一堆嘅時間
d怪就係你又炸我,我又炸你
係咁炸炸炸炸炸
簡單黎講:
當你爆mp3出黎,第一隻中招+第二隻中招+........+第唔知幾多隻中招=各怪都會受傷
用圖黎講:

--------------------------------------------
本文章只反映個人意見
並不代表拉思,拉思mp3(lv3),怪A,怪B,怪C立場

評分

參與人數 2樂點 +5 Bravo! +2 收起 理由
meow喵 + 5 + 1 熱心幫助會員
hj1op2 + 1 精品文章

查看全部評分

回復 支持 反對

除左拉1mp3
仲有冇其他人有疊傷
回復 支持 反對

回復  clarence2468

我自己都有係咁刷25層= =疊傷係為左令到怪物受到高傷害
即係25你都知好多怪架啦
拉 ...
kenson12163 發表於 16-9-2012 12:47

25關玩疊傷-.-我感覺用流雲比亂舞好
回復 支持 反對

只有拉c先有疊傷技能?
話說我用瑪琳打打了7min才完場....
冇疊傷差好多...
回復 支持 反對

小莓鎖雷 雷爆個下 都有疊傷

唔多解釋
回復 支持 反對

第一層都打唔到了:(
我玩dio,第一關有無咩攻略
回復 支持 反對