查看: 4675|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 呢d算唔算 混合機體? 大家點睇? 好定壞?!

呢d算唔算 混合機體? 大家點睇? 好定壞?!

似乎陸續有來

回復

完美突擊唔算
回復 支持 反對

呢刻緊係好啦, 有得轉黎轉去, 但係過多排自然會比G1改弱哂, 到時只會叫"雪藏/賣出", 諗起都悲哀, 親而家仲未改弱快D玩
回復 支持 反對

只覺得係 B機 變 A機,A機 變 S機
回復 支持 反對

同一部機體有兩種形態合, 合左就係r前後調轉
連合成材料都唔同, 好坑
回復 支持 反對

好地地一隻 gundam 比 韓仔 攪死
回復 支持 反對

唔計模組四維武器位置和系數等, 個人覺得完美突擊同命運差唔多啦

出咗咁多部混合機, 喺utube睇過後, 個人覺得除了好幾部機的武器/技能在R後能夠互補外, 以及B機升A機、A機升S機, 有些機體會補完下階機體的性能不足外, 大部份同單機無乜分別, 而且加上R後四維、技能和模組等的切換, 可能會出現操控上的出錯, 情況就如同有爆技或R後模組比較大差異的機體差唔多, 唔喺人人都玩得掂, 再加上個神之伺服器...... 除非本身喺高玩或者天才外, 要玩得好都喺要熟練機體性能

當中個人比較期待決鬥/暴風, 暴風的強力屈機倒地炮, 加上了決鬥的中程武器和機動性, 應該可以加強不少可玩性

坑就必然啦, 泡菜一向發起酵來就會發到起晒泡, 好地地有新機唔去做好d, 搞埋d九唔搭八機出來, 不過有得合就必定會合咗先, 大部份材料都唔算太煩, 合來收藏得閒拿出來抹吓塵囉

回復 支持 反對

坑就必然啦, 泡菜一向發起酵來就會發到起晒泡, 好地地有新機唔去做好d, 搞埋d九唔搭八機出來, 不過有得合就必定會合咗先, 大部份材料都唔算太煩, 合來收藏得閒拿出來抹吓塵囉
dragoonkwok 發表於 7-1-2015 21:47

閣下见解 高超 佩服 佩服
回復 支持 反對

[主觀]
就算幾勁我都唔支持合體機
雖然話概念係扭蛋...合唔合唔會影響原設定
但夾硬將兩架機體痴埋...我真係接受唔到
回復 支持 反對

[主觀]
就算幾勁我都唔支持合體機
雖然話概念係扭蛋...合唔合唔會影響原設定
但夾硬將兩架機體痴埋...我真 ...
工口仔 發表於 7-1-2015 22:33

合理lu short咖! 變身!!

回復 支持 反對